Senaste tiden har jag gått och grubblat över hästarna och deras situation i hagarna. Måste sära på dom, alltså dom måste gå en och en i hagarna för att det inte en dag kanske blir en större skada tex i ett ben eller så. Visst är det en lösning men jag tycker inte att det är ett värdigt liv för dom att gå omkring så utan att ha en lekkamrat och busa med. Bestämde mig till sist att kastrera Especial i hopp om att det blir lugnare i framtiden och att det gör att Especial och Fabbe kan fortsätta gå tillsammans även när hormontiden kommer ( våren ). Gjorde detta i dag med stoooort vemod. Min underbara ridvän, cool och lugn i alla sammanhang, allt har funkat perfekt utanför hagen, men jag vill att hästarna ska vara trygga, snälla underbara mot varann inne i hagen också. Jag anser att livsglädje för hästar är att kunna vara tillsammans med vänligt bus året om, inga hormoner som spelar dom ett spratt. Klart det funkar i det vilda där utsatta kan dra iväg vars som helst, men i våra " händer "  begränsas hästarna i våra hagar utan nån reträtt och då kommer smällarna... Visst, det är inte naturligt att ta deras juveler för att lugna dom lite, men lika onaturligt är det med hästar egentligen i fångenskap och med ryttare på ryggen.

Det Especial har genomgått idag är inget jag är positiv till men ett nödvändigt ont anser jag. Dom flesta i min omgivning förstår mig och säkerhetstänket mellan hästarna men en och annan tycker jag berövar hela hans liv nu.

Det jag har utstått idag med min underbara häst går inte med ord att beskriva mer än att det kändes hemskt. Drygt 1 tim fick jag vara assistans med veterinärerna under ingreppet ståendes vid hans hängande huvud. Konstiga, äckliga ljud, smaskande när dom höll på där och sen föll dom i boxen.....Usch säger jag bara....
Kanske jag överreagerar, kanske inte. När just det var färdigt så återstod det att vänta för mig kvar vid hans huvud i 10 min för det var 2 klämmor som skulle sitta kvar den tiden för att strypa nåt med blodet... Svetten började att tvärrinna för mitt huvud, yrseln kom och benen började vika sig. Vet. fick hjälpa mig ut till friskluften för jag var sååå nära tydligen att svimma. Dom hade sett att färgen " rann " bort från mitt ansikte just innan. Tydligen kan det hända så om man har spännt sig länge och sedan när man slappnar av så rusar blodet iväg för fort så svindeln kommer. Trodde aldrig att det kunde hända mig för jag är annars inte känslig för blod och sånt och jag hade läget under kontroll och mådde bra annars under själva akten.
Just nu känner jag mig ännu illa till mods och magen känns upp och ner. Inge trevligt att se Especial vanka av och an i hagen nu, men måste tänka att det blir nog bättre så småningom, men aldrig mer, aldrig mer .....

Solen lyser med sin frånvaro även denna dag. Har satt kött i marinad för vi tänker bjuda bekanta på en enkel middag med grillat innan vi tar vårat pick och pack tillbaks till Gällivare. Sen kommer vi tillbaks till stugan på torsdag  och tror att även nån/några hästar får följa med redan då. Svårt när man inte kan ta alla på en gång. Vi ska nu försöka hinna göra färdigt hagen till Zafreño. Åh vad jag längtar till sommarledigheten, värmen, båtturerna.....

Dålig på inlägg......Igen !!!
Haft mycket att göra sista dagarna så jag har inte ens idas sitta framför datorn vid " ledig " tid.

Vi smet till stugan på fredag och när vi kom fram så var det uppackning, handla mat, åt sen middag och sen jäste vi alla på soffan och somnade till tv-flimret....
Idag har det regnat nästan hela dagen så vi for in och kikade i lite affärer istället för att göra nytta. Sen lite pyssel mellan regnskurarna på gården. Nu under kvällen bjöd vi hit våra bekanta på enkelt kvällsfika.... jordgubbar, päronhalvor med after eight som topping, grädde och vaniljvisp. Inte direkt nyttigt men sååå gott. Nu ska jag bara kika in hos favoriterna en snabbis innan jag intar soffan igen.

