Jag vill önska Er alla ett riktigt Gott Nytt År och
tack för det gångna året.

Jag är utan min Iphone, och även om jag inte sitter med telefonen jämt och ständigt i handen så saknar jag den
riktigt mycket nu när jag är utan. Kan inte skicka roliga nyårshälsningar så det blir nu bara via min lilla blogg.

Igår stod jag vid spisen och lagade middag. Jag brukar alltid ha telefonen uppe på fläkten då jag är inomhus här i stugan, dels för att barnen inte ska ta och leka med den och så har man den ganska nära tillhands ifall det ringer.

Men inte igår.... då hade jag den till höger om spisen nere på bänken. Ovanför bänken hängde en porslinstavla som jag har fått av min mormor ( avliden sen några år ) för många, många år sen.
Mitt i matlagningen smällde det till så jag nästan hoppade jämnfota upp i taket.... Tavlan släppte från väggen och rakt ner på bänken. 2 stora bitar från den hade gått sönder men tänkte snabbt att det går nog att laga med lite Superlim. Det jag inte såg direkt var att den hade gett en riktig fullträff på telefonen så hela touchskärmen såg ut som värsta spindelnätet :(

På den lilla runda knappen går det att trycka så displayen tänds, men att dra bort skärmlåset funkar inte. Kan inte låsa upp den på skärmen så den är totalt obrukbar. Har redan beställt efter en ny skärm, men det är ändå inte säkert att den kommer att funka som den ska efter det. Har just nu tagit till låns Cassandras enkla mobba så jag inte är helt
" isolerad " ifrån omvärlden.Då var julen förbi för denna gång, och nu kan man andas ut och känna ett lugn man egentligen borde haft redan för ett tag sen. Vet inte vars min julefrid tog vägen denna jul ( har inte kännt ett lugn ens på kvällarna ) men så här efter god mat med familj och julklappsöppning så kan t o m jag andas ut, slappna av, mysa i soffan med de andra...

Måste bara berätta att det inte ens gick smärtritt ( stressfritt ) på fredag när vi skulle hit till stugan för att fira julen.
Hade räknat med att komma till stugan vid 19.00, lasta av både häst och våra grejer, sedan åka och handla juskinka och diverse i matväg... Men det går sällan som man har räknat med.

Åkte med hästtransporten och familjen till stallet. Allt verkade vara som det ska. Började lasta  Especial men denna dag var en sån gång som brukar komma kanske var 10:e gång.... En sån gång när han alltid går in direkt men hinner lägga in backen innan vi har stängt igen bommen bakom rumpan, så står han bakom rampen och nästan hånar oss. Han är inte rädd av sig för 9 av 10 gånger minst så lastar man han på 5 röda sekunder, sätta linor bakom rumpan bekommer han inte heller för han lutar bara mer mot dom och man får fast dra tills man är blå och han bara tittar på en :)
Mutor funkar inte heller...
Nåväl, efter 30 min bestämde han sig för att bara knalla in, stängde igen allt, pustade ut och gick runt vagnen på väg mot förardörren på bilen.... Slår en glimt ner mot däcken på vagnen och upptäcker då till min stora fasa att det är punktering på ett av däcken ( boggievagn som tur är ). Däcken är helt nya för dagen före har vagnen varit in på en däckfirma som monterat nya vinterdäck. Antagligen har luften pyst ut under natten och när det är boggievagn så märks det inget på hjulen förrän det kommer vikt in i vagnen. Inte har jag heller gått runt hemma på gården och sparkat på dom för att känna om det är luft, för nya däck ska ju vara 100 % problemfria...

Sakta, sakta fick vi köra till sambons garage 3 km därifrån för att " knycka " ett annat hjul från en av hans firmabilar och byta ut det på vagnen.
Efter alla om och men med varsin hamburgare i handen i bilen, styrde vi vägen mot stugan och anlände först vid 22.30 på kvällen.

På julaftonens förmiddag fick vi åka in för att handla julmaten som borde vara fixad dan före, men det possitiva med det var i alla fall att det var extremt lugnt inne på COOP. Alla satt nog i sina hem och njöt för fullt av den omtalade julefriden, UTOM VI..

Ja ja, resten av julaftonen gick bra till slut och alla var nöjd och glad.

