Som ni säkert redan har gissat så har mina sista dagar varit väldigt hektiska. Har verkligen använt varenda muskel i kroppen av allt slit mellan himmel och jord ( det känns då så iaf ).

Jag har varit i stallet från tidig morgon till åtta nio på kvällarna med endast 45 min " rast " för att äta och säga hej till barnen som har fått vara med mommo och moffa, fammo och faffa.

Jag har skruvat och tagit ner staket för att klubba ner 2 meters staketstolparna några meter längre bort för att ge plats åt byggandet. Lite svårt att hålla stolpen och sen nå upp med klubban för att banka ner skiten. Det har min fot minsann  fått känna då jag tappade klubban ggrrr.
När skruvdragarens  ( en rejäl BOSCH ) batteri tog slut, upptäckte jag att den:

Måste vara uppfunnen av en man, gjord för män med stooooora dasslock till händer.
Tanken är nog att det ska vara enkelt att byta batteri genom att hålla dragaren i ena handen, och med den andra trycka lös, dra ut batteriet. Jag har alltid  tyckt att jag har stora händer ( stl 9 i handskar ) fram till nu.
Till saken hör att batterigreppet är fyrkantigt och stort, med 2 knappar på ömse sida som enkelt ska tryckas in med tummen och pekfingret  för att sedan lirkas ut. Vad gör man när inte handen når runt ???
Jo, den andra handen hjälper till men då hade man nästan behövt en tredje för att dra bort dragaren. Tills sist löste det sig efter några svordomar från mig och banne mig den som ger sig :)

Jag och sambon lyckades nästan smärtfritt att flytta undan rucklena, bortsett från att vi fastnade i den djupa geggan med hjularen och fick hämta en till för att trycka lös den.

På tisdag måste jag ha bett till regngudarna ( Tor och hans söner ) iställer för Ra när det var hällregn ända till kvällen då man for hem gggrrr. Idag har det varit riktigt fint förutom några ynkliga droppar på morgonen.
Kl.07.00 i morse så kom byggfirman som ska göra grunden. Dom har nästan hunnit gräva ur till hälften där stallet ska vara, även satt ner markduk och börjat fylla på med grovsten ( 70-150 ). Få se om gropen är en bad/ler pool till hästarna i morgon eller om dom kan fortsätta att gräva som planerat. Jag har varit en typ allt i allo i dag med att köra bort geggan med hjularen  som grävaren tar upp från gropen. Tagit emot och tryckt ihop massorna som lastbilarna har kommit med (bara från igår så är det mer än 130 ton), kört grävare, passat upp hästarna som trots alla maskiner några meter från hagarna bara tittat nyfiket och ändå tagit sig en siesta då och då med gäspningar till följd.

Var även tvungen att röja bort skyhöga brännässlor ( vissa högre än mina 175 cm ) för att komma åt  eltrådar längs med staketet, men jag fick för en stund backa i tiden om hur det var förr. Hade glömt röjsågen hemma men jag kom på att jag hade sett i höladan en lie mot väggen. Sagt och gjort så for jag runt som en iller (  mer som en uttröttad sengångare ) med lien och vips så var det borta några kvadrat med nässlor och svetten i panna kunde jag torka bort och pusta ut.

Jag hade gärna skrivit mer ( tröttat ut er ) men jag har träningsvärk ända ut till fingertopparna.
Bilder får ni i morgon ZZZZZZZZzzzzzzzzzzzz

Gillar du Alfapet eller spelade du det när du var liten?

Jag har aldrig tyckt om spelet så när vi var små fick mina kompisarna ge med sig för att spela Monopol istället :)
Nu råkar jag ha fastnat i ett spel pga att " alla " i min omgivning spelar det mot varann i mobilerna. Vad tror ni det är?

Har upptäckt att Wordfeud inte är pest och pina som jag trodde , och det knycker ännu mer tid av mig som jag egentligen inte har.
Alfapetspelet har satt klorna i mig och det ryker om hjärnkontoret, men tiden går fort när man har roligt.

Vad brukar du spela ?

Äntligen lite sol och inget regn, och jag håller tummarna att det fina vädret håller i sig minst lika länge som det har varit kallt och regnigt.

