Då var julen förbi för denna gång, och nu kan man andas ut och känna ett lugn man egentligen borde haft redan för ett tag sen. Vet inte vars min julefrid tog vägen denna jul ( har inte kännt ett lugn ens på kvällarna ) men så här efter god mat med familj och julklappsöppning så kan t o m jag andas ut, slappna av, mysa i soffan med de andra...

Måste bara berätta att det inte ens gick smärtritt ( stressfritt ) på fredag när vi skulle hit till stugan för att fira julen.
Hade räknat med att komma till stugan vid 19.00, lasta av både häst och våra grejer, sedan åka och handla juskinka och diverse i matväg... Men det går sällan som man har räknat med.

Åkte med hästtransporten och familjen till stallet. Allt verkade vara som det ska. Började lasta  Especial men denna dag var en sån gång som brukar komma kanske var 10:e gång.... En sån gång när han alltid går in direkt men hinner lägga in backen innan vi har stängt igen bommen bakom rumpan, så står han bakom rampen och nästan hånar oss. Han är inte rädd av sig för 9 av 10 gånger minst så lastar man han på 5 röda sekunder, sätta linor bakom rumpan bekommer han inte heller för han lutar bara mer mot dom och man får fast dra tills man är blå och han bara tittar på en :)
Mutor funkar inte heller...
Nåväl, efter 30 min bestämde han sig för att bara knalla in, stängde igen allt, pustade ut och gick runt vagnen på väg mot förardörren på bilen.... Slår en glimt ner mot däcken på vagnen och upptäcker då till min stora fasa att det är punktering på ett av däcken ( boggievagn som tur är ). Däcken är helt nya för dagen före har vagnen varit in på en däckfirma som monterat nya vinterdäck. Antagligen har luften pyst ut under natten och när det är boggievagn så märks det inget på hjulen förrän det kommer vikt in i vagnen. Inte har jag heller gått runt hemma på gården och sparkat på dom för att känna om det är luft, för nya däck ska ju vara 100 % problemfria...

Sakta, sakta fick vi köra till sambons garage 3 km därifrån för att " knycka " ett annat hjul från en av hans firmabilar och byta ut det på vagnen.
Efter alla om och men med varsin hamburgare i handen i bilen, styrde vi vägen mot stugan och anlände först vid 22.30 på kvällen.

På julaftonens förmiddag fick vi åka in för att handla julmaten som borde vara fixad dan före, men det possitiva med det var i alla fall att det var extremt lugnt inne på COOP. Alla satt nog i sina hem och njöt för fullt av den omtalade julefriden, UTOM VI..

Ja ja, resten av julaftonen gick bra till slut och alla var nöjd och glad.

Har eran jul varit bra ??

Kommentarer
Postat av: Evelina Oskarsson

Sv: tack så mycket, jättekul att höra :)

2011-12-26 @ 22:56:52
URL: http://evelinaoskarsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...