Har eran jul varit bra ??

Tvillingarna Kevin och Cassandra firar sin åttonde födelsedag idag. Det blir bara för de närmaste idag, för vi har kommit överens med barnen att deras kalas för alla kompisar blir först efter nyår. Skönt att dom gick med på det för nu sista dagarna före julafton har man nog mycket att göra. Visserligen hade man kunnat ha ett kalas nån vecka innan, men vips så kom dagen med stort D :) Stort GRATTIS mina underbara barn. Ska lyfta upp rumpan från stolen nu och göra lite tårta.

I rummet hörs en lugn men tung andning, en klocka som tickar och en väldigt svag men snabb snarkning. Alla i huset verkar sova utom jag. Suck.
Dottern har somnat så sött, men snarkningen kommer inte från henne.... Snarkningen kommer från min mage....Katten Nisse har tagit nattens sovplats på magen och det är Han som snarkar??!!!!
Mycket får man höra innan öronen trillar av :)


För ett par dagar sen när jag plumsade ut i den enorma mängden snö som kommit under natten till hästarna för att ge dom sitt morgonhö , kom jag på en
sak med min dåliga humor.....

Vet du hur man sopar igen spåren efter sig om man vill vara anonym ??
Dra stora hösäckar efter dig så är dom borta ....

Första hyresg(h)ästen kommer redan sent ikväll/natt. En snygg islänningshingst kommer ända från Gävle hit till snöriket i Gällivare.
Den lyckliga, och förväntansfulla ägaren heter Maria som verkar vara en hur glad,trevlig och hjälpsam person som helst. Vi har idag tillsammans ordnat en hage till hennes nykomling ( kommer ej ihåg vad den heter ännu ) och det ska bli sååå spännande att få hit den. Genom att det är bara mina hästar där så har det varit lite " ensamt " om ni förstår vad jag menar, men nu äntligen så är det slut med det :)

Att stallet inte är klart spelar ingen roll för henne, så hon ska kämpa på där med den stora, lyxiga och upprymda standarden jag kan erbjuda just nu.... Himlen till tak, varierande temp i rummet som är omgivet av skog, snötäckt golv hihihi...

Välkommen !

Snart är det jul och i många hem pågår det förberedelser inför julen av olika slag.
Julklappar ska fixas, julbak, kanske lite städning kvar, lite pynt som inte har hittat till sin plats ännu och kulorna saknas i grenen ( hm, granen så klart ).


Trots all stress som lite hör till julen så måste vi alla bromsa upp, andas luuuugt och bara göra ingenting då och då. Kanske sitta ner en stund framför tv:n, läsa en bok, sticka nån varm tröja eller kanske som jag...
kika in på trevliga och roliga bloggar.

Jag har några helt underbara och trogna följeslagare som finns där ute, trots att mina uppdateringar har blivit sämre sista tiden. Ni glädjer mig så mycket och det är lika trevligt varje gång när ni lämnar så fina kommentarer. Och jag tror de flesta av er vet med er, att ni tillhör mina självklara favoriter som jag alltid tittar in till när tid finns. Det är inte alla gånger jag hinner lämna avtryck efter mig, men jag finns :)

Här delar jag med mig av några favoritbloggar som innehåller roliga inlägg, underbara bilder och ungefär samma hästhållningstänk som jag har.Stallet tar form dag för dag. Nyss ringde snickarna och frågade vilken färg jag ska ha på plåttaket. Vadå ???
Jag har inte ens tänkt på vilken färg jag ska ha på väggarna, för det blir ändå först aktuellt till våren.

Rött tak tycker jag är supersnyggt men det passar inte till vilka färger som helst på själva byggnaden.
Svart är det gamla vanliga och ack så tråkigt egentligen.
-Vilken färg ska stallet målas i, undrar de för att hjälpa mig med färgvalet av taket.
-Vet inte, var det enda jag kunde säga direkt men ändrade snabbt till att det får väl bli svart för det är lättast.

Nu sitter jag och tänker på om jag ändå skulle ha valt rött för det är fint om jag målar stallet i en gul nyans, även fin till vitt men vill man ha ett vitt stall för det är en sån utsatt färg ???

Svart passar bra till röda väggar, eller vita eller gråa eller..... Ja , till allt i princip.

