Som jag tidigare har nämnt så är jag ibland så trött på kvällarna att jag inte ens orkar öppna datorn, hamnar i soffan istället med hopp om hålla sig vaken till en bra film men somnar nästan jämt.

Men  tex igår så satt jag länge framför datorn sent på kvällen och läste bl a mina favoritbloggar, klädsidor och annat smått och gott. Blev trött så ögonen gick nästan i kors och jag hade ännu inte skrivit nåt inlägg på min egen blogg. Försökte skriva men allt blev bara fel, visste inte vad jag skulle skriva så jag stängde igen datorn och satte mig i soffan brevid sambon istället.
Det höll nästan på att bli så ikväll igen. Det är så trevligt att kika in hos favoriterna och lämna lite kommentarer då och då att man glömmer sin egen nästan. Tiden går så fort när man sitter här, nästan knäpptyst (  en centrifugerande tvättmaskin i denna stund som låter på övervåningen ). Det bästa och trevligaste är era trevliga, varma ord hos mig för då vet jag att jag inte bara skriver ut i tomma intet utan det finns faktiskt nån / några som följer med, bryr sig, ger tips, undrar m.m.

Det är ni som får mig att fortsätta skriva. Tack snälla och ha en underbar kväll :)

Jag har varit lat sista dagarna med uppdateringar, men orken att sitta framför datorn på kvällarna har bara inte funnits.  Det varit fullt upp med födelsedag, sista skoterutflykterna för denna säsong, städning både ute och inne i stugan, hemfärd sent på måndag kväll och när man har fått barnen i säng är det som att nån tömmer luften ur en som en ballong. Säckar ihop framför tv:n med ögonen som tunna sträck.

Termosen är fylld med kaffe. Jag ska bege mig till stallet och ta en ridtur samt dom dagliga sysslorna där. Det ingår då självklart en fikapaus där med hästarna som sällskap. Synd bara att det är så kyliga vindar annars hade det varit en supervarm och fin dag. Tyvärr har jag inga hembakta bullar att ta med som jag brukar. Jag har inte bakat på flera veckor och här hemma brukar det alltid finnas hembakat i frysen. Skärpning skärpning åt mig, latmasken...

Igår var verkligen en dag med massor av aktiviteter av olika slag, ända tills jag stupade.
Redan vid 10 på fm så kom hans föräldrar, morbror med frun ( åkt från Gällivare ). Kl.11.00 åkte jag in till Kalix för att hämta smörgåstårtor och kom tillbaks 45 min senare. Fikade massor och när dom skulle åka hem vid 15 så kom nästa gäng.... Våra kära vänner som bor här på Storön. Familjen kom gåendes upp efter våran väg knuffandes på en skottkärra ( en ny ) full med Påskliljor och  Penséer i krukor. Det var hans present för den vi har haft har hästarna råkat trampa sönder. Tyckte det var en jättebra present till en som har i princip allt :) Och blommorna var så ljuvliga.

När dom for för att byta om till skoterkläder vid 17.00 tiden så plockade, diskade vi undan allt, tankade skotrarna och körde ut tillsammans på havet till vännernas skärgårdsstuga. Där samlades några stugägare och tände en stor Påskeld.
Det brukar dom tydligen göra varje år ( inte bara till valborg ). En uppskattad sak för barnen och det starkaste som dracks var Påskmusten, men lyckan varade bara en timma för en av våra pojkar råkade plurra nästan till  midjan och vi blev tvugna att förflytta oss inomhus.
Vid 22 begav vi oss tillbaks till våran egen stuga ( tar ca 20 min bara med skoter ) trötta, proppmätta men nöjd med dagen. Opptimist som jag är så tänkte jag avsluta kvällen med att slappa i soffan och titta tv men tror att det blev go natt redan efter 5 min :)

