Jag är så glad över min bloggs nya utseende som ni märker.

Vad tycker ni om den ?

Jag blev både förvånad och överlycklig på samma gång när jag fick se att underbara bloggaren Wiilow ska ge mig en ny bloggdesign i födelsedagspresent. Det är en av det mest personliga och överraskande presenten jag har fått på länge. Att hon har ödslat tid till att göra en snygg design och att ge den till mig som hon aldrig har träffat är helt underbart.

Om ett tag kommer även ni att få se den nydesignade bloggen :)

Stort TACK återigen till dig snälla Wiilow.


Än det ena och än det andra säger jag bara. Glad att både telefoner och mob. bredbandet funkar igen efter att allt la av sent igår.
Jag hann bara öppna min mail igår och gå igenom lite så blev jag utkastad och kunde inte komma in på internet igen grrrrrrr..... Telefonen hade inte heller täckning. Nu är allt i sin ordning.

Idag har jag varit upp till Gällivare för att hämta de resterande hästarna hit till stugan. Hade räknat med att det kan ta flera timmar i värsta fall innan alla är inne, men det tog några sekunder att lasta Fabbe och " bara " 1,5 tim att få in Zafreño. Stackars Fabbe stod där inne i transporten och tuggade på lite hö så snällt och funderade säkert vad vi riktigt håller på med :)

Vi ( jag, Therese och min far ) provade först att få in han som vanligt men det blev tvärnit vid rampen. Vi provade om och om igen, vi försökte vara tjurigare än han och vänta ut han men tji fick vi. Till sist efter ett bra tag provade vi med remmar bakom rumpan men inte han ville absolut inte in i det okända!!!! 
Trist att jag inte har haft möjlighet att träna lastning med honom innan men jag äger ingen egen transport så då kan man inte träna, men jag har hittat en i Mariestad som är i rätt kurs , välvårdad med bra medföljande utrustning. Typiskt att man alltid hittar nånting vääääldigt långt borta.
När vi nästan så smått  hade börjat ge upp, börjat känna lite frustration så rev min far färskt gräs och la in i transporten. Z:a började äta, tog ett steg framåt, äta, ett steg till.... ÄNTLIGEN var han inne och jag kunde börja resan tillbaks till stugan.

Especial som har varit lite halt och stelben dundrade  som värsta åskan i hagen så både gräs och grus sprutade. Han såg överlycklig ut när hans " kompisar " ( även fiender ibland ) kommer till hans ställe och hälsar på. Inte konstigt för han har varit ensam utan hästkompisar i över en vecka. Benet verkar det inte  vara fel på som han galopperade runt.

Nu har det lugnat sig lite och jag känner mig trött efter en lång dag igen.  ZZZZzzzzzz

Som ni kanske har gissat så har jag haft fullt upp igår med tårta, mat och trevligt sällskap. Det kom vänner t o m från Gällivare för att gratta. KUL... :)

Snygga kläder, lotter, blommor och ett riktigt körsbärsträd är ett plock av det som jag har fått. Hoppas verkligen att trädet överlever våra kalla och snörika vintrar här uppe ( zon 6-7 har vi i Kalix ungefär ). TACK SNÄLLA IGEN.

SIST men INTE minst.....TACK snälla snälla ni som grattar mig här också. Det värmer.

Idag är det min lilla födelsedag och jag har bakat flera olika tårtor, kakor så vi kan fika och mysa hela dagen lång. Om det nu är 18, 28 eller 38 år spelar ingen roll så länge man har barnasinnet kvar och inte blir som en sur citron.
Hoppas vädret blir fortsatt fint och hoppas ni också får en underbar söndag
. Kram på er.

Bottnet till Brittatårtan är bakad och i frysen, 3 sorters Muffins och Rulltårta gjorde jag och Cassandra igår kväll. Nu funderar jag på att göra Falsk Potatiskaka och vanligt tårtbotten ( har köpesbotten ifall baklusten tryter ). Verkar som att det kommer mer än väntat hit till oss så det gäller att ha lite fika till gästerna.

Senare under dagen ska vi åka ut till våra bekantas stuga och äta lite sill, potatis och midsommartårta. Bara regnet håller sig kvar i de mörka molnen ovanför.

Jag hoppas att alla får en riktigt glad midsommar med god mat, underbart väder och supertrevligt sällskap.

Jag tänker fira den här i stugan med familjen och Especial. Tror att jag och Cassandra binder en liten krans till Especial som han kan ha en stund runt öronen innan han antagligen ruskar av den och äter upp björkriset och blommorna hahaha.....


