Dagen har bara gått i halvfart och inget speciellt har man gjort. Ganska skönt det också ibland. Sitter med böjbara ispåsar inlindad runt min svullna fot. Hoppas det är bättre tills i morgon.

Vad har du gjort idag ?

Förlåt för att jag har varit så osocial ute i cybervärlden senaste dagarna, men det har varit fullt hus här i stugan med lite släkt och vänner på besök. Datorn har verkligen fått vila från min pekfingervals över tangenterna :)

Allt mellan himmel och jord har vi gjort så jag orkar inte gå igenom allt i denna stund, men lite smakprov visar jag er och kommer vid annat tillfälle berätta mer med ord och bilder.

Just nu har jag riktigt ont i min inre fotknöl. Något  har stuckit mig där  men jag vet inte vad. Annars har jag en ganska  "benig" fotknöl, MEN nu är den minst lika stor som mitt knä, det pulserar, är jättevarm och röd nästan hela insidan av foten ?????!!!!! Har haft det sen förmiddagen nångång, har kunnat gå vanligt utan besvär men nu kan jag knappt stödja mig på foten så jag går runt som en " haltalotta " .......
Har nån haft liknande stick/bett och vad är det för något ?

Nog nu om mig och mina plågor så lite bilder nu istället !
Jag (svart väst) och Cissi gör oss startklar för lite vattenlek...

Tillbaks mot land väldigt blöta, men såå glada

Skotercross i Nyborg (Kalix) på vatten med snöskoter

Skickliga cykelhoppare

Zafreño ska få svalka sig...


Kände mig så lat idag med att laga middag, så vi bestämde att vi hämtar mat från Frasses inne i Kalix ( 1,5 mil från stugan ). Visste inte numret dit så jag ringde 118 118.

-Det ska jag ordna bara du väntar i ett kort ögonblick, sa mannen i andra änden.
-Ska jag koppla dig direkt och sms:a numret åt dig ?
-Ja tack, sa jag.

-Välkommen till Frasses, sa en röst vänligt och jag gjorde min beställning som var till 7 pers ( bekanta skulle också ha mat med oss ).
-Är klart om ca 15 min för vi har mycket folk just nu, går det bra ?
-Självklart.

Kom dit efter en kvart och gick till luckan och sa vad jag har beställt, men hon tittade undrande på mig och sa att nån sån beställning har dom inte fått..... Vaaa, sa jag att det kan inte vara möjligt för jag har ju gjort en beställning.
Det måste ha gjorts till den andra och nya Frassegrillen vid COOP sa hon. Sagt och gjort hoppade jag in i bilen och nästintill flög till det andra stället. Hon där vid den andra grillen blev lika förvånad och tittade på mig som att vad jag var för virrpanna som kom dit och skulle ha mat som jag inte ens beställt???!!!!

Hon sa att jag måste ha gjort beställningen till den andra grillen. Jag ides inte säga att jag precis kommit från den och att dom sagt likadant. Gick  till bilen rykandes för mig själv som ett åskmoln och undrade i vilken landsända nummerupplysningen egentligen kopplat mig till.

Kollade sms:et från nummerupplysningen och såg att dom både har kopplat och sms:at numret till
Frasses Grill i PITEÅ , endast 12-13 MIL HÄRIFRÅN !!!!!!!!!!!!

Tillbaks till första grillen och förklarade mitt dilemma och gjorde en beställning på vanligt, traditionellt sätt........
Via luckan, muntligt och öga för öga så det blir nån mat idag utan fler misstag.....

Har inte tills nu i alla fall blivit uppringd från en grill långt härifrån som har flera portioner som kallnar, och ringer det från 0911 ( Piteå ) så svarar jag INTE....

Vilket åskväder vi har haft inatt. Det har blixtrat och smäll från alla håll och kanter. Regnet har "spolat" över oss så man behöver inte fundera över att vattna uteblommorna just nu. Faktiskt så gillar jag åskan. Den fashinerar mig med sin enorma kraft och det är riktigt fint med alla blixtrar på den mörka himlen. Jag sover också så gott när man hör regnet smattra mot taket.

Imorse var det ännu mulet och hörde åskan mullra men långt ifrån oss. Sen kom det små regnskurar lite då och då under dagen, men nu har det klarnat upp nästan helt.

Dagen har tillbringats i Boden med strosande på marknad, men lika besviken varje gång.... Vilket skit dom egentligen säljer.... Inte ens barnen hittade nån riktigt bra ( hållbar sak som inte går sönder direkt man har betalat ) leksak.
Sedan tänkte vi åka till Western Farm i Boden för att titta på deras häftiga uppvisningar med hästar och cowboys och äta deras goda mat... Tyvärr stängt på söndagar gggrrrrr..... Vi får ta det en annan gång.