Cassandra är inte så nära som det ser ut

Härliga flammor

Svart vitt

Kevin filosoferar innan plurret

Vilken underbar kväll


Har precis gjort klart en gräddtårta till morgondagen. Sambon fyller år och trots att vi är i stugan så väntas det besök. Åker in till Kalix på förmiddagen och hämtar ut smörgåstårta som sambon har beställt och sen blir det fika.
" Måste " komma ihåg att köpa ballonger och visselpipor säger dottern, för det ska man ju ha på kalas :)

Annars brukar jag baka massor av gosaker till alla födelsedagar men nu " slipper " jag undan med det, för vi har ganska liten frys här och den är proppfull i mat. Vi köper lite fikabröd istället , men det är inte lika gott som hembakat
eller vad tycker ni ?

TV är det enda sömnpiller som man tar i ögonen

Grenslade skotrarna igen och kanske tyvärr sista gången för denna säsong:(
Det har tinat enormt mycket sista veckan och nu är det inte så mycket snö kvar. I skogarna och på tomten har det börjat bli kala fläckar här och där, på älvarna kan man inte köra för det har börjat öppna sig, och här vid våran stuga i den nästan nordligaste skärgården så är det nog bara få dagar kvar att kunna köra på isen ut till närmaste öarna.

Isen är provborrad av våra bekanta som bor här på Storön, den är 50 cm tjock vid skoterleden men det börjar bli mycket vatten och sörjigt. Lite småfuktig om benen blev vi, fast tur att vi inte är gjorda av socker hihihi.
Dagen har varit helt underbar med strålande sol, kaffe, grillade hamburgare, bullar och lite påskgodis så klart.

Vad har du gjort idag ? Har du haft bra väder ?

Vy från stranden hos våra bekanta


Trodde inte mina ögon igår, när vi höll på att plocka och kratta gården här i stugan. Två jättefina, stora fjärilar flaxade förbi oss. Efter ett tag såg jag en fjäril på trappan till barnens lekstuga, men den hade ena vingen skadad så den kunde inte flyga. Kim tog upp den försiktigt och den knallade runt på han länge tills den kom upp vid ansiktet. Där satt den på hans kind och fladdrade med vingarna. Barnen ( självklart vi andra också ) tyckte så synd om den när den inte kan flyga med dom andra. Vi satte fjärilen på marken brevid ett träd och därifrån gick den vidare.



Idag har vi varit på en liten shoppingrunda i utlandet (till finska Torneå bara 6 mil från stugan, 40 min med bilen ) :D
Det har inte handlats så mycket, men det är så skönt att bara åka iväg och göra annat ibland. Barnen fick göra av med lite energi som avslut på dagen i en lekhall i Haparanda. Jag och sambon passade på att spela Air-hockey och det blev nästan på blodigt allvar :) Sånt här spel vill man ha hemma...SKITKUL.
När vi kom tillbaks till stugan så värmde vi bastun och nu har barnen slocknat. Tror att det snart blir sängen för min del också. Måste bara visa mitt " bästa " fynd idag. Nu har jag köpt ett par välbehövda stövlar som jag kan klafsa i den leriga hagen, i skogen eller i trädgården. Hatar annars stövlar men dessa tyckte jag faktiskt om.


Äntligen i stugan. Ett tag kändes det som att vi inte hinner komma hit under påsken. Men igår kom vi hit med stor glädje och lugnet rann över oss direkt.
Kan inte riktigt förstå känslan och svårt med ord att beskriva hur allt blir så harmoniskt, stresslöst trots att det finns massor av måsten även här. T.o.m hästen verkar njuta av stuglivet. Synd att det inte alltid känns så här. Synd att inte alla människor har samma möjlighet att finna detta lugn.

Vad är bättre vårtecken för oss i Norrbotten än svanar som anländer??

