På förmiddagen fick alla hästarna lite pyssel av olika slag med ridning,markarbete, borstning och kel av mig och Sussie.

På eftermiddagen påbörjade jag den vårliga fönsterputsningen. Jag tog mig an det värsta rummet, vardagsrummet med fyra normalstora fönster och altandörr men gardiner och strykning får bli helgens måste:)
Sedan fick dammsugaren göra sitt jobb och katterna fly fältet.

På kvällen vid 22 då jag for till stallet och titta till hästarna där ute och ge vatten åt dom fick jag ett sista ryck för denna dag då jag fick syn på skruvdragaren. Jag skruvade upp en smideskrok för "trekroken" som är super då tränsen ska rengöras.


Periodvist så känns det som att dessa dagar och timmarna framförallt i vaket tillstånd inte räcker till.
Man planerar in så bra ( tycker man först ) vad som måste göras under dagen och att det är lugn för man hinner det innan kväll.
Men vips så har dan sprungit iväg, hälften minst som man har tänkt hinna med är ogjort. Det måste skjutas fram till morgondagen, och jag hatar när det blir så.

Nåväl, det som inte dödar en det stärker. Det jag inte hinner idag, det gör jag i morgon. Eller det jag inte hann i år får vänta tills nästa år ( om det är säsongsbetonat )...


Stallpyssel igen hela förmiddagen. Fick börja med att skotta och ploga bort all snömodd med traktorn i stallet, så man kan ta sig fram utan att bilarna sitter fast här och där. Jag och Sussie har sågat, målat, skruvat upp hyllplan. Även lite hästpyssel hann vi med innan jag blev tvungen att åka därifrån.
Ska strax iväg med pojkarna till frissan för en gångs skull. Jag brukar alltid frisera dom men nu när dom har börjat bli så stora och lite mer utseendemedveten, så har dom speciella önskemål om håret som jag inte törs ge mig in i utan att dom sedan ska behöva gå runt och skämmas :)

Efter det är det dax för matlagning och sen slalomkurs för tvillingarna. Kim ska också åka slalom men med sina kompisar och där vars alla hopporna är. Men vädret är inte det bästa......Det regnar och är snorhalt nu med allt vatten som ligger på de snötäckta vägarna.

Vad har du för väder nu ?

Idag har " min " hyresgäst  Maria Nilsson och hennes islänning Tyr varit uppe i Kiruna och tävlat.
Dom har gjort en riktig superprestation tillsammans och vunnit där.

Känner mig glad och t o m stolt över att ha en sån duktig pålle  ( och ryttare ) i " mitt lilla stall ".
Maria köpte hingsten Tyr i december och han kom hit från söder till snörika norrland och Gällivare. Dom verkar redan ha funnit varandra riktigt bra, och jag tror mig veta att det inte är första och sista gången jag får gratulera dom här.

Ännu en gång ett riktigt stort GRATTIS TILL ER :D

Less på att det bara snurrar och snurrar och ingenting händer.
Tänker och irriterar mig på hur bakvänt det egentligen går till.
Less på att inte alla abonnenter har samma rättigheter och tillgängligheter.
Less på dessa köer och höra med jämna mellanrum: det är många som ringer, var god dröj, du är samtal 47.

Det jag menar är TELIA och deras nätverk i vårat avlånga land.
Hemma ( Gällivare ) funkar det hyfsat bra men ändå har vi bara 3 G och i stugan ( Storön ) funkar knappt det ens.

3 G+ och 4 finns..... men inte här uppe hos oss
. Vi är ju bara norrlänningar och det är väl inte så noga med oss som är nog insnöade kanske.... Vad vet jag ??!!

Samtidigt byggs bredbandet ut hela tiden, blir snabbare, vet ej ens vad det kallas efter 4:an som funnits ett litet tag i Sverige, kanske nåt med turbo eller liknande. Borde inte alla svenssons ha tex. 3 G+ INNAN man bygger vidare för snabbare mobila bredband????? Skit samma, har vi inte ens fått hit 3G+ som funkar ännu så inte lär TELIA bekosta 4:an till oss som inte bor i en innerstad....eller åtminstone nedanför Norrbotten förrän kanske
om si så där 10 år eller så......

Förlåt, var bara tvungen att skriva av mig lite irritationer just nu..

Kram på er.