Det är inte +29 och sol ute som det var igår. Molnen hänger tungt på himlen och solen lyser med sin frånvaro.
Ljumma sommarvindar och +22 men inget badande lär det bli just nu. Kanske regnet kommer och ger oss lite oönskad blöta från ovan så man får hålla sig inomhus.


Zafreño
Especial har gått flera veckor ensam pga hans onda ben, men nu när det har blivit bra så släpptes Fabbe in till han.
I början nonchalerade han Fabbe totalt men sen gick dom brevid varann som om dom aldrig har varit ifrån varann!!???

Stackars Z:a som helt plötsligt blev ensammast i världen ( hästarna ser varann från hagarna )......
Han gnäggade och stod som ett stort frågetecken varför Fabbe helt plötsligt är med den andra hahaha...

Nåväl, jag tänkte att det är nyttigt för Z:a att gå själv ett par timmar. Satt i köket under kvällen och drack kaffe i lugn och ro ( trodde jag !! ), hörde ett riktigt dundrande och sprang ut på bron...

Ut kommer E och F från lillstallet som är som en enda stor box som dom får använda som vinskydd och tittar båda på mig som att vi har inte gjort något trots att det lät som att väggarna faller som ett korthus. Sen blev det full galopp.
Jag är fortfarande lite orolig för benet så han inte blir halt precis när det har läkt, så fort återställde jag den tidigare ordningen och gladast blev nog Z:a som slapp stå och " gråta efter sällskap ". Sen verkade Especial också riktigt nöjd som slapp hålla ordningen med Fabbe hihihi.

Fabbe och Especial



Åkte ut till Getskär idag med vattenskotrarna, hade lite s(tr)andlek, bad och allmänt mysigt.

Vad har ni gjort idag ?


Har funderat sen igår varför inte jag har kunnat rösta på andra i Bloggriket. Mina röster räknades helt enkelt inte hur jag än klickade mig in på deras bloggar ( glömde klicka på länken också ).
 
Hmm....pinsamt när jag just upptäckt att jag har gjort fel och har även beskrivit fel för Er ifall ni vill ge mig en röst.

För att rösta på mig klickar ni direkt HÄR.
 
För att rösta på någon annan ( detta har jag gjort fel ) så måste ni gå in på deras blogg och där i deras inlägg söka upp länken till Bloggriket som ni klickar på för röstning.

Så simpelt att vilken idiot som helst skulle förstå det , eller hur =D

Go morgon på er. Jag har nästan nyss ätit lite frukost ( borde nog kallas frunch istället ) och ska  till hästarna och pyssla om dom lite.
Kameran får följa med men inga garantier på att jag kommer ihåg att fota hahaha...

Vad har du för planer idag ?

Vart har denna dag tagit vägen? Tänkte hinna med ett som annat men den är redan slut.
Jag gjorde mitt bästa med att vara före tiden, men tiden hann ikapp och rusade förbi.

Förresten..... Varför kan man göra något i förtid men inte i eftertid som det då borde heta när man gör något försent ?? :D

Nu har jag svamlat nog för idag för bokstäverna börjar spela mig ett spratt nu ZZZZzzzz

Jag är så glad att regnandet är över för denna gång och hoppas det dröjer minst 1 år innan nästa gång :)

Nu har jag lagt in min blogg på Bloggriket på sid 20 just nu iaf. Nya läsare kanske lättare hittar hit och sen hittar även jag fler intressanta bloggar.

Jag blir glad om ni klickar in på min blogg där så får jag en liten röst ( som tröst hahaha ).

Ha en fortsatt trevlig dag och kram på er.

Igår fick vi plocka jordgubbar från våra bekantas jordgubbsland och tanken var att göra en smarrig paj på kvällen. Det blev en sockerkaka istället så vad passar bättre än en nygräddad paj med vaniljsås idag när vi ändå håller oss inomhus.

Drog upp rullgardinen och möttes inte av solstrålar denna dag utan regndroppar som studsar mot fönsterblecket. Har nästan lust att krypa tillbaks under täcket, men måste komma på nåt vettigt att göra med barnen innan dom far upp efter väggarna i tristess. Kanske lite spel och pyssel, åka in till Kalix och fika....

Har du förslag på bra saker att göra en regnig dag så tipsa mig gärna.


Bara in till köket för att ta en liten kafferast och återhämtning ifrån veden. Vi har nämligen fått hit för flera veckor sen ett lastbilslass med ved och senaste dagarna har jag staplat lite då och då vid tillfälle. Ganska skönt ändå att jobba med kroppen lite men det har börjat kännas nu lite i nacke och rygg. Först ska man böja sig och plocka upp klabbar från högen och lägga i skottkärran, sedan ta den in i ladan för att stapla upp den där i höga fina rader. Idag har det blivit 11 överfulla vedlass med kärran så jag tror jag ska göra strax lite lättare och trevligare syssla.