Satan vad kluven jag känner mig. Varför kunde jag inte ha kommit ihåg att fundera lite i alla fall på stallfärgen, trots att det är månader kvar innan jag kan måla. Vad jag än väljer nu kommer jag nog att känna att jag borde ha valt det andra.

Avslutar detta kluvna inlägg med några bilder tagna igår på stallet ( söndag ).


Snöflingorna dalar utanför fönstret, och det har redan sen igår kommit över 15 cm pudersnö. Ska strax skjutsa äldsta pojken upp till Dundret för att åka slalom ( det tar bara 10 min med bilen dit ) . Tvillingarna är som snömonster i den stora snöhögen här utanför där dom åker madrass.

Har du snölandskap ännu där du bor ?

Elektrikerna ringde ut mig idag, för att visa dom mina önskemål om eldragningarna i vilohemmet.

I ett av rummen ska jag kunna få en  välbehövd kroppsmassage för alla trötta, ömma  muskler. Där måste det finnas uttag för belysning och en radio för stämningsfull musik.

I rummet brevid  ska  jag kunna sjunka ner i  en stor, härlig Schäslongsfåtölj, där det blir en avslappnande och sval ansiktsbehandling, samtidigt som mina naglar får sig en riktig putsning och lackning. Massor med fototidningar och hästtidningar i en korg nedanför kräver förstås en snygg läslampa och där behöver man självklart uttag.

Efter all härlig behandling och avkoppling så kurrar säkert magen efter lite smaskig mat. I en härligt inredd matsal med tända ljus överallt kan jag bara sätta mig ner i en kort stunds väntan. In kommer det eftersom förrätt, varmrätt och avslutas med en utsökt dessert. Underbart att slippa laga maten, bli serverad och det bästa av allt.....slippa den tråkiga disken. Här behövs det också eluttag till alla hushållsmaskinen....

Det skratshar till bakom mig som att någon repade till en spelandes, gammal LP-skiva....
Det var elaren som knuffade till en låda på betonggolvet, och undrade vars jag vill ha en värmekälla här i sadelkammaren.

Ja, just det ja.... Jag drömde mig bara bort en kort stund, och tänkte bara hur det hade kunnat vara om jag hade varit stenrik. Det är ett stall som växer upp i nuet, och inte ett vilohem. Men för mig är stallet som en sprudlande energioas ( fast just nu när det är så mycket så även en riktig energitjuv hihihi ). Jag känner avkoppling när jag mockar, få vara nära dessa håriga vänner och få nosa på dom ger mig ett riktigt välbefinnande som jag aldrig vill vara utan. Så på sätt och vis är det mitt lilla vilohem trots allt.Nu har de försenade takstolarna kommit ( bara 3,5 veckor senare än lovat !!! ). En pusselbit mindre att lägga i stallbygget, och nu kommer snickarna äntligen igång igen efter flera dagars byggstopp i onödan.

I morgon ( lördag ) kl.08.00 ska hela ligan vara redo på plats ( bortsett från den ansvarslösa byggherren som har smitit till stugan ) och sätta igång. Vet att snickarna är ivriga på att få dit taket, för tydligen är det brukligt att ha en
" taklagsfest " eller vad det nu heter och det enda jag längtar efter är att få ta in hästarna i  stallet och bara nosa på dom, borsta och pyssla  extra mycket nu när dom har varit ute dygnet runt heeeeela hösten i ur och skur. Fast kanske det går att ha en " hästkombitakfest " där man byter sysslor..... Vi hästtokar sitter och festar i stallgången, medans snickarna borstar hästarna hihihi. Tror ni det hade varit något ??  Ni vet den omtalade jämnställdheten ....

Jag tänkte bara mysa, koppla av här i stugan i skenet av värmeljus och brasan i kaminen och koppla bort all stress med alla projekt, återhämta mig för 1-2 dagar. Men sen dom ringde i eftermiddag och sa om morgondagens planer, så har jag nästan lust att hoppa in i bilen och köra hem igen för att vara på plats i morgon när takjobbet påbörjas. Det är så spännande.

Ursäkta " kvallan " på bilden med dom anlända takstolarna,men det är fotat från bilen med telefonen sent igår kväll.


RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...