Dom har äntligen kommit hit, och självklart tog jag med kameran, familjen i bilen och iväg för att lyckas fånga dom på bild. Stannade vid vägkanten brevid en liten mynning, och bilar som susade förbi hela tiden ( annars minsann är trafiken ganska lugn...men inte nu ), satt kvar i bilen med rutan nere och lyckades zooma in för att få någon hyfsad bild. Man vill inte förarga bilisterna så stoppet var inte mer än någon minut, men det var en till som verkade ha mycket bråttom...

Barnen ropade En råtta på isen, en stor råtta där... Trodde först att dom skojades men såg sen den  blöta, långa pälsbollen springa på den hala isen i full fart i riktning mot svanarna.

Det var en Iller ute på hal is.... Kunde inte stanna för att se vad den riktigt hade i görningen, men hann få den på bild och jag hoppas att inte dessa små men snabba djur attackerar svanarna.

Ett riktigt vårtecken


Sträck ut dina vingar så fångar vinden dig


Vänta på mig...


Ute på hal is

Packar för fullt för i morgon far vi till stugan. Especial och Fabbe får också följa med denna gång. Barnen har påsklov nu och vi håller tummarna för att ledigheten bara för med sig riktigt goväder, så vi kan vara ute och få friskluft ( och få lite solbrända kinder ). Har inte riktigt tid ännu att sitta ner framför datorn. Måste bli klar med allt.

Rumpan stupade ner på köksstolen precis. Jag är helt färdig av dagens stress hit och dit. Har just kommit från stallet och har bara tvättat av mig, hällt upp en kopp kaffe och tänker försöka andas ut lite och varva ner.
Dagen har bestått av möte, stall på fm, dammsugit, pratat med kommun ang stallet, papper, papper, papper, sysslor med barnen, hälsat på ett par bekanta, lagat mat, storhandlat och sist men inte minst stallet igen.....

Tror att jag somnar strax sittandes  Zzzzzzz....

Livet är som en cykel. Slutar man att trampa så faller man av !

Dom som har det kämpigt. Trampa på för det kommer uppförsbackar som känns väldigt tungt, men där bakom kan man vila sig då det rullar på neråt och återhämta energin igen . Så trampa på..

Åh, vilket goväder idag. Solen skiner och fåglarna kvittrar. Ska åka till Granngården och hämta 6 st torvsäckar, saltsten och Kraftfoder till hästarna. Hoppas bara inte ryggen brakar nu när det måste kånkas för fullt med säckarna.
Törs jag säga att ryggen har varit riktigt bra sista tiden. Får väl se hur det är med den saken i eftermiddag när man kommer hem.

10 saker jag INTE GILLAR med sommaren

  1. Myggen
  2. Sommaren är för kort
  3. Alla " måsten " utomhus som jag helst vill ha klart gärna IGÅR  (hihihi )
  4. Dåligt väder
  5. Äckliga spindelnät överallt ( hatar spindlar )
  6. Att vi har för kallt för att kunna ha Blåregn, Körsbär och Japansk dvärglönn
  7. Ogräs i blomlanden
  8. Midnattsolen, svårt att få barnen i säng när solen lyser
  9. Knotten ( f.. vad dom kan bitas )
  10. Hjärnkontoret är överansträngt...kommer inte på mer..

10 saker jag GILLAR med sommaren


  1. Värmen
  2. Blommorna ( speciellt Pioner, Luktärter och Dahlior )
  3. Jordgubbar och glass
  4. Fara ut med båten
  5. Barnens glädje över alla sommaraktiviteter
  6. Slippa skotta snö
  7. Ledigheten
  8. Midnattssolen
  9. Färskpotatis
  10. Grilla  ( så enkelt och så gott )

Blev lite förvånad när det började att regna istället för snöa. Men det är ett bra tecken för att snöeländet kanske försvinner här också till sist. Jag är så less på snön och nu börjar det bli en jobbig period då man varken kan åka slalom, köra skoter men ändå snö på backen så ingenting kan börja växa. SUCK, PUST OCH SHIT vad jag är avis på er längre ner i landet som kan njuta av vårblommor redan.