Jag ska ta in hästarna en och en och ge dom lite pälsvård och kel. Kanske nån får lite uppflätad man innan jag ger mig på dom med myggmedlet. Dom hatar lukten och gillar inte att man sprayar in dom så jag brukar ta med svamp. Konstigt nog så går det alltid hur bra som helst med man-pälsglans i sprayflaska. Det är nog kanske så att ska man vara fin så får man lida pin :)




Lördagen tillbringade vi dagen i Piteå. Hälsade på bekanta där och roade oss med allt möjligt utom badstranden. Körde Gokart och för barnen så var det första gången som dom fick testa. Dom blev alldeles  helfrälsta i det precis som vi är. Jag gissar om några år så lär nog barnen gasa ifrån oss så däcken ryker och tjuter.
Lasergame har dom också testat, lekland m.m.m.m...

Kom hem till stugan först vid 01.30 med bilen full av utmattade och sovandes barn.


Kevin i väntan på premiärtur


Kim och Robin i duell


Kevin i full koncentration


Cassandra i farten


Cassandra kämpar med att hålla storebror Kim bakom sig.


Hoppsan, nån har fångat mig på bild med min kamera.... Jag är laddad och startklar.


Kim gasar


Robin i " vattenballonglek "



På den nattliga hemfärden såg vi Skogens Konung.... Älgko ( kalven smet bakom buskarna ).
Så synd att jag inte fick den också på bild för den var såååå söööööt.



Har precis förberett middagen. Kaloppsen står på spisen och småputtrar och till det blir det senare färskpotatis men tyvärr inte egen. Saknar ett litet potatisland här men det får lov att vänta till nästa år då vi kanske har mindre projekt som bör göras. Efter maten ska vi ut en sväng med vattenskotrarna för det blir nog inget i morgon när dom lovar att det ska bli regn.

Vad har ni för väder ?

Nu halkar jag efter igen med mina uppdateringar....

Igår var en ganska sval dag, halvklart och lite blåsigt ute. Då passade jag på att städa lite inne i stugan, lite pyssel även ute mellan varven, lekt allt möjligt med barnen och på kvällen tog vi med lite fika och begav oss för att prova fiskelyckan.

Jag fick 2 stora gäddor med kastspöet och dom andra fick några abborrar med metspö. Denna gång fick tyvärr inte Kevin något på kroken men lika nöjd var han ändå och sa bara: vänta till nästa gång för då kanske jag har tur att få en fisk... Det hoppas jag verkligen att han får så inte hans fiskeintresse avtar för fort.





Allt gick jättebra igår. Duktig personal på hästkliniken som röntgade, använde ultraljud och kollade igenom Especials ben i minsta lilla detalj. Det enda  var att hon som tog hand om han, kom från Holland men pratade " svengelska " så vissa ord hängde jag inte med i. Han har ialla fall fått en ledbehandling och jag ska fortsätta att ha han i ordentlig vila i 7-10 dagar och sedan försiktigt skritta han 15-20 min/dag i 1 vecka och därefter se hur han rör sig i trav. Om benet inte är 100% bra så krävs kanske en till behandling.

Gårdagen var riktigt spännande för jag har aldrig behövt vara med nån av hästarna på klinik tidigare ( turligt nog ). Sen hade jag med mig dottern och Cissi ( bekant från Kalix ) så bilresan gick fort när man kunde sitta och surra på.

Hästtransporten var som en dröm bakom bilen trots att den är stor och tung. Hyresvagnarna har glappat och skramlat vid dragkroken men den här var så tyst att man nästan " glömde " att det fanns något där bak.

Det bästa av allt är att det bara kostar ungefär en tredjedel av priset jämfört mot i Sverige.

Cassandra vill försäkra sig om att Especial verkligen mår bra och hon har fixat manen och pannluggen helt själv. Han är lite borta på bilden pg av den lugnande sprutan.

Dom ser ganska nöjda ut, eller hur?

" Plåster " på såren behövs ibland...


Strax bär det av till Uleborg i Finland ( ca 21 mil enkel väg ). Especials bakben är inte helt bra ännu så benet ska röntgas där på hästkliniken. Tror ändå att det inte är nåt värre genom att det sakta blir bättre men då har man kollat i allafall efter veterinärens rekommendationer för en vecka sen.

Ska bli skönt att fara på vägarna nu med egen vagn, och tror att Especial får åka som en kung för den är rymligare än alla andra vagnar som vi har hyrt.

Idag har vi åkt vattenskoter och blivit dränkta som bara den. Det var stora vågor som skölje över oss och i början kändes det riktigt kallt men sen vande man sig så det kändes bra. Inte en torr fläck på kläderna när vi kom till land. Men roligt har vi haft.

Vad har ni gjort idag ??

