Fredag. Klockan 8 satt vi i kyrkan för att se Kims avslutning och när det var klart följde vi ut med strömmen och tog emot han, gick runt kyrkan och in igen.... Det var Kevin och Cassandras tur 08.45 för deras avslutning. Sitta och lyssna på allt om och om igen :) Efter det fick våra gemensamma barn avslutning, men för våran del var det bara att åka hem i full fart och börja göra iordning hemma. Sambons äldsta son tar studenten och kommer klockan 15 med några vänner, släkt för att äta middag här. Det gjordes ett sista städryck, fixade sallader, glacyr till kakor, pyntade med björkris, girlanger och svenska flaggor överallt. Utebordet fick åka in i vardagsrummet och snyggas till med vita dukar genom att vädret inte var med oss denna dag.

Fullt hus kan man lugnt säga när gästerna kom. Totalt var vi 24 st.  Allt slit och stress lönade sig, maten ( grillad fläskfilé, sparris inlindad i Serranoskinka, gratäng, pajer, potatissallad m.m... ) blev klar på klockslaget och föll alla i smaken, tårtor, bullar, massor med läsk och kaffe gick åt, barnen höll sig i " skinnet " och stämningen var bra.
18.30 redan så var huset " tomt " för studenterna drog vidare på " vuxenfest " med starkare dryck :) och släkten for hem.

Allt städade vi bort under kvällen, mätta och vääääldigt trötta av allt. Tror det blev gonatt redan vid 23 för min del...

Lördag blev väldigt lugn. Vi fikade med bekanta, gick ut och käkade ( kocken tog ledigt haha ) och efter det var vi upp till Toppstugan på Dundret för att fira lite lätt min farbrors fru på 60 års dagen. Alltid trevligt med såna här tillställningar då man kan sitta och prata med släkt och bekanta som man annars inte träffar så ofta. Tycker att det är roligt när barnen också är välkomna  så dom också får möjlighet att träffa sina småkusiner och allt vad det heter. Barn livar upp stämningen med deras småbus och dess kiknande skratt. Cassandra och Linn ( kusinens flicka ) tog själv på sig en uppgift på festen. Dom serverade kaffe och tårta, gick runt borden och frågade om nån ville ha mer och dom for runt med sopsäcken och kastade tårtfat :)
Hoppsan, tänkte jag...Varför är inte hon lika hjälpsam på hemmaplan...Kanske man borde låta folk ha sina fester och kalas hemma hos oss så får man städhjälpen fixad hahaha.

Idag ( söndag ) händer det nog inte heller så mycket. Det regnar så det lär nog bli mycket inomhus iaf...

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Oj oj, full upp och fullt hus!! Skönt att allt flöt på. Ska ha grill fest för mina vänner i juli, har du bra tips på bjudmat??

Sv: Tackar, nu ska jag bara komma pådet där med bländare och slutar tid mm... Ha ha, en helt ny rolig värld det här med systemkamera! Men vi blir nog kompisar så småningom, det har du rätt i. :)

2012-06-10 @ 15:56:23
URL: http://stallrosen.bloggplatsen.se
Postat av: Johanna

Låter som en bra helg.

2012-06-10 @ 17:06:12
URL: http://walkyria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...