En svag currydoft har spridit sig nu här i stugan. Kycklinggryta med curry står på spisen och strax ska den njutas av oss och våra vänner till middag. Tänkte att det kan vara skönt för dom ( vännerna )som inte har semester ännu att slippa laga mat och ta hand om disken direkt efter sina jobb. Det tycker jag vore skönt att slippa med jämna mellanrum :)
På söndag kanske jag slipper när det är min " lilla och obetydliga " dag.

Äntligen ser man solen efter flera dagars pissväder. Har ni också haft regn hos er ??
Idag är det inte så mycket på " att göra-listan ", men handla mat och baka lite men det blir först på eftermiddagen/kvällen. Jag ska  ta med kameran ut på gården och se om jag hittar nåt spännande att fota.
Fast helst hade jag velat ta en ridtur i govädret, men kan jag inte förrän hans ben blir bra och vad jag längtar....

Hann inte med nåt inlägg igår för det var en lång, stressig dag för mig. Klev upp 07.30 med hela familjen och åkte in till Kalix till ett hotell och där åt vi frukost allihop. Mysigt och sååå skönt att nån gång plocka från ett uppdukat frukostbord och sedan lämna stället mätt, belåten och slippa disken.
Lämnade av alla utom Kim till stugan. Sen for vi upp till Gällivare för att uträtta några ärenden med bla Kommunen ang handlingarna till nystallet. Hann även träffa några bekanta innan  bilfärden tillbaks till stugan( 22,5 mil enkel väg ).
Det var riktigt jobbigt att köra för det var konstant hällregn hela vägen upp och dåliga torkare som kämpade till max för att hålla borta regnet. Fortfarande samma skitväder när vi startade  "hemresan"  vid 21.30 på kvällen. Kom fram 23.30 med riktig kaffetörst så kvällen avslutades med kaffe i soffan och en trött förhoppning på att även se nåt program .....ZZZZzzzzz

Det snabbaste sättet för en förälder att tilldra sig ett barns uppmärksamhet är att sätta sig ner
och se ut att ha det alldeles för bekvämt.

Det här känner nog många igen. Vem har inte satt sig tillrätta i soffan för att se tv, eller kanske precis slutat städa och häller upp en kopp kaffe för att ta igen sig lite .......och precis då....Mamma.....

Den här låten spelas just nu på radion och både jag och dottern gillar den. Passar bra med en fartig låt när regnet bara öser ner utanför.


Har planterat lite blommor och mycket är i gult, lila och rött som är favoritfärgerna i krukor och blomland. Många höjer kanske på ögonbrynen när jag säger att rosa är nästan bannlyst i blomlanden. Visst är rosa blommor fina/söta men inte hos mig. Det enda jag har är bara en Alunrot med små, ljusrosa blommor och den köpte jag mest för dom riktigt mörka bladen som skiftar i rött. Blommorna syns knappt på dom späda blomstänglarna som sticker fram.

Lite mer staketjobb med nerslagning och skruvande av plank, rensat ogräs bland jordgubbarna har det också funnits tid/lust för idag.
Vad har ni gjort denna söndag??? Om exakt en vecka blir det tårta här i stugan för det är nån som fyller år här????!!!!

Ringde veterinären mitt på dan för Especial var fortfarande riktigt dålig i benet. Konstigt nog när vet. kom en timma senare så var han inte ens hälften så halt som när jag ringde ???!!! Man känner sig lite dum och börjar att fundera om E blev spänd och skärpte till sig inför den obekanta människan eller att han låtsas ha ont inför matte så han slipper jobba och kan vara i det gröna i lugn och ro ( givetvist ett torrt skämt från mig ). I alla fall vid böjprovet så visade han riktig hälta så han nästan snubblade fram första metrarna. Han ska nu få i 5 dagar Metacam som är smärtstillande och antiinflammatoriskt och även måste vara i liten hage för att vila benet så gott det går, stackaren...

För övrigt har dagen bjudit på sol och regn varvat med jämna steg. For ut med vattenskotern till våra bekantas stuga ca 10 min ut, i duggregn men sol när vi kom iland hos dom. Åt grillat till middag där och riktigt god kladdkaka till efterrätt och kaffe...

Hoppas ni också har haft en lugn och skön dag.

