Äntligen kan jag sätta mig framför datorn i luuugn och ro. Datorn är "ledig" som oftast är upptagen av någon av barnen de stunder på eftermiddagar och tidiga kvällar när jag har nån ledig stund över :)

6 dagar har hunnit rinna iväg sen jag har uppdaterat här sist. Det har varit så mycket de senaste dagarna med allt i en salig blandning så jag ska försöka ta det lite snabbt av det som varit.

I fredags kväll åkte vi till stugan. Hann bara packa upp i princip maten så ringde våra underbara vänner som bor där på Storön. Dom var ute i deras stuga på " skäret " och ville ha oss på fika. Havsisen var provborrad och bra än så länge dit ut, men blött...väldigt blött. Efter en kort stunds fundersamhet så hoppade vi på skotrarna och slaskade oss dit ut ( bara några minuter ut från land ). Vi fikade nybakad paj och kaffe innan vi sen gäspade ikapp allihop vid 22-tiden. Alla var som ett trött pensionärsgäng hahaha.

Lördag var helt underbar. Strålande sol, alla pigga och glada så vi packade snabbt ihop ryggsäcken med korvar och allt som hör till. Ut till deras stuga igen för att bara njuta av helgledighet. Kom tillbaks vid 17-tiden så där lagomt mätt och trött ( igen..). Men nix, ingen rast och vila redan tänkte jag. Inte igen en alltför tidig kväll.
Jag kontaktade Jessica ( jezzans ) som jag har bloggat ganska mycket med under ett par månader. Vi har tänkt att träffas flera gånger, men det hade inte blivit av tidigare.

Jessica och hennes familj tog emot mig och Cassandra med stor gästvänlighet på kvällen, och där blev vi sittande i över 2 timmar tror jag med massor av hästprat så klart :) Fick också se den stiliga Emil ( alltså hennes häst ifall ni hann tänka annat  ) som jag har läst så mycket om hos henne. Vilken snygging. Hennes andra ...förlåt.. måste kolla snabbt vad han heter... Qulmin heter han :) Tyvärr såg vi bara baken av han längst ner i hagen, men bättre lycka nästa gång..

Söndag blev en städdag i stugan trots det underbara vädret. Kan inte passa in städning där efter väder när vi bara är under vissa helger fram till sommaren. Sambon fick äran att glassa ( städa ) utomhus och riktigt fint blev det överallt.
Middag fick vi äta hos våra bekanta innan vi tog vårat pick och pack åter till Gällivare sent på kvällen.

Valborgsmässoafton blev inte som vi brukar ha. Detta år " firade " hela familjen och mina föräldrar i stallet ????!!!
Vi passade på att göra en riktig stor brasa av gammalt, murket virke och ännu mer byggskräp som aldrig verkar ta slut. Självklart eldades det utom räckhåll för hästarna, och kolgrillen igång med barnen som grillmästare. Vi åt och städade i stallet allihop från mitt på dagen tills orken började sina vidkl 22.00!!! Gissa att det gick åt mycket korvar, kaffe och läsk :)

1:a maj tog vi alla en lite sovmorgon till 10 innan det blev fart i baken. Barnen ville tillbaks till stallet och elda och grilla så efter mycket om och men, så tog vi med fika och tillbaks till stallet. Gav upp vid 18 tiden men mycket stolta, sotiga, smutsiga och rökiga igen. Äntligen kan man nästan säga att det är slut på byggskräpet ( fast än är inte snön borta och man vet aldrig vad som gömmer sig där ännu ). Alla fick skrubba av sig ordentligt igen en efter en i duschen, och av nån anledning hihihi så råkade natta komma fort för varenda en...igen...

Onsdag, vardagen ikapp igen med andra måsten av diverse slag. Ärenden hit och dit på fm. Tandläkartid med Cassandra för att röntga mjölktänder och läxor på em och stallsysslorna fick göras bättre på kvällen :)

Idag igen kl 10 till tandis med henne för att träffa tandspecialisten. Stallet direkt efter det. Kom hem 12.30 och hoppade nästan bokstavligt talat in för en snabbdusch för att hinna passa nästa tid...13.15 ett utv.samtal med äldsta i skolan ( pust och stånk och stön ) och jag hann i grevens tid som tur är;)
Nästa tid skulle passas 15.30 med Cassandras ridkurs, men tack och lov i sista stund var hon inte alls sugen att rida för en kompis var här. Kan nämna att jag gjorde inga som helst försök att övertala henne utan jag sprack upp mitt i stressen med ett stort leende och jag tror t o m att jag blev kutryggad när stressen rann av mig över axlarna och armarna blev slappa som spagetti :)
Efter maten blev det ett litet städangrepp mot all eländes sand i hallen. just nu kan man kalla hallen också för en energitjuv. Sambon dammsög där igår och det märks inte ens ett dygn senare...

Usch då, stackars er...Jag som skulle fatta mig snabbt och kort i detta inlägg:)
Blev nog mitt längsta tror jag....  Då vet ni med andra ord vad som väntas då jag skriver ett lite längre inlägg än vanligt MMOOOOHAHAHA.

Ha en underbar kväll ZZZZZZZzzzzz...

Fotobevis från helgens, och förmodligen  denna vårens sista skotertur.



Kommentarer
Postat av: Johanna

Låter som en bra vecka tycker jag.



Hur är det med träning av hästen(hästarna?) du skriver aldrig om det..:)?

2012-05-04 @ 07:45:57
URL: http://walkyria.blogg.se/
Postat av: Sara

kul att åka skoter! :)

2012-05-04 @ 14:49:46
URL: http://www.saraaandersson.devote.se
Postat av: Sara

Ojoj, en hel del snö har ni nog ännu!:) Men säkert smälter den så småningom!:)



Svar: Tack så jättemycket!:D Haha, ja, här har vi inte haft någon snö på ett bra tag, så våren har verkligen kommit!:) Kram!

2012-05-05 @ 12:46:19
URL: http://sarabacksbacka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...