Jag skrev i morse att jag inte gillar måndagar, men nu tar jag tillbaks det fortare än kvickt.
Med posten kom äntligen det jag har väntat på sen före jul....
JA till att få bygga nytt stall. Jag är såååååååååå glad att jag inte med ord kan beskriva det men det känns underbart.

För er som inte har följt min hemsida där jag tidigare alltid uppdaterade innan bloggen kom till, så gör jag en väldigt lång historia kort.

I höstas stängde stallet som jag hade hästarna i och det blev PANIK med allt. Ingen tog emot hingstar grrrr..
I sista stund fick jag tag i ett riktigt gammalt stall som jag köpte riktigt billigt. Antingen måste ALLT TOTALREPAS eller riva det och bygga nytt. Nästan samma kostnad så valet var inte svårt. Nu har jag äntligen fått ett possitivt besked så förhoppningsvist kan det börja byggas till sommaren. Nu måste jag bara lämna in en rivningsansökan men det tar tydligen bara ett par dagar att vänta med det. Sen jä...r ska det rivas och byggas.

Trots att det är måndag så har dagen varit riktigt härlig ( förutom den bortglömda handduken ).
Varit i stallet och bara njutit i den underbara vårsolen. Sambon kom förbi med en kycklingbaguette till mig, så vi
" dukade " upp lite fika brevid hagarna och beskådade hästarnas vårbus. Glömde att fota våran fina dukning och man tager vad man haver..... Uppochnervänd, vit, hög balja som bord och 2 gamla plaststolar med handdukar som rumpvärmare hihihi. Men hur mysigt som helst.

Idag har jag också fått en riktigt glädjande nyhet, men tänker inte avslöja det förrän lite senare idag.
Lite bilder på hästarna från idag.

Especial och Fabbe busar

Jag måste få tugga liiite bara..

Fina Zafreño

Lite spring i benen

Ser matte mig nu då???

 

 


Gillar inte riktigt måndagar. Allt känns så segt och man har knappt hunnit känna efter ledigheten under helgen, så är vardagen ikapp igen. Det är strålande sol i allafall och +8 ute så man kan inte klaga på vädret nu. Måste till skolan med en handduk som jag har glömt att packa ner till en av pojkarna ( typiskt en måndag ). Först ska jag koka med en termos full med kaffe och lite fikabröd, sen till stallet. Det är så rogivande att vara där en sån här härlig dag och pyssla lite, rida, efter det hälla upp en kopp kaffe och mysa i solen tillsammans med hästarna.

För mig är det ett sätt att samla kraft och energi för resten av dagen, och riktig avkoppling trots lite slit med mockning och vatten.

Hur  " laddar du ditt batteri "  ???

Packade matsäcken och begav oss ut med skotrarna på morgonen. Vilket härligt väder och nästintill vindstilla.
Kommit tillbaks till stugan mätt, trött och till belåtenhet. Nu blir det en liten tv-tittarstund för allihop innan vi ska värma bastu. Mysigt att grilla vid öppen eld, men man börjar att lukta så mycket skogsrök och det är väl den enda men stora nackdelen med det.

Vad har ni gjort idag ?

Äntligen fredag. Hästarna är utsläppta och allting är klart i stallet. Lite frukost i magen och redan massor med kaffe, tvätt i maskinen, lite packning kvar att göra med extrakläder till barnen ( lär behövas massor i detta slask ).
Efter kl 13.00 bär det iväg till vårat favvoställe.... Älskade stugan. Vi har inte varit där på 2 veckor och jag tycker det känns som evigheter sen.
Återstår att se om mina härliga orkideer har börjat blomma, för 2 av dom hade några knoppar på gång sist vi var där. Måste bara säga att tåligare blommor inomhus finns knappt. Ibland har det gått 3 veckor innan vi har kommit och ingen har törstat ihjäl.
Denna helg blir alla hästar kvar här hemma med hjälp av skötarna ( igen ) och min pappa som ska ta morgonfodringen i stallet. Han verkar trivas bra där för det är hans ide om att jag ska visa han hur allt funkar så kan han hjälpa till. Vilka härliga föräldrar man har och vad hade man gjort utan dom? Han har tidigare följt med ett par gånger och sedan har jag skrivit en liten fusklapp om rutinerna ifall att något blir tveksamt.