Några bilder istället för ord idag :)


Vet inte riktigt ännu vad vi ska hitta på idag. Har precis ätit en sen frukost och det är ganska mulet ute men varmt.
Vi har klarat oss ifrån allt åskoväder och regn hitills så jag hoppas det fortsätter så.


Idag blir det skäret igen med vattenskotrarna. Sololja, bikini, marinerad fläskfile, potatissallad, kaffe och läsken är nedpackad. Just nu i valet och kvalet om jag ska tordas ta med kameran i dubbla plastpåsar eller bli kvar hemma i det torra.

Ha en strålande dag allesammans :)

Jag är less på dessa ljusa nätter. Precis att man inte ser solen nu bakom trädtopparna mitt i natten men det är föööör ljust. Barnen har svårt att somna, jag vill ha åtminstone halvskymning bara för mysfaktorn skull och sen hade det också varit lättare att sova.

Visst har ljusa nätter här i norr sina fördelar om man tex. är ute med båten, fiskar eller när solen " ligger " strax ovanför horisonten och glittrar mot vattnet för det är riktigt vackert. Men vad ska man göra med alla mysiga oljelampor/ trädgårdsfacklor som vi har köpt när dom ändå inte syns. Till hösten när mörkret når oss kan man ha dom men då har vi för kallt för att sitta ute utan att frysa och bli knottäten :(

Varför saknar/vill man alltid ha det man inte kan få ??



Äntligen egen transport, och i morgon kan jag börja lastträna Zafreño. Har inte kunnat tidigare när vi inte har haft egen vagn ståendes vid stallet, men nu blir det andra bullar minsann :)
Målet är att det ska ta max nån/några minuter som dom andra istället för 1,5 tim som det tog sist.

Hästtransporten tog en bekant upp hit till. Han var i Stockholm och skulle ändå upp hit så han gjorde en liten extratur ner till Mariestad där vagnen stod. Skönt att jag slapp köra ensam dit i detta strålande väder. Har solat istället.
DET ÄR 115 MIL ENKEL VÄG MELLAN KALIX TILL MARIESTAD.


Jag hade gärna bekantat mig för ett par timmar i Mariestad för jag har aldrig varit där, men det får bli en annan gång.
Nu ska jag ta mig till soffan med en kopp kaffe och några lakritsgodisar i handen ( lakritsbananer och häxvrål ).

Sol, värme, glass, bad och massor med vattenskoterkörning( synd att man inte kan ha med kameran i allt vattenstänk ) .

Hur har eran dag varit ????

Sol, värme, glass, bad och massor med vattenskoterkörning( synd att man inte kan ha med kameran i allt vattenstänk ) .

Hur har eran dag varit ????

Ikväll blir det lite bilder till er.

Fabbe i solsken

Zafreño myser

Nya familjemedlemmarna Nova och Ville

 


Varit full fart igen sista dagarna och man börjar fundera om sommaren ska fortsätta i denna rasande fart. I så fall lär man  inte vara utvilad till hösten när allt " allvar " börjar med jobb och skola hahaha.

Idag har vi skaffat 2 dvärgvädurskaninungar men jag har knappt hunnit se dom själv för jag har varit i Gällivare över dan igen och vattnat blommor, tagit med lite post. När jag kom tillbaks på kvällen så hade barnen hämtat hem kaninerna och alla var uppspelta ( gissar kaninerna hade det värst ). Barnen pratade i mun på varann för att hinna berätta allt först till mig. Tror ni jag ens hörde hälften vad dom sa ?? tror ni jag fick titta på kaninerna ordentligt ????
Får nog kliva upp tidigt i morgon och smyga ut med kameran till buren innan barnen vaknar, så jag får bilder att visa er.

Dom är sockersööööta kan jag lugnt säga....

Nu ska jag krypa ner under täcket och drömma sött. God natt på er.

Ända mot ända kan ingenting hända...eller....



Om man kunde vara en fågel i skyn ibland...



Inte hon igen, vi sticker fort. Vi har ju semester i det gröna....

Älskade jordgubbar, vaniljglass och den självklara lakritsströsslet ( och engångstallrik ibland när man inte har diskmaskin i stugan ).


Sakta men säkert får jag fler följeslagare via bloglovin. Jättekul givetvist men jag hoppas på fler.
Nu har jag sex som följer mig och jag ska göra allt för att innehållet så småningom blir bättre, mer bilder ( gäller att jag blir flitigare på att ta med kameran överallt ). Sen har jag tyvärr väldigt lite bilder på mig själv från det jag och hästarna gör eller från aktiviteter som jag och familjen håller på med ( måste nog lära barnen hur kameran så kanske dom kan fota nångång när jag rider eller liknande ). Kanske jag måste rigga upp kameror lite här och där med inbyggd rörelse....som fotar när jag passerar hahaha..

Det är inte bara jag som myser här i stugan... Även Especial....

RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...