I morgon ska vi försöka flytta på stallrucklena ( 3 små stallbyggnader ) så att firman kommer igång med att gräva och gjuta plattan. Byggnaderna är gamla och slitna så dom kanske  rasar ihop som en kortlek. Men det gör inget ifall dom brakar  för dom måste ändå rivas och bortforslas innan nystallet ska slutbesiktas.

Det kommer att släppa en stor, tung börda från mina axlar och huvud när allt sen är klart. Jag kan inte ens med ord beskriva hur mycket det har varit med alla tel.samtal och bollad hit och dit mellan olika personer och avdelningar, pappersgöra som jag inte ens fattar hälften av och då hitta lämplig som har kunnat guida mig i byggnadslagar, djurhållning, bygglov, kvalitetsansvariga m.m. Jaja, nu är den biten avklarad så nu får den lilla energi man har gå till det stora och praktiska men ändå roliga. Längtar sååå att få se ( kommer självklart vara delaktig så mycket som möjligt ) stallet sakta men säkert ta form och jag kommer försöka vara flitigare med kameran så ni också kan följa med i byggandet.

Idag har det varit full fart med barnaktiviteter. Mellan kl.10-13 så har Kevin haft 3 fotbollsmatcher ( börjas det redan i den här åldern ??!! ). Direkt efter det raka spåret till crossbanan där Kim har heldagsträning för att titta hur det går för han också. Man har svårt att vara på flera ställen samtidigt så det är underbart att mina föräldrar hjälper till med Kims träningar. Tyvärr så krockar barnens hobbyn och man får försöka göra det så rättvist som möjligt. Cassandra har fått vara och mysa med Fammo och Faffa under dagen ( hon har säkert fått äta glass i stora lass ).

Har varit klädd idag som att det vore mitt i vintern och ändå känner jag mig lite frusen.
Med vinterjacka, mjukisbyxor under vindbyxorna, tjocka vantar så var jag redo för en heldag i hopp om att slippa frysa men knappt att det räckte till. Fick även syn på att Dundret, som vi brukar åka slalom på var alldeles snöprydd på topparna så tiden mot vintern närmar sig sakta men säkert.Har kommit hem alldeles precis kanske lite väl sent från stallet, men har tittat till dom lite extra och gett massor med hö till natten. Hästarna brukar bara ha täcken på sig vid kallare temp. än -20 eller som nu på hösten med riktigt kall nordlig vind och spöregn. Especial klarar sig galant och har redan börjat sätta till riktig vinterpäls så han liknar Mulle mer och mer ( som ett yrväder ). Sedan har han lyxen med ett litet vindskydd som han ofta står och myser i.

Dom andra stackrarna ( mina 2 övriga hästvänner ) har inget vindskydd ännu och deras vinterpäls lyser med sin frånvaro precis som solen :(
Tyckte lite synd om dom faktiskt för dom såg så blöta ut, leriga och " nakna ". Jag satte på " pyjamas " åt dom nu till natten. Delar av det nuvarande stallet ska börja rivas förhoppningsvist nu till veckan, och hästarna kommer att vara tvungen att gå ute dygnet runt tills nystallet är klart ( vågar jag hoppas innan jul ? ). Det är kanske onödigt att ta in dom till natten nu före det ska rivas, och sen plötsligt när dom vant sig att stå inne så måste dom vara ute hela tiden. Nu hinner dom kanske sätta vinterpälsen fortare.

Jag känner mig trött och lat så jag ska förflytta mig till soffan nu.
Ha en underbar kväll!

Jag måste bara tacka er läsare för alla varma, snälla kommentarer som ni ger här. Jag skriver,  som en av mina favoriter att det är tack vare Er som bloggande är  meningsfullt och trevligt.

Ni hjälper till att förgylla min vardag och om jag vore helt ensam här ( utan er läsare ), så skulle jag inte idas fortsätta med bloggen
. När jag själv inte alla dagar är in hos er så beror det " bara " på att min tid inte alltid räcker till som jag hade önskat, MEN jag brukar försöka kika in hastigt ändå trots att jag inte hinner lämna mina avtryck  tillbaks :)

Utan er = Ingenting

Kramar till er alla därute :)

Kan knappt tro att det är sant.... Det kommer snöblandat regn just nu :(
Snön kommer förr eller senare men inte nu redan. Jag vill inte, jag vill inte ha snö, kyla redan.

