Höstlovet har börjat för barnen och till stugan blir det, men först kanske på onsdag. Mycket ( som vanligt ) ska göras innan marken fryser ihop totalt. Vid stallet börjar allt runtomkring se bättre ut och grovjobben är nästintill klar, men mycket putsning med hagar, marken m.m måste bli klart innan snön.

Här hemma går jag runt och småstädar lite här och där i alla rum. Så tråkigt att ta helt och hållet ett rum i taget, fast det vore nog mer organiserat. Ska jag tex putsa fönster så tar jag i alla rum jag orkar/ hinner den dagen. Samma med att skura / dammsuga...

Städar du från golv till tak i ett rum i taget eller hur gör du ?

Tappade nästan andan när jag fick syn på den här. Wow, säger jag bara som älskar hästar.....
Låten är väl helt OK men HÄSTARNA..... Jag vill också kunna fota såna här magiska bilder.
Fast nu har jag ju ett "litet" mål att kämpa för, eller hur ??

Nu gick säkringen i hjärnkontoret... Vilken Kategori ???  Det är ju inte själva musiken som jag fastnade för.... utan  hästarna eller rättare sagt bilderna... Det får lov att bli Allmänt .

 


Man är inte äldre tydligen än man känner sig.
Whitesnake visar det klart och tydligt , trots att dom inte är ungdomar nå mer :)

 


Strax blir det Kyckling och ris till middag, med denna supermysiga låt You Learn i bakgrunden.


Svårt att fånga rivjärnen på bild, men jag har gjort ett tappert försök som mest blev suddigt på ett eller annat sätt. Svarta ( barnen har döpt den till Nisse ) ser man bara som ett sträck när kameran åker fram, men den
svart/vita ( Bamse ) var lite mer nyfiken och höll sig kvar nån/några sek innan flykten.

Här är bilder på kattungarna som snart ska få bli stallkatter ( fast alla i huset verkar vilja ha dom kvar hemma ).


Jag har varit frånvarande men ändå närvarande här på bloggen. Har bara inte tagit mig tid att sitta framför datorn. Känns som att allt har " sugit musten ur mig ".

Jag ser redan fram till efter jul, fast den inte ens har börjat på långa vägar. Längtar tills det går mot ljusare tider,  lite mindre projekt som stjäl energi från mig.

Läste i en tidning om hur man minskar energitjuven hemma. Givetvist handlade det om hur man minskar sin elräkning, men jag tror många skulle behöva tips på hur man laddar upp sin egen energi, får dygnets 24 timmar att räcka till :)Jag tittar in hos många trevliga bloggar av olika slag, men jag har ännu inte hittat nån bra blogg av någon som håller på med Akademisk Ridning ( ridkonst ). Vet NI nån sån blogg så får ni gärna tipsa om den.

Vore kul genom att jag själv håller på lite inom det, men fortfarande är både jag och Especial färsk inom AR.
Har tyvärr inte blivit mycket med det sen i sommar, men vi får ta igen allt när det lugnat ner sig med alla projekt som jag har och tyvärr blir ridningen lite lidande.Måste ta tag i lite städning här hemma. Sen stallprojektet tog fart så stannade alla andra måsten upp.

Dammråttorna börjar bli till stora kolonier, fönstrena inte putsade sen i våras, dom nya köksgardiner är inte klar ännu ( började sy för " bara " drygt 3 veckor sen ). Vet inte riktigt i vilket hörn jag ska börja med, gärna allt på samma gång både hemma och i stallet. Kanske klona sig vore en lösning för tillfället :)


Under helgen skaffade vi 2 kattungar som så småningom kommer att få bli musjägare i stallet när det blir klart.
Har inte lyckats fånga dom på bild ännu, för antingen gömmer dom sig när dom ska sova eller så är det full speed så man inte hinner med kameran :)

Hoppas att jag snart kan visa våra nya familjemedlemmar som barnen har döpt till Nisse och Bamse.

Jag är lite sugen på att göra håret till sk. Ombre hår. Ska nämligen till frissan i morgon och som vanligt har jag lite svårt att bestämma vad jag ska hitta på med kalufsen.
När man har långt hår så känns det som att det är svårt att göra större förändringar som syns. Sökte nyss efter lite ideer på nätet och fick syn på Ombre håret ( visste inte ens att det heter så ). Håret färgas riktigt mörkt uppe på huvudet för att sakta blekas ut  mot topparna. Kanske jag testar för tycker jag inte om det så är det bara färga alltihop.

Dom är helt perfekt, skön, snygg och alldeles underbar.

Miss Me Jeansen har äntligen hittat upp till lilla Gällivare. Jag hade en ledig plats i garderoben, så ett par svarta fick följa med hem.

Måste trösta mig med att jag behövde en belöning för allt slit sista tiden och jag har bara sprungit i arbetskläder :)

Ser ut så här

Hoppas att ni förstår den usla uppdateringen från min sida just nu. Dagar och kvällar tillbringas i stallet, men nu börjar den värsta stressen och paniken att plana ut lite.

Efter ca 9 dagars slit med att flytta stall, gräva ur, flytta hagar, fylla igen med nytt, fräsht material m.m m.m .... så kan jag äntligen börja se en liten ljusning i eländet och sakta men säkert så börjar grunden bli klar redan. Allt är fyllt, isolerat, armerat och allt vad det innebär utom själva gjutningen. På måndag ska det göras och sen ska det få " brinna " i 4-5 dagar innan snickarna kommer för att börja bygga stallet i lösvirke. Jag längtar som ett barn som väntar på tomten. Första dan idag på länge  ( känns det som  ) som jag inte har varit där från tidig morgon till sen kväll. Det känns skönt att kunna ta igen sig lite framför datorn utan att ögonen går i kors.

Så här såg det ut  tidigare idag. Nästan färdig platta :)


Har precis kommit från stall (snarare kaos ) området. Är trött, lerig och på väg i duschen. Här är bilderna som jag har lovat er för ett par dagar sen. Första bilden är tagen för exakt 7 dagar sen.

Nu " törs "jag visa er vars spanjorerna har fått tillbringa nätterna under den kalla vintern som har varit. För er som inte har hängt med varför det har varit så, får gärna kika in på min hemsida och i dagboken där finns den historian . På övre bilden inne i hörnet har varit Z:as plats, bakom den här röda har Fabbe haft sin " box " och i den gula med gröna dörren i bakgrunden har varit Especials " krypin ".


Bild 2 är tagen för 5 dagar sen. Inte konstigt att vi har suttit fast med maskiner i denna lervälling och hela veckans outfit har varit arbetskläder och självklart gummistövlar från morgon till sena kvällar :)

Bild 3. För 4 dagar dagar sen startades urgrävning för grunden. Här hade dom hunnit ungefär en tredjedel av ytan och la dit markduk på det som var gräv den här dagen ( onsdag ).

Bild 4. I torsdags  blev dom klar med gropen till grunden och all matta är utlagd. Äntligen är det på G.

Bild 5. Fredag kväll var himlen så här vacker i stallet. Såg ut som att det brann där uppe.

Bild 6 och 7. Idag har vi grävt bort nästan all lera ( ungefär 80-100 cm ) från planen och vägen ner till stallet, lagt ut markduk och har börjat fylla på med grovmatrial för att få det hållbart ( hoppas vi ).

Fortsättning följer en annan gång ZZZZzzzzzz


 
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...