Ha en underbar kväll allesammans.

I morse har jag varit nästan 1 timma hos tandläkaren för att laga 2 hål. Har faktiskt sett fram emot denna dag, för på den ena tanden har det lossnat en liten bit som har gjort att det känns så vasst mot tungan ibland. Man kan nog inte låta bli heller att sticka dit tungan bara för att det finns där :)
Dom fixade till det utan bedövning ( så klart när jag inte gillar sprutor ) och jag gick mot kassan glad över att ha fått det lagat. MEN... på 2 röda sek så hängde nog mina mungipor ner till skoskaftet när hon sa vad räkningen som skickas blir på....... 2875 riksdaler !!!!! 2875 kr för två tänder och inte är det guld i munnen ens, utan plast!!!

Får trösta mig med att det inte är ofta jag behöver laga tänder och det är trots allt ett nödvändigt ont.
Sen momsen på detta måste vara hovslagaren igår som fixade de håriga vännerna för 2700 kr. Tack och lov är den kostnaden " bara " var sjätte till åttonde vecka...

Bara skratta och se glad ut, absolut INTE klaga.

Kl.08.00 kom jag till stallet med 1 liter kaffe, 2 bananer och kameran i väskan. Orkade inte äta en ordentlig frukost före.
Stelbent, trött, lite stressad pga att jag kom dit lite väl sent. Mycket skulle göras innan 09.00 då  " hovis " kommer och även Theres och Malin. Gav mat åt hästarna, släppte bara ut en i hagen, plockade bort prylar som står ivägen där Hovis ska fixa hästarna. Sen kom tjejerna och tog över med hästarna så jag kunde börja snickra med hagen. Verkar vara ett evighetsprojekt när man e ensam och fixa men tids nog kan Fabbe få glädjas i en egen hage utan nån som bråkar och kör bort han från maten.

Avslutade med hagen vid 14.30 med trötta armar och ben, svullen och blå fot. Jag skulle inte ha klagat på mitt onda ben häromdan för efter det verkar allt eländigt hända mig. Ska försöka att aldrig mer nämna om jag råkar ha ont nånstans, inte klaga.... Men måste bara nämna om foten i allafall. Stolparna är 2 m hög och när man själv har bankat ner några med den stora, tunga gummiklubban så vill jag lova att det känns i armarna. Först göra ett hål med spettet så stolpen kommer ner en liten bit så man når att slå. Svårt också att få riktig kraft när änden är ovanför mina 175...så jag försökte ( med glimten i ögonen )att tänka på saker som gör mig arg så kanske den jäveln ( stolpen ) ger sig om jag slår nog hårt. Nästsista stolpen för denna dag så hände det. Pang på den men sen slant den ur handen och gissa vars den for med riktig kraft och höjd.....Rakt på foten, jag svor några ramsor hoppandes på ett ben och Zafreño som hade stått länge brevid mig som sällskap vände på steken och gick iväg. Naturligtvist foten på benet jag fått sprutan i. Kan garantera att det verkligen känns att man lever i allra högsta grad..
Borde nog också ha följt läkarens råd om att stanna hemma och avlasta benet i högläge i minst 2 dagar, inte vara i stallet och springa flera timmar och sen slå sig på foten ( klantarsel vad jag är ).

På eftermiddagen efter duschen fick jag inte in foten i mina skor jag oftast använder. Den var för svälld på ovansidan. Istället för att vila blev det andra skor, handla mat, laga middag, tvätta kläder och dammsuga. Benet fick sin vila kl 22 då jag la mig på soffan för att titta tv. Tror jag somnade på 3 min för det var reklam när tv:n sattes igång....
Sen minns jag inget mer....

Har varit hos läkaren idag med mitt onda ben. Har gått i min tysthet med smärta och sista dagarna väldigt lite sömn på nätterna. Det hjälps inte att klaga, utan bara bita ihop.
I nästan 4 veckor har jag haft konstant värk nedanför vänster knä, trodde det bara var en liten sträckning som ger sig efter ett par dagar, men dagar blev veckor och sista veckan har smärtan accelererat helt obeskrivligt. Jag är sällan hos en läkare ( 2 år sen sist med ryggen ) och jag går bara dit om något blir alldeles olidligt. Denna gång är en sån gång när inte ens starka värktabletter bedövar.