Vi kom till stugan nu under kvällen, och längtade att bara slänga in maten i kylen och i princip inta soffläget och bara känna ett stoooort luuuuugn.....
Men inte möttes vi av den mysiga stugvärmen denna gång som vi brukar, utan vi klev in i en stuga som nästan kändes kallare än utanför dörren. Bara + 8 grader inne och mysfaktorn försvann lika fort som en löning hihi.

Vi har dragit ner värmen lite för mycket sist vi var här, så det blev chockhöjning på elementen och sprängeldning i kaminen i köket.

Nu tre timmar senare är det varmt och skönt här i köket, soffan är under uppvärmning i vardagsrummet av de övriga i familjen så jag tror att även frusna jag kan dra mig dit strax och andas ut :)

Ha en underbar kväll på er .

Igår på förmiddagen blev jag klar med yrkesbehörigheten för grävmaskin. Vi fick gräva diken och göra slänter efter utsatta pinnar ( flukter ).

Jag tog ett foto på " vårat lilla dike "


Efter det blev det lite städning här och där, matlagning, och efter det tänkte vi snabbt fara för att kika till hästarna men blev där i över en timma.

Precis när vi kom dit så var Maria med Tyr och Sussie med Zafreño på väg på en lite ridtur i närområdet. Självklart blev det ett himlans tjat om att barnen ville testa rida igen.
Ja, ja några minuter hit eller dit så sagt och gjort fick dom skritta runt en efter en med stora leenden innan vi släppte iväg dom på sin tur.

Zafreño och Sussie
Under helgen for jag, Kevin och Casandra till stallet för att kolla till vattnet till hästarna. Sussie hade fått lov av mig att få provrida Zafreño för första gången och med hennes egna grejer, dvs Westernutrustning. När vi kom dit så var de igång lite lätt på planen framför stallet. Barnen blev överlyckliga att få provrida som riktiga cowboysare....och jag höll knappt på att få dom därifrån :)

 

Vilken hingst måste jag ändå få säga lite ( ursäkta skrytet ). Vilken trygg och 100% uppmärksammad pålle som vackert stod blickstill i mitt bökande för att lyfta upp krabaterna en efter en. Hela hans koncentration medans de " små " liven red runt med han var 100 % på barnet på ryggen. Försiktiga, lugna steg.

 

Man brukar säga att hästen ska ha minst ett öra eller ögonen riktad  mot den som longerar, leder, rider eller liknande  för annars är den inte koncentrerad på  " sin uppgift ", lite nonchalant med andra ord. Zafreño hade ett öra med hela tiden, men pladderkvarnar som barnen är oftast, så genom deras prat från hästryggen så gick han fram försiktigt med båda öronen bakåt OBS!! inte surbakåt :) för att vara skärpt och försöka sålla ut ev ifall dom ger nåt kommando hihihi. När det blev korta pauser så stod han och gäspade så käkarna nästan knakade. Tror nog att barnen höll på att prata ihjäl han stackaren....

Lite halvtaskiga bilder som är tagna med telefonen och av mig eller Cassandra.Måste erkänna utan att trampa någon på tårna att jag är liite less på alla dessa outfits dagligen, den ena värre än den andra runt om i bloggvärld och tidningar. Och nu menar jag inte att folk klär sig illa.....Utan dess fixering med allt från topp till tå.

Allt ska försökas vara så perfekt utanpå. Inte ett hårstrå på fel ställe, de senaste i klädväg, bekräftelser om det är " rätt " hela tiden....

Skönhet, glöden och utstrålningen sitter ju inte bara i kläderna, inte den sanna och varma äktheten som gör skönheten sitter inte heller i kläderna, utan det kommer inifrån. Den sanna härliga skönheten kommer från hjärtat och slår allt annat med hästlängder....

Här är 2 osminkade bilder på tvättäkta, naturlig päls....förlåt...skönhet menar jag.....
Helt utan botox, hysteri och löshår......

PRE a´la fritt hårsvall ( underbara Especial )" Sprang på ett klipp " igår på Granngården precis före stängning.

Dom hade precis plockat fram en stor ( 60 i diam. )klotgrill som hade en liten buckla på locket. Den slumpades bort för 250 kr.
Köpte den och tog den till stallet. Kan vara trevligt att kunna grilla korv eller hamburgare där när det är goväder.
Då slipper man den trista lukten av vanlig eld.