Bäst att hejda mig själv nu. Inte hetsa upp mig för lite flingor i luften och bara +2 ute nu. Det är ännu lite för varmt för att snön kommer för att stanna, men nästan hellre snö och liiiiiiiite kyla än detta slaskande just innan.

Vad har ni för väder ??

Inte för att jag nu ska göra en höna av en fjäder, men jag ska berätta lite om mig själv som jag kom att tänka på idag av en liten händelse.

Jag är ganska praktiskt lagd ( har inte talets gåva och inte ett självförtroende så stort att jag skulle lyfta fram mig själv hela tiden i ord och självporträtter ) om man nu kan uttrycka sig så ??
Jag vill helst alltid i 1:a hand göra/testa att göra det mesta själv ( givetvist i den mån det går på rimlig nivå ) och nu menar jag INTE det dagliga självklara hushållssysslorna som tvätt, matlagning, bak m.m. Utan jag tapetserar, målar, syr, hobbysnickrar och behärskar många olika fordon/maskiner.

Tidigare innan sambon tog över så bytte jag däck, oljor och filter själv på bilen. Förlåt.... när han tog över detta
" jobb " med familjens bilar.......
INTE det andra för där är jag fortfarande chef hihihi.
Ni kanske undrar vad jag nu skriver för svammel och varför ???

Delvist så får ni veta lite mer oviktigt om mig som person som har den här lilla bloggen, men jag kom faktiskt nyss på att tänka på det jag skriver om pga min lilla upptäckt på bron här hemma.

När jag och sambon kom hem så var det en stor, grå säck lagd framför dörren på bron. Tittade lite fundersamt och undrade vad det var i säcken. Jag som är en nyfikenstrut ibland öppnade den genast.......

Från påsen stack det upp stora klor och jag hoppade nästan upp som en fjäder.... I påsen låg en alldeles " orörd " men död tjäder,  och bara väntar på att " nån " ska tillaga den så småningom.

Till saken hör att jag nämnde till en bekant för ett par dagar sen när han pratade om sin älgjakt och tjäderjakt, att jag aldrig ens har provsmakat tjäder. Han frågade om jag ville ha kött för att tillaga själv så jag kan provsmaka och det ville jag givetvist.
Fast jag hade inte räknat med att han pangar den och kommer hem med en heeeel fågel ( orensad eller vad det nu heter ). Jag hade räknat med att få en liten påse med tjäderkött från hans frys....inte att jag ska flå den själv???? Har jag den praktiska kunskapen??? NEJ. Hade jag gjort det om jag visste hur man gör ?? DET VETTE SJUTTON och dessa saknade kunskaper klarar nog jag mig utan så jag har redan förberett ett par andra bekanta som gärna hjälper mig med den biten.

Självklart så vet han som gav tjädern att jag har lite hinder att komma över med fågeln innan den hamnar i grytan hihihi och kan lugnt påstå att han skrattade gott när han lämnade över den bara för att retas lite...

Någon som har ett bra recept på viltfågel får gärna  höra av sig omgående till mig !!

Gripande fjäderfä.

Mycket att ordna just nu med stallbygget som snart ska påbörjas. Det enda att vänta på innan bygget kan ta fart är ett möte med Kommunen. Undrar just hur länge det tar för dom att få ut fingrarna från ars.... och bestämma tid ??!!!!

Jag får inte göra något förrän det mötet har varit. Känner mig lite uppstressad just nu med allt som ska klaffa i den något hektiska vardagen. Inget blir heller bättre med detta pissväder som nästan har hållt på i baaaaara 4 veckor !!!

Usch vad jag låter gnällig ikväll, så jag tror jag går till sängs nu och hoppas på en underbar, ny dag imorgon.

Varit dålig igen med uppdateringar, men lugnet har verkligen hängt som ett moln över stugan på kvällarna under helgen. På dagarna har vi tagit upp båten, lastat in vattenskotrarna i ladan, börjat tömma ur alla blomkrukor och annat småpyssel. Kvällarna har det varit en given plats i soffan istället för datorn vid köksbordet :)

Har precis vaknat upp från min skönhetssömn, men tyvärr utan nå synliga resultat. Snarare värre. Påsar under ögonen, likblek i ansiktet....Vars har sommarbrännan redan tagit vägen ??