En gräs(lig) bild till

Lite orolig för Especials bakben. Vet inte riktigt vad som hänt här i hagen, men jag antar att han måste ha trampat snett eller liknande. Från att ha varit bra till att halta på en gång. Han är svälld vid kotleden, haltar och vill knappt stödja på benet. Måste nog ringa vet. i morgon så får vi se vad det blir ( om han nu mot förmodan inte är bättre på morgonen ). Håller tummarna att han mår bättre .

Har glömt att visa ett härligt litet vattenfall med namnet Brudslöjan, som jag passerade med bilen för ett par veckor sen. Det duggregnade så jag satt kvar i bilen men med öppet fönster. Ville så gärna testa för första gången att få till en hyfsad bild så vattnet liknar bomull. Av ca 20 bilder med olika slutartider så var detta den enda som börjar likna något. Lite suddigt runtomkring men på väg åt rätt håll snart.
Övning ger färdighet.


När vi kom hit på tisdag så hyrde vi en hästtransport för att kunna ta ner Especial ( dom andra tar jag hit nästa vecka) men jag måste tillbaks till Gällivare med den idag. En annan ska hyra den i morgon så det blir för mig en totalt 45 mils tur över dan. Visserligen hade jag kunnat sova hemma en natt men jag vill tillbaks till stugan fortast möjligast. Tänk om det är strålande väder i morgon och att måsta sitta drygt 2 tim i bilen och sen komma fram och se att dom andra har åkt ut med båten och myspysa.... Det vill jag inte missa.

Det är nog bäst att koppla vagnen och sticka nu innan jag segar bort hela dan.

Kom till sist till stugan igår och nu kan jag andas ut lite i alla fall ( hoppas jag ). Hemma i Gällivare har jag storstädat hela huset för det är så skönt sen till hösten att komma hem och allt är i sin ordning. Fast en sak stör mig redan i stugan och så kommer det att vara ända till slutet på augusti.

Vi har bara mobilt bredband här och det är som slem....... Sååååååå seeeeeegt att jag hinner dricka upp kaffet nästan innan den byter sida.....VARJE GÅNG.......

Det är så frustrerande för ska jag kika in på alla mina normalt dagliga sidor och dessutom skriva i egen blogg, så blir jag sittandes här framför datorn halva dan. Så en tid framöver blir det inte riktigt lika mycket kommentarer hos mina favvisar och mindre skrivande här, kanske kan kalla även det en liten semester. Men jag hoppas att alla får en underbar sommar med mycket sol, bad, avkoppling.

Nu ska jag byta plats till soffan istället........

Förlåt, förlåt och åter förlåt för att jag har varit " borta" här under några dagar. Det har varit stressigt med allt från att köra vägmaterial till stallet till barnens skolavslutningar. Dagarna har varit full med massor som måste göras innan vi åker till stugan men som om inte det hade räckt.....allt möjligt annat har också dykt upp som man inte riktigt skulle ha tid att fixa just nu.
Bla har en av hästarna lyckas på något vis  med att lyfta av en stor förrådsdörr i den provisoriska hagen när jag kom på fredag i finkläder och sandaler i 30 graders stekhet värme. Skulle bara slänga hö åt dom för att sedan plocka upp familjen för att åka och fika. Bytte till farsans storstövlar ( stl.44 ) som fanns där och kämpade först med att komma fram till ladan utan att tappa stövlarna efter vägen och sedan slet jag med dörren men orkade inte hålla den upprätt och samtidigt pricka in dom 2 gångjärnen ggggrrrrrr. Fick ringa efter hjälp till sist när svetten sprutade och orken inte räckte till nå mer.

torsdag eftermiddag köpte jag och äldsta pojken metmask i burk. Han frågade sen vars han ska stoppa maskburken när det är så hett. Jag bad han ställa den i skuggan. Vid 22.00-tiden var jag extremt trött och slut av dagens aktiviteter och våran värmebölja här uppe som kom som en chock. Tänkte ta en sista kopp kaffe för att sedan gå och lägga mig tidigt för en gångs skull. Sambon öppnade kylen för att ta fram mjölken till kaffet och utbrister vad maskburken gör i kylen???!! och jord på hyllorna????
Pojken hade varit så rädd att maskarna dör ute i värmen så han stoppade burken i kylen för maskarna är ju i en kyl på affären....och jag hade ju inte sagt åt han att han inte får ställa den i kylen ( rara barn hihihi ).
Problemet var egentligen inte maskburken utan problemet var att locket hade han inte fått igen ordentligt så ca. 30 st!!!!! maskar hade lattjolajbans på varenda hylla i kylen. Dock inte så att dom hade tagit sig igenom påsar men dom verkade fara bara runt kanske för att hålla sig varma hahaha. Jord hade naturligtvist följt med dom i deras framfart.
Den planerade, tidiga nattsömnen och kaffet då blev  bara en önskan. Ut med allt från kylen, flera påsar till soptunna, skrubba kylen med klorin och diska alla hyllor, lådor och färdig till sist med att torka bort svetten från pannan, trött-tårarna från ögonen vid midnatt. Det läckra nagellacket som jag för en gångs skull penslat på under dagen  var nu ett minne blott tack vare klorinet....