Sagt och gjort var jag där. Jag som inte förstår mig på danskan fick naturligtvis en dansk läkare. Fick lägga mig på britsen med bara ben. Han tröck i benen och babblade på medans jag var som ett frågetecken. Fick lägga mig på mage och han fortsatte att trycka och babbla... Av det lilla jag tror mig förstå så har jag överbelastat benet på nåt konstigt sätt och det går inte över om jag inte låter bli att belasta det på ett par dagar !!!??? Hur nu det är möjligt med 3 hästar, 3 barn, staket som jag håller på med och allt däromkring....
Därför har smärtan blivit bara värre och värre. Det känns som eld i benet och som att man vrider om med kniv där till och från. Han pratade om 2 alternativ....Första och bästa var( som jag fattade ) nån typ av salva eller liknande, det andra var akupunktur vilket jag sa ifrån direkt. Jag hatar nämligen nålar och sprutor så valet var enkelt. Han tittade på mig med ett leende på läpparna och frågade om jag var säker...Självklart sa jag....Han frågade om jag förstått det sista han pratat om....Jooo det mesta... Han bad mig ligga kvar och han gick iväg en stund.
Sedan kom han tillbaks, pratade på om nånting och plötsligt stack det till där bak... alltså i benet... det sved lite grann och sen sa han att det är fixat. Vadå??? var det kortison eller vad fick jag med sprutan?? inte vet jag men
so what bara det går över. Han ordinerade mig att vila och avbelasta benet så mycket som möjligt tills på fredag med återbesök. Tror jag det varför han skrattade om pratet ang sprutor och nålar och jag trodde lite salva gör susen hahahaaha.

Hela eftermiddagen har jag gått fram och tillbaks, hit och dit med massor med sysslor men kanske jag tar mig tid att vila benet imorgon efter att jag har skruvat och sågat mer staket i stallet.

Det var inte så bra väder igår på flyguppvisningen. Blåsigt, kallt, mulet som senare på eftermiddagen bjöd på regn, men bortsett från detta var det riktigt bra. Barnen fick titta närmare på JAS- planet, hälsa på i flygtornet, massor med fika och godis, titta på trickflygning, JAS:en in action och som avslutning flög jag och barnen helikopter över Dundret, LKAB, samhället och över den omtalade Gropen. Det var det bästa tyckte barnen ( jag också som passade på att fota ).

För er som inte har hört talas om Gropen så ska jag berätta lite kortfattat om den senare. Nu lite bilder från gårdagen.

Flyghangaren
Förberedelser för flygningJAS redo för flygtur


Upp i det gråååå. Det som syns i bakgrunden är damm från Bolidens gruvdammar.


Tur jag stod med båda fötterna på jorden, annars hade kräkpåsen varit överfull


Dundret med snö ännu kvar som är borta först till midsommaren med lite tur.


Över för denna gång


Långe man

I väntan på att själv få en flygtur


Spännande tyckte vi med sikten från ovan


Det svåra för barnen var inte höjden, utan att inte få prata så mycket i lurarna så piloten inte blir störd :)


Vårat lilla samhälle Gällivare framför berget Dundret
Är alla människor ute på flygplatsen och lämnat 1 stackare kvar där nere ??


Toppen av Dundret


Gällivare här närmast och följer man storvägen mitt på bilden hamnar man i gruvsamhället Malmberget som nästan är ihop till ett enda samhälle.


Kluvet samhälle bakom höghuset på bilden ( Gropen )

Gropen som i framtiden kommer att vara helt färdigfylld med gruvberg


En annan grop, men inte lika stor.


Idag ska vi på en liten flyguppvisning här i Gällivare. Flygplatsen har 40-års jubileum och olika aktiviteter för barn. Bara det inte börjar regna för det är mulet.