Vad ska du göra i helgen ?


Vädret som är nu, leker ett spratt för synen. Gårdagens snöblandat regn och -4 till natten har gjort att alla träd och buskar ser ut att översållas av vita blommor. Gjorde ett tappert försök att komma lite närmare dom som var finast, men med nästan 1 m snö kvar på vissa ställen så gav jag fort upp med kameran. Snön är jätteblöt och den bär absolut ingenting. Trots mina långa ben och storstövlar på så sjönk jag varje steg nästan till grenen och höll på att snödränka kameran i mitt kravlande. Cassandra krypandes brevid och undrar vad jag riktigt håller på med. Hon ville hjälpa mamma, så hon började bryta av kvistar åt mig så jag kan fota, MEN då hade all snö och de vackra snökristallerna lossnat. Fick fota några  bilder på hennes kvistar henne och hon blev nöjd och glad.
Nedan är några usla bilder på dom grenar jag kom fram till, men mitt budskap om norrlandsblomster ( frostiga grenar ) syns lite trots allt.

Liknar nästan spindelväv, men det är frost





Motgången är ofta en förklädd vän. Möt den med tacksamhet, för den ger dig styrka och klokskap.

När jag har idetorka på skrivandet, så vad passar bättre än ett klokt ordspråk ?

Att visa uppskattning kan man göra på många sätt, och för mig är det självklart att den personen / personerna får veta det på ett eller annat sätt.

Igår kväll for jag till stallet och lämnade 2 st minipåskliljor i kruka. Dom är till de gulliga hästskötarna som alltid ställer upp i vått och torrt. Jag har lämnat lite då och då nån blomma eller något nybakat som en liten överraskning när skötarna kommer till stallet, och det känns så underbart att kunna visa uppskattning med annat ibland än " bara " TACK.
Jag vill också ge er som ids läsa min blogg en bukett med påskliljor ( om det hade gått ) för jag blir så glad när jag ser att det jag skriver intresserar även andra.

Man ska glädjas åt det man har, och kunna visa det också.
Har du visat uppskattning till någon nyligt / fått uppskattning nyligt och hur i så fall ??

Vill så gärna lära mig att själv ha total kontroll bakom kameran, men har upptäckt att vägen dit är lång och mycket svårare än det verkar. Har ett stort bildredigeringsprogram också men vet knappt hur jag får in bilderna dit, så att börja med redigering är nog flera år bort :(

Har provat nu för första gången att fota vattendroppar. Kan lova att det blev blött och barnen undrade varför mamma grisar så mycket med vatten, och varför dom inte får leka med vatten inomhus. Hur förklarar man det på bästa sätt???

Blev förvånad att jag överhuvudtaget fick  " fast " dropparna, men tyvärr blev bilderna alldeles för brusiga. Fotade också med manuellt läge, och det har jag aldrig gjort för i  " min lilla fotovärld " så existerar bara AUTO för att lyckas någorlunda. Här är det jag lyckats åstakomma.



Snabbt ut med hästarna på morgonen och sen till frissan. Kl.09.00 fick jag sätta mig tillrätta, men fortfarande lite tveksam hur hon skulle få klippa mig. Efter lite förslag från frissan så kom vi överens om att jag inte skulle klippa det alltför kort iaf, men ungefär 20 cm och mer uppklippt än det var. Sen färga det chokladbrunt med ljusa slingor.
Det lät som en bra ide, för om jag tycker att det är för långt så är det bara att ta en ny tid.