Så här efteråt skrattar man gott åt det och har nu bortgjort kylrengöringen fast det var tänkt att städas ur nån dag INTE natt.....

Detta är lite av hur mina närmaste dagar och nätter har varit. Jag ska nästa gång berätta om bilen som doftar sen i onsdags...

Varför måste allt göras sista veckan innan sommarlovet/semestern och hur lyckas man hantera det på bästa möjliga sätt ( så man slipper det hahaha...) . Det ska göras iordning i stallet inför sommaren och packas de grejer som ska med till stugan som är till hästarna. Det kan inte göras mer än nån dag före. Huset här hemma ska städas igenom och det kan inte heller göras för långt i förväg för då kommer dammråttorna innan vi ens har hunnit åka. Tvätta, packa, städa, handla, avslutningsfester med barn och skolan på kvällar ??!!! Klippa gräsmattan, jaaaajaaaa listan kan göras hur lång som helst men det tänker jag inte tråka ut er med. Det ska bli skönt när vi äntligen är i stugan med pick och pack och jag kan garantera att första dagarna ska jag inte göra nånting alls mer än dricka kaffe och ta en nybakad kaka till, sitta på bron och njuuuuuta ( bortsett från matlagning och disk som man inte kan slingra sig undan tyvärr ).

Hur ser resten av din vecka ut ?

Har köpt något idag som jag aldrig trodde att jag skulle slösa pengar på. Tycker dom är fula, ser klumpiga ut, dyrt för lite gummi, alla utom jag ( tills nu ) har såna och många har redan slitit ut flera stycken sen dom blev "poppis" för många år sen.
Finns i några olika modeller, flera färger, omtalade, antingen hatar eller älskar man dom.... eller så som jag...bara behöver ett par enkla, snabba  att ha bara i stugan!!

Vet ni nu vad jag skriver om nu????

Foppaskorna- Crocs...

Nu har jag köpt mitt första par av en enda anledning. Stugskor. Det ska vara lätta skor att bara hoppa i när jag bara vill strosa runt på gården. Har tjuvlånat sambons trots allt ( tycker fortfarande inte att dom är fin ) men nu står alltid nån av oss på bron och söker dessa fula men smidiga skor som är väldigt praktiska. Blir dom smutsig så är det bara att spola av skiten och.... vips så är dom som nya igen.

Ingen behöver gå utan skor i morgon och ändå känna gräset som kittlar en mellan tårna hahaha.


Återigen är händelser och kommentarer bortblåsta, men när jag öppnar själva bloggen ser jag att jag ändå har fått underbara stödjande kommentarer från bla min favorit och det glädjer mig enormt mycket. Tack kära ni.

Har varit dålig på uppdateringar sista dagarna men det har varit full fart här i stugan med allt möjligt. Har tagit en datavila med andra ord och tittat tv, eller läst en tidning vid lediga stunder istället. Solen gassar här utanför just nu så nu ska jag ut i solen med en kopp kaffe och bara njuta.

Especial mår bara bättre och bättre, men medecinen han får i munnen gillar han inte. Han grimagerar och ser verkligen äcklad ut av den. Jaja, tre dagar kvar måste han stå ut med innan den är slut.

Igår eftermiddag var riktigt varm, solig och skön men lyckan varade inte länge gällande vädret. Nu är det mulet igen och massor med mygg vid stallet. Fast det är ganska varmt, +14,5.

Skönt att det inte regnar idag ( kanske inte ska säga för mycket ) men det är lite mulet ändå. Det har varit regn i stort sett i flera dagar, och nu önskar jag att den efterlängtade sommaren kommer direkt med strålande sol och massor med värme. Än så länge har vi bara myggen här som ett säkert sommartecken och dom kan vi gärna vara utan. Tror att man blir lite piggare också med värmen.

För övrigt så mår hästen mycket bättre nu och även jag känner mig inte lika illa till mods. Har nog grubblat ihjäl tankarna totalt.

RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...