Är det handhavandefel på bloggen igen för mig, eller har ni också strul med det ?
På översikten så är alla händelser borta, både dagens och äldre är väck :(

Det glädjer mig att jag har fått ännu en till följare på min blogg. Då kanske mina inlägg inte är så tråkiga som jag har trott. Försöker verkligen att skriva om så mycket olika saker som är runtomkring mig så bloggen inte upplevs som tjatig och enformig.
Mina fotokunskaper är inte heller så stor....men det går åt rätt och jag lär mig mer och mer allt eftersom. Tyvärr glöms kameran hemma för ofta, ibland är den med i bilenmen jag glömmer att fota. Bättring på väg.

Ska bara dricka upp mitt kaffe för att sedan bege mig till stallet. Bättre väder idag än i går då det regnade konstant. Nu kikar solen i allafall fram då och då mellan molnen och lite varmare ....+12.

Tänkte banka ner lite stolpar i den steniga marken, och jag gissar att det är lika besvärligt som i höstas. Det var helt omöjligt att dra staketen spikrakt för hela området är fyllt med värsta stenbumlingarna genom att det är en blöt myrmark. Vi var tvungen att passa in stolparna mellan storstenarna ( dom flesta är 1 meter i diam. ) så det är lite vågigt på vissa ställen. Önskade man hade lite dynamit för att spränga sönder skiten bara för att få det rakt och snyggt. Men tyvärr går inte allt som man hoppas på här i livet :)

Hörde denna låt nyss på radion, och det är  en gammal men bra låt som jag nästan glömt bort.


Söker efter ett par sköna, snygga sneakers. Har hittat några ( typ 20 st ) jag fastnat för men ej bestämt vilka det blir.

HR Sneakers SEK 899, Ed Hardy - NELLY.COM

Guess: Heritage Low från Brandos.se
Guess: Heritage Low från Brandos.se

Levi's: Horse från Brandos.se
Levi's: Horse från Brandos.se

 

Skor från Brandos.se!
Replay: Book Dye från Brandos.se

Skor från Brandos.se!
Converse: Star Classic Wns Ox från Brandos.se

Svårt att välja när det finns så mycket snyggt. Vilka gillar du ?


Det blev palt igår, och det var inte mycket man orkade göra efter maten. Man hamnar i nån slags " Paltkoma " som sitter i flera timmar, orkar knappt andas för man blir så mätt och trött.
Nyss hittade jag på att baka Dajmkaka så nu blir det en kopp kaffe med nygräddad kaka innan det är dax att börja med middagen. Under kvällen blir det stallet och pyssla om hästarna.


Vill laga något som vi inte har ätit på länge och valet står mellan Kasslergratäng eller hemgjord Potatispalt.
Vad föredrar du ?
Stämmer det att man i södra Sverige inte lagar palt?

Palt är i allafall en av mina älsklingsrätter. När vi är utomlands så är det 2 saker jag riktigt får ett sug efter, och det är  hemgjord Potatispalt och sedan saltlakritsgodisar. Jag är dålig på att äta annat än kött när vi är på resande fot så det blir lite enformigt och  saknaden av riktig husmanskost blir stor. Sedan är det hopplöst att få tag på gott saltlakrits och är man en gottegris som jag hade man gjort nästan vad som helst för en påse efter ett par dar hehe.

En ny favorit på kakfaten som tyvärr inte är hembakat denna gångHar du smakat den här?

Man behöver aldrig känna sig ensam, det är aldrig tyst omkring en, ömheten känns på hela kroppen, man håller sig i form av allt viftande, många på en gång, avlösning hela tiden utan avbrott.

Detta är bara början på en äkta Norrländsk sommar med myggen.

Här regnar det men konstigt nog känns det riktigt behagligt ändå fast jag hatar det annars. Tror att allt kommer igång lite snabbare nu och förhoppningsvist kommer värmen också snart.
En sak vet jag säkert....Efter regn kommer alltid sol :)
Nu ska jag slå mig ner i soffan en stund och se vad som visas i dumburken ikväll.