I morse orkade jag knappt upp från sängen. Benen kändes som stora cementblock, ögonlocken tunga som dasslock och armarna fladdrande ner till fotvristerna. Hjälpte iväg barnen till skolan för att sen gå tillbaks till den sköna sängen
en stund, en pytteliten stund.

Nu efter att jag har fått i mig " morgonkaffet " så känner jag mig lite piggare och redo för denna dag och dess måsten.
Till stallet för att ge lunch, hämta barnen från skolan, packa lite kläder, sen till morsan och äta lite, till stallet igen för att ge middagshö.....sen drar vi till stugan  för att ladda batterierna igen....

Hur ser dina helgplaner ut ?
Vaknade upp i morse med sprängande huvudvärk och den har inte gett med sig ännu. Mycket finns på min " att göra " lista även idag, men det får flyttas fram till en annan dag ( det är jag specialist på ) när formen och lusten är bättre :)

Sitter just nu med en kopp kaffe och ska ta första tuggan av en rätt så nybakad Smörbulla. Jag hittade på vid 21.00 tiden igår att kavla upp ärmarna och göra nåt smarrigt och valet var lätt..... Smörbullarna är försvinnande goda och hade jag kunnat så skulle ni allihop få ett smakprov.

Receptet finns på hemsidan ifall ni får för er att baka :)Det självklara som tex vatten.....Det saknar man inte förrän man är utan det.

Rörmockarna har varit här för ca 30 min. sen och jag har redan varit och dragit i kranen för att i samma ögonblick
tänka Ja just ja...inget vatten. Men lite förutseende har jag iaf varit. 1 liter färdigt kaffe finns, 1 liter i vattenkokaren och 1 liter i kylen om man blir törstig.

Dom har börjat tömma ur den gamla beredaren och är just nu på lunch. Sedan ska den bort och den andra på plats, så här är vi utan vatten 2-3 timmar ytterligare.

Skit också om man skulle råka glömma bort att vattnet är avstängt, och man sitter nöjd och lättad på toa tills dess att man försöker spola..... Jag med mitt minne  ( riktigt bra minne utan att skryta MEN väldigt kort ibland ) måste nog i förebyggande syfte gå och spärra toaletterna genast.

Måste ta mig i kragen och gå till tvättstugan för att plocka undan lite kläder och prylar.
Vi ska byta bort våra elelement och installera fjärrvärme istället. Idag börjar dom med att slänga ut våran gamla varmvattenberedare och koppla i nån annan typ av  " mokahoj " där. Nästa vecka byter dom ut elementen.

Ska bli spännande till vintern att se om det går mindre ström för oss och om det skiljer mycket i pris som alla påstår. Ska bli skönt iaf att slippa dessa element som blir skållhet och när tempen är någorlunda rätt så stänger dom av och blir kall. Med vattenburet blir värmen jämn hela tiden och jag tror att blommorna kommer må bättre och vi får ett mer jämnt och behagligare klimat.

Tiden får utvisa :)


Dottern var igår för första gången på basketträning. Jag väntade med spänning på att få höra av henne vad hon tyckte om träningen och om hon vill fortsätta med det.

Hon är en riktig " babbelkvarn " och man måste lyssna ordentligt så man hinner med för allt nästan rinner ur munnen på henne. Nu överdriver jag lite men det är nästan hopplöst att ens fundera på att ställa själv några frågor förrän hon anser att hon har pratat klart :)
Det absolut första hon säger när hon kommer inspringandes är : Mamma, våran baskettränare är jätteläskig och jag blev nästan rädd för han ( så fnittrar hon till och fortsätter ) bla bla bla... STOPP stopp...

Stopp, säger jag men utan resultat. Hon pratar på om träningen, hur roligt det har varit där, vilka övningar dom har fått göra.... Men ingenting om varför tränaren var läskig ???!!

Jag sa MEN hallå... varför är tränaren läskig ?? Nu vill jag veta !!
- Han har jääääätttttteläskiga ögonbryn och jag tror han har målat dom som koooolsvarta sträck men han är jätteduktig på att lära basket,
sa hon och sprang iväg till sitt rum.