Hela förra våren vid bra väder och tillfälle så gjorde vi ( familjen ) upp eld utanför hagarna och njöt av de fina hästarna och grillning. Men inte kul att komma inomhus sen med hela familjens kläder luktande av skogsrök.
Barnen tyckte det var trevligt och har redan börjat fråga efter när vi ska göra om det i år :)

Kanske läge snart för en liten stallfest med goda stekar och dryck:)

 

Här ovanför syns Tyr:s box till höger närmast ytterdörren och boxen till vänster är sparad till den nya hyresgästen som kommer nu i slutet på mars. Mer om den hästen senare.

Här är Zafreños box till vänster närmast ytterdörr och den till höger är Fabbes ( Fabuloso RB ).Especials plats blir här vars den tillfälliga, fula  snickarbänken/ fikabord står. Det är bara fronten kvar att skruva fast. Det blir nära till sadelkammaren som är precis bakom vars detta kort är taget.

Här är Skamvrån hihihi. Nä, det blir ett skrymsle för redskap, hyllor och upphängning för blöta täcken. Especials box är vägg i vägg med detta och skymtas lite till vänster.

Ännu mer bråte, mittemot E:s box som är förberedd att senare kunna användas som spolplatta eller en till box om man så vill/behöver.

 


Kastreringen av katterna gick bra, och nu verkar värken vara borta för dom springer och busar som 2 svarta streck från golv till tak. Och det stämmer verkligen med tak för på våran övervåning finns en vit och ganska strukturerad gammal tapet ( enda rummet i huset vi inte har tapetserat om ) som dom lyckas få fäste i och bestiger rakt upp och så klart när man vänder ryggen till och inte hinner säga åt dom.

Bamse och ( piss )Nisse är som sagt var tänkt att bli stallkatter när stallet är klart och efter dom har kastrerats.
Stallet är så pass klart att vi kan ta in 4 hästar om vi vill, men dom får gå ute dygnet runt ändå. Det inreds så sakteligen var dag med nån krok här och där, hyllor åker upp och vi trivs där som fisken i vattnet. Så visst är det läge att även ta dit musjägarna men jag draaaar ut på det in i det sista. Man är så van att ha dom vid benen hela tiden, barnen är förtjust i dom men dom ska bara dit och det snart. Äldsta pojken har varit täppt i näsan konstant sen vi tog dom och det är nog allergi. Försvinner det när katterna är borta så vet vi till hundra.

Det bästa har man väl på bordet :)  Här ligger Bamse och myser i värmen som datorn ger, men
lyckan är kort för han. Efter fotot blev han bortmanad av mig och fick minsann gå med svansen mellan benen till annan plats :)Tog in min lurviga, svettiga pälsvän och gjorde ett litet ryck ( nästan 1 tim !!) med allt vad som heter borstar och ryktstenar men vill inte påstå att resultatet blev direkt synligt. Especial har precis kommit in i värsta pälsfällningen och hur man än borstar så ligger det lös päls som en matta på hela hästen ......eller snarare sagt så hamnade allt på mig så jag var alldeles vithårig från topp till tå :(

Efter allt detta och med mjölksyra i armarna så blev det lite manaction i hopp om att jag kanske börjar lära mig hur man lyckas få en hård, fin, välgjord och korrekt fläta utav hans extremt tjocka och långa man längs med mankammen.

Jag gav upp halvvägs. Min ork i fingrar och armar tog slut, tålamodet började sina när jag inte fick till det ens i närheten så snyggt som spanjorerna gjorde på han. Får trösta mig med att han trots allt var väldigt tålmodig med mitt slitande, stånkande, muttrande och joxande på pallen brevid. Och för varje gång så blir det trots allt bättre och bättre, så en vacker dag kan jag kanske lyckligt possera med en vacker PRE vid min sida med en vacker och välgjord frisyr ( fläta ) :)

Dagens vita boxströ på köpet :)


Har kännt mig lite utanför ( mer än vanligt haha ) när jag inte haft tillgång till datorn under några dagar. Visst har jag kikat runt lite med hjälp av telefonen men det är inte lika lätt.

Har just börjat med att ta igen lite som jag missat, men måste nu lägga ner för att ett vet.besök väntar alldeles strax.

Jag står inte ut med att Nisse ( som nu för tiden kallas pissnisse ) har blivit könsmogen och SKRIIIKER efter tjejer, och det värsta.....Han har börjat märka revir inne!!!! Kattj...l !! Usch, men så känner jag nästan. Mer om detta senare men nu blir det kastrering för dom båda.