För oss här uppe så har det nu först börjat grönska i träden lite, isen har försvunnit från havet för bara 5 dagar sen, dom satans myggen har tyvärr också vaknat. Om det hade gått hade jag övervägt att utrota dom , men då skulle nog underbara småfåglar också försvinna när deras mat försvinner :(
Lite usla bilder men som visar att det är på G här också.

Häggens knoppar på väg...


Rabarbern också på väg. Tänk en nygräddad rabarberpaj...

Jag som bara hade tänkt att slappa idag, inte göra något " måste " utan bara vara.... Umgås med barnen, fika, hälsa på våra bekanta här på Storön men det blev inte riktigt så denna dag heller :)
Så klart ville barnen hellre vara med sina kompisar som bor här nära stugan, än att vara med sin mamma som dom får stå ut med varje dag. Sambon gick runt ute på gården och donade med än det ena och än det andra. Kändes lite väl lugnt för mig att då ensam bara sitta och slappa utan att göra nånting alls. Kom då till skott med att börja ändra lite hagar till hästarna när vi till sommaren ska ha alla här och dom kan inte gå i samma hage allihop som jag nämnt tidigare. Skönt när vi väl satte igång med att rycka upp stolpar, flytta dom och så banka ner skiten igen, spika plank :)
Får se om det blir fortsättning med staketen i morgon eller vad som händer ( och fötter ).

Fåglarna kvittrar, strålande sol, kaffe på bron, skrattande barn, livet leker just nu känns det som. Återigen i våran älskade stugan. Det är som att tiden stannar upp när man kommer hit. Idag ska jag bara njuta, inga måsten alls. Mmmmm....

Den som har fått ut mest av livet är inte den som levt längst, uten den som har levt varje minut.

På dan hade jag så mycket i huvudet som jag tänkte blogga om, men det fanns inte tid att sätta sig ner och skriva.
Nu när tid finns så är allt som bortblåst. Tror att jag tar en kopp kaffe och kikar in hos mina favvisar istället.
Ha en underbar kväll.

Sitter just nu och skedar i mig fil i hopp om att yrseln och hungern avtar snarast.
Jag som aldrig( åtminstone väääldigt sällan ) fikar något innan jag går och lägger mig, var tvungen att göra det igår.

Hade varit ute med min kusin till deras stuga för att hjälpa henne med möbler hon skulle ta med sig hem. Kom hem vid 23.30 tiden och var ashungrig. Gjorde två mackor och åt dom tillsammans med två tallrikar fil och som avslut kaffe framför tv:n inna jag gick och la mig vid 01.00 mätt och belåten.
Vaknade i morse med värsta hungern. Jag fikade tillsammans med barnen innan dom cyklade iväg till skolan, åkte till stallet för utsläpp av de håriga vännerna, mockade åt alla och gjorde klart allting. Blev tvärhungrig igen där i stallet och yrseln kom som ett brev på posten. Får så här lite då och då men det är då när jag inte har ätit något på länge. Nu hade jag ätit en bra frukost men magen skrek av hunger. Ska det fortsätta i denna fart så hinner jag nog äta 10 gånger innan denna dag är över.

Skojades med en bekant att jag måste vara som barnen...inne i en tillväxtperiod och behöver mycke mat för att växa ordentligt och bli stor och stark. Tyvärr är jag för gammal för det med mina 35+. Det enda som kanske växer är väl rumpan i så fall.

Det blev Mockarutor, eller Kärleksmums som dom också kallas. Kärt barn har många namn. Efter det lagade vi bara potatis och fiskpinnar med egen löksås. Konstigt nog så älskar alla våra barn fiskpinnar och blir glad när det lagas. Visst tycker jag också att det är ganska gott, men jag lagar det ibland för att det går fort, lite variation till övrig mat..Inte för att jag älskar riktigt den maten som barnen tycks göra :)
Har nu i kväll redan förberett morgondagens middag. Fläskfilen är skivad och ligger i marinaden så i morgon blir det lite grillat av olika slags grönsaker och tillbehör. Nästan att jag börjar dregla när jag skriver om grillningen. Jag älskar grillat kött och kan nog aldrig föräta mig på det  som man kan bli less på annat.