4,5 timmar senare ??!!!! är jag äntligen klar med bortdomnad rumpa och värk i nacken men med ett riktigt bra resultat ( tycker jag ). Trots att håret fortfarande är långt så känner jag mig riktigt korthårig. Det känns verkligen att det är mycket kortare. Värt varenda timme och det känns skönt att jag inte tog och klippte det riktigt kort. Hon var tvungen att först färga hela håret vilket bara det tog jättelång tid, sedan skölja ur och börja med alla dessa slingor vilket också kändes som evigheter. Nedan ser ni det färska resultatet.


Blev så full i skratt igår när våra härliga grannar kom förbi.
När deras 2 flickor hade suttit och tittat på nån liten halvläskig, tecknat barnprogram så frågade mamman om hon skulle byta kanal ifall den är för läskig. Till svar av den yngsta ( 4 år ) fick hon :

Det finns ingenting som skrämmer mig nå mer...
Jaha sa mamman, varför inte det då????
Flickan svarar : Jag har ju sett mormor naken så det finns inget läskigt nå mer !!!!!

Barn är ju för söta och vars dom får allt ifrån, det vet man aldrig. Skrattar ännu när jag tänker på det och barnets mormor tog också turligt nog det med ett gott skratt.

I morgon kl 09.00 ska jag infinna mig i frisörstolen och måste bestämt veta hur jag ska göra.
Jag har sån ångest med mitt hår. Trivs jättebra i det jättelånga håret, MEN är ändå jätteless på den lilla variation man kan ha. Det är inte kul att i princip se nästan likadan ut i håret år in och år ut. Klart att lite små förändringar har man gjort med lång lugg, klippt kort och rak lugg, sne lugg, låtit växa ut igen, färgat det riktigt mörkbrunt, slingor.........

Men samtidigt är jag lite sugen på att göra nåt riktigt drastiskt med håret. Vännerna tycker jag är knäpp som funderar på att klippa av det långa håret. Visst är långt hår snyggt men ack så tråkigt ibland. Jobbigt till sommaren när håret är i vägen för sol och bad för håret är så tungt och tjockt att det inte hålls fast i en slarvig svans. Fläta det vill jag inte heller.
Försöker väga fördelar mot nackdelar med håret och då vinner fördelarna konstigt nog.

Ska jag ha kvar det långa eller klippa kort och hoppas att jag trivs i det ???????????????????


Till vän ska man komma bjuden i medgång och objuden i motgång

Jag tror många håller sig hellre undan i tron om att kanske komma olämpligt än att visa att som vän så finns man där både i gott och ont.
Vad tror ni??

När jag kom hem från stallet så lurade jag sambon som latade sig på soffan, att våran granne skruvar i sitt garage med skotern och behöver hjälp. Grannen har köpt en  " ny " skoter igår så jag gissar att sambon mer ville stilla sin nyfikenhet över skotern än att skruva. Sagt och gjort tar han på sig skorna och går över till grannen, medans jag står bakom gardinen och kikar efter han. Behöver nog inte tala om att jag stod där skrattandes och tänkte:
Där fick jag dig..... April April din dumma sill....Jag kan lura dig vart jag vill...

Tur att vi umgås ganska ofta med dom så dom blev inte fundersamma när sambon kom förbi mitt i maten. Snabbt kokades det kaffe. Fick ett samtal att jag också kan komma över och fika men att hämnden är ljuv.

Efter kaffet gick jag och duscha men plötsligt blev allt svart och dörren slets upp.
5 liters hink med kallvatten fick jag över mig och ljöd som värsta brandlarmet. Sambon hade fått sin hämnd och inget kan jag säga mer än att jag fick igen ( fast egentligen tycker inte jag att det är ett aprilskämt ) .
Ja ja det är bara att ta det med ett leende på läpparna och tänka för sig själv....Vänta du bara.

Har du lurat någon eller har du åkt dit för någons April skämt???

RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...