Jaha, tänkte jag. Var det  " bara " det. Men för henne var det nog läskigt för hon har nog inte sett någon karl med målade ögonbryn ( om det ens var det ) . Men hon har haft roligt där och hon vill absolut fortsätta spela och det är bra att barnen sportar lite mellan varven med data-tvspel m.m.

Nästa gång följer nog jag med flickan och kikar lite ;)

 

 

För att hålla uppe värmen i detta ihållande regn, så åkte strykbordet, strykjärnet och tyget fram. Ska sy ett par nya köksgardiner och hoppas att jag hinner få upp dom snart. Tyget har jag köpt redan i början på sommaren, men inte idas sy dom. MEN KANSKE NU :)

 Sitter och tar igen mig lite framför datorn med en kopp kaffe och ljuv musik från Mix Megapol i bakgrunden.
Jag har farit runt här i stugan med både dammsugare, skurmopp och trasa hela förmiddagen men nu får det räcka.


Börjar vara dax igen för att koka olika sylter. Tjatade nästan på alla i familjen att vi ska gå och plocka lingon, men huxflux var alla så upptagna med allt möjligt så jag fick bege mig själv iväg.
Ganska skönt faktiskt att strosa omkring ensam men jag gick och skramlade med hinken titt som tätt. Det beror inte på att det är mycket älgar i området och inte alls på att det sprang flera stora björnar här förra året. Jag skramlade bara för att hålla rytmen i stegen och plockandet :)


Här ( bara 5 min från stugan ) brukar vi alltid lyckas få ihop 10 liter på bara nån timma, men efter en halvtimmas plockande så gav jag upp med bara 0,5 liter i hinken. Får nog göra ett nytt försök imorgon på ett annat ställe och locka med familjen. Hoppas att vi får ihop mer bär för det finns ingen köpessylt som smakar lika gott som den mman gör själv.

Tog fram kameran istället och fotade lite svampar, mossa och tomma lingonris.


Skit också säger jag....IGEN.

När vi hade ridit iväg en bit så pratade vi om att där skulle det bli jättefina bilder med alla färggranna träd och den strålande solen....Det stora problemet var att jag hade ingen kamera hängandes runt halsen. Faaan också!!
Jag glömde kvar den i sadelkammaren och där blir det knappast nå bilder :(

I min irritation så " tröstade " Therese mig genom att nämna att vi får lov att rida tillsammans ganska snart igen och hjälpas åt att komma ihåg kameran. Gäller då att tajma in det med både väder och ledighet samtidigt.


Jag har tillbringat alldeles nyss 45 minuter dyrbar tid ( svindyrt också för den delen ) hos tandhygienisten.
Hon har gått igenom nästan alla tänder och skrapat, slipat bort tandsten som fanns precis under ??!!! tandköttet.

Undrar om det beror på mitt yrke med maskiner  i en väldigt dammig miljö. Kanske jag har pratat för mycket skit på arbetstid så stendammet lägger sig i munnen istället för i flak och skopa :D ;D

Nog skämtat om det men det känns skönt att det nästan klart och genomgånget för denna gång.

Nu ska jag byta om till stallkläder och plocka upp Therese för vi ska rasta de håriga vännerna nu medans det är uppehåll med regnandet. Ska chansa och ta med systemkameran så kanske jag lyckas fota lite hä(ö)stliga bilder som jag kan dela med mig av vid senare tillfälle.

Har lite brist på vettiga saker att skriva om just nu. Jag skyller på regnet som aldrig verkar vilja avta, för att låta solens härliga strålar värma en sista gång mot min kind innan den riktiga kylan och snön kommer.
Lite bilder  istället.
För några veckor sen läste jag  en liten artikel i en av kvällstidningarna om en hamster som fick mig att höja på ögonbrynen. En familjefar nånstans i USA hade avlivat sitt barns hamster pga att dottern inte tog hand om den som hon lovat. Han riskerar nu att få fängelse upp till 3 år ???!!!!

Jag är såååå glad att jag bor i Sverige. Nu undrar ni säkert vad jag riktigt menar, eller hur ???