Sjukt vad man kan sakna en liten pryl så mycket. En tidstjuv utan dess like men ack så trevligt man kan ha framför den.
Datorn finns här brevid men obrukbar tills jag kommer hem och kan trycka in den saknade laddkabeln.

I morgon, äntligen i morgon får datorn sin kontakt och jag kan återigen glädjas och återförenas med tidstjuven :)


Skoterkörning, solat, grillat, em siesta, middag, bastu, gjort fruktsallad och kladdkaka med barnen, fikat med underbara vänner här från Storön, barnen i säng och avslutar nu denna lördag framför tv:n på soffan:)

Fortsatt trevlig lördag allesammans:)


Datorn är med till stugan men någon senil har glömt laddaren hemma ( denna senila är jag själv) så jag sparar på den lilla ström som finns kvar , bara 40 %. Tur man har telefonen i bruk och bloggappen så man inte är helt insnöad från världen utanför.


En liten kaffepaus mitt i packandet inför stugfarandet snart. Stugan har stått ensam och tom sen julledigheten och vi har varit på väg nästan varje helg dit, men det har inte funnits varken tid eller ork till det...

Nu kan man andas ut lite när garderoberna i sadelkammaren är inredda och redan välfyllda, 4 boxar är klar med uppskruvade krubbor, täckeshängare och saltstenshållare ( jaja, bortsett från att det bara är gummimattor i 2 ännu ).
Men hästarna står fortfarande ute dygnet runt. Ingen brådska nu när det inte är -35 nå mer och solen som har börjat värma. Men det är skönt att det finns boxar uti fall att......

När man är i stallet med sina håriga vänner så är det lätt hänt att man glömmer bort tid och rum....
Maria ( ägaren till Tyr ) har ordnat med det.....

Hon har gett stallet en liten inflyttningspresent så vi får tid för hästar. TACK Maria


Gråmulet väder, snöflingorna dalar sakta ner här utanför.
Synd, för i helgen har det varit riktigt kanonväder. Vi har hunnit med både 9 mil med skoter, barnen har åkt slalom, stallpyssel, haft mysigt hemma på altanen med varm choklad och smörgås.

Hur har din helg varit ?

Hade hoppats på en liiiten sovmorgon idag när barnen har sin första lediga dag på sportlovet ( barnen har haft obligatorisk närvaro i skolan igår mellan kl 18-20 för att skolan/eleverna har haft tipsrundor, visning av skolarb så idag är det kompledighet som gäller ).

Vaknade upp i ett fasligt liv från pojkarnas rum kl. 07.10 !!!!!!
Det var syskontjafs om vem som ska spela med första kontrollen, vilket spel m.m m.m och tumlade runt på golvet i värsta brottningen.... 

-Vad sjutton håller ni på med ( fast innerst inne tänkte jag saaatan ), vet ni vad klockan är ??? sa jag medans jag med morgonrocken fladdrandes runt mig dundrade in i deras rum med stora steg, röck bort kabeln mellan spelet och tv:n, tog datorn under armen och på väg ut från rummet avslutade jag med att säga Tack för en underbar sovmorgon och ni kan glömma tv spelandet och sitta framför datorn ända tills ni har bett varann om ursäkt  och när ni städat upp i era rum !!!!

Satte mig ner i köket med en stooor kopp med rykande kaffe och försökte varva ner och försöka finna nåt positivt med detta tidiga och onödiga uppvaknandet. Då kommer barnen som ett lemmeltåg vid bordet, undrar varför jag så sur, dum och varför jag tog bort deras roliga spel och dator.

Drog en  jämförelse med dom om det som blev i morse hade varit tvärtom, hade dom tyckt om det, hur vill dom ha sina dagar, hur dom vill vakna upp. Barnen gav ungefär samma svar allihop.

Dom vill vakna utan att bli stressade, ha det roligt och skönt!! Bra, sa jag och att vi som föräldrar tycker precis likadant. Döm om min förvåning när dom kom fram och gav varsin kram, bad om ursäkt, sprang iväg och uppmanade varann att dom ska plocka i sina rum....

Tur att man är ganska bra på att  " glömma " dessa små duster med barnen, känner mig riktigt pigg och glad nu, har inte sovit bort denna underbara morgon och ser nu fram emot vad det blir denna ljuvliga fredag ;)


Especials efterlängtade nackstycke har kommit med posten idag:)

Gillar den här stilen med dessa spännen och utan nosgrimma.

Tror att han kommer bli sååå stilig och hoppas att det kommer att
sitta p(r)erfekt :D


RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...