Jag har spolat ner barnens algätare alldeles nyss. Vet att det kanske låter lite tokigt men jag tror det var det enda rätta.
Till saken hör att barnen har haft i 3 år ett akvarium med några guldfiskar och 2 algätare. Dom har dött en efter en och kvar har det bara funnits en stackars ensam algätare sen i sommar. Barnen har verkligen varit mån om att den måste få mat så den inte svälter ihjäl, men istället för att turas om att ge mat en gång om dagen så har den fått av allihop samma dag. Den stackaren hade nästan ätit ihjäl sig. Jag tyckte att det var bättre att ta bort den, än att simma i sin ensamhet och  äta ihjäl sig.Börsen har kommit till rätta äntligen...
.
Gick igår runt i huset och funderade vilka ställen jag INTE hade sökt på. Blicken föll ner på barnens väskor brevid byrån i hallen. Tänk om.... Tittade ner i väskan närmast byrån som var öppen. Vad hittar jag där om inte min fina, vita börs :D

Gissa om min lycka var stor. Jag antar att jag lagt den på byrån i hallen i fredags när jag kom från affären och sedan har den råkat trilla ner i den öppna väskan nedanför. Tur att jag inte spärrade alla kort direkt.

Jag känner mig riktigt sur, irriterad.....Skit också !!!!

Min börs är på villovägar och jag har aldrig någonsin tappat bort en börs tidigare. Jag har min lilla låda som den brukar hamna i på hemmaplan, men igår på eftermiddagen hittade jag inte den någonstans.
Sakta men säkert började paniken växa fram. Kanske jag har glömt den i nån av våra bilar ??? NEJ inte det, inte i köket, hallen är totalt genomsökt, jaaaaa.....
nästan alla tänkbara ställen har jag och familjen gått igenom X 2 gånger.... ifall nån har missat en liten vrå.

Den är som bortblåst och det känns som att allt är pest och pina ( jag vet ... små bekymmer egentligen för alla kort och sånt går ju att ersätta ). En av pojkarna ville köpa ett spel till min Iphone för 7 kr. Det går bra tyckte jag för jag har ändå bara tagit hem 3 spel till telefonen. Tror ni det gick bra ???

Uppge säkerhetskoden för att kunna godkänna köp!!!  Inte sjutton går det för jag har inget betalkort nu när börsen är borta  grrrrrrrr.....

Det enda jag vet är att jag använde min börs sist  på Kappahl i fredags då jag handlade barnkläder.
Ska försöka att ha is i magen till på måndag och ringa dit direkt när dom öppnar. Kanske, kanske men chansen är nog liten att den skulle råkas vara kvar där.

Om det inte funnits moln, skulle vi inte kunna glädjas åt solsken.

Vad jag längtar efter solen just nu. Det börjar bli kallt ute och jackan måste vara på, solen har knappt visat sig under sista 2 veckorna. Mest regn, regn och åter regn.

Vad har du för väder just nu och har höstkylan nått era hemtrakter ?

Igår lagade jag en smockfull långpanna med Grekisk Pyttipanna, och hälften blev kvar så idag blir det att värma det till middag. Har du inte smakat det tidigare så har du verkligen gått miste om en supergod och lättlagad maträtt.

Receptet finns här

Ska försöka hinna idag med att kika på tapeter till 2 av barnens rum. Jag tycker att det är riktigt roligt att tapetsera, men det är som att man egentligen inte har tid att göra det själv. Ett av rummen ska min kusins karl i alla fall fixa för det är en " liten " gentjänst  som han ska återgälda ( heter det så ?? hihi ). Men det andra rummet gör jag själv. Förhoppningsvist tar jag mig tid att börja spackla nästa vecka, och när det sen blir helt klart får tiden utvisa.

Ska visa er sen vilka tapeter det blir.

Brukar du tapetsera själv ?

Morgonrutinerna här hemma med barnen sitter i ryggmärgen, men dagar som denna med mycket som måste göras så blir allt sååå stressigt i onödan. Dags igen för alla hästar att få en genomgång av " hovis " och nya skor ( jag behöver nog också nya fräsha höstskor hihi ). Barnen ska till skolan kl08.00 och Hovis kommer vid 09-tiden så jag måste hinna göra ordentligt med plats åt han och hästarna på betongplattan inne hos Zafreño före.

Allt för många gånger blir det något som måååååste krångla, kanske försovning, barn på tvären, strejkande bil eller liknande gånger då man har tider att passa.


RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...