Jag har lovat Cassandra att baka något med henne, så det återstår att se vad hon vill baka. Fast egentligen hade det varit skönt att ta en liten vila framför tv:n, men det passar bättre efter bakningen tycker hon. Det är bra att nån ibland sparkar lite fart i en när latmasken blir alltför tydlig och vill maska sig.

Sedan önskar hon sig Skinklåda ( fast i mitt recept heter det Kasslergratäng ) och om det blir det idag till middag eller i morgon....det får vi rösta om hihihi.

Fast om jag sätter salladsblad på soffan, lägger mig på det och vilar en stund så har kanske latmasken krupit ut till salladen i stället Hahaha :)

Mycket lite gör mig riktigt glad i alla fall.
Har länge haft hela två pren. på Bloglovin, men nu i dagarna har jag fått en till. Jag vet...endel tänker nog vad är det med det då, men för lilla mig betyder det jättemycket. Det innebär att några troget vill följa min " rappakalja " som jag försöker skriva varje dag, ibland flera inlägg per dag och det är jag riktigt tacksam för.

Tack än en gång för det kära ni :)

Till veckan måste det göras om i hagarna. Inget allvarligt bråkande direkt mellan hästarna men smågruff hela tiden.
Just nu är det 2 ganska stora hagar, men jag ska dela av dom till 3 så dom tyvärr får stå en och en men ändå brevid varann. Bättre det än som det är nu med småskavanker titt som tätt, och Fabbe får ingen ro att äta heller så han har tappat vikt. Visserligen har hingstar lättare att tappa vikt den här årstiden men får dom inte äta i lugn och ro utan att bli bortjagad så är det inte konstigt att kilona rasar.

Especial har tappat en framsko för 2 dagar sen och jag tänker rycka bort de andra skorna i morgon istället för att vänta på hovis som kan komma först om en vecka. Det är 3 veckor kvar tills han kommer på ordinarie tidpunkt för att gå igenom alla hästar ändå. Önskar att man kunde fixa sånt där själv.

Varit en riktigt lugn ( lat ) dag med stallpyssel, hälsat på bekanta och plockat lite ute på gården.
Vi ska ha lite lördagsmys nu i soffan med ostkrokar, godis, saft och en familjefilm så alla kan titta. Vad det blir vet jag inte förrän sambon kommer från affären.

Vad gör ni ikväll??

Jag är väldigt skeptiskt till ett liv efter att man har "kastat in handskarna" . Jag accepterar och tror att det är helt slut då, That´s it !!

Den här åsikten är min, bara min. Jo visst när jag pratar med barnen om döden när dom undrar, så flyger man till himlen och där lever man ett annat underbart liv och tittar till dom som är kvar där nere.
I himlen har alla det lika bra.

Ni kanske tycker att jag blev väldigt djup nu med dessa ord, men jag ska förklara varför.

Min mamma vet min åsikt om allt detta och hon har nångång då och då under min uppväxt nämnt att  " nånting " finns där efter. Hon är varken kristen eller nåt sånt utan en alldeles vanlig underbar  " Svenssonmamma ".
För drygt en månad sen nämnde hon att hon har köpt biljetter till något som vi ska gå på, och att jag om nån ska komma dit och lyssna.... nämligen till Terry ??? jaaaa nu kommer jag inte ens ihåg efternamnet i skrivande stund....just det...Evans. Terry Evans tror jag att han från tv-programmet Det Okända heter.
Han är ett sk medie som åker hit och dit och försöker få andar att kontakta nära och kära.

Jag och mamma var igår på det och måste säga att det var faktiskt väldigt underhållande, MEN...jag kan INTE påstå att han heller har lyckats få mig att tro på livet efter. Visst låter det spännande och ganska otroligt  om det finns men jag kunde inte låta bli att sitta där med väldigt granskande blick och funderingar över alla hans frågor som egentligen nästan hade kunnat passa in på vem som helst. Tex sa han till en kvinna vars hennes far gått bort att hennes far säger att hon FUNDERAR PÅ NYA GARDINER och HUR DET HAR GÅTT?? Om hon funderar på gardiner.....blir ju svaret typ att hon inte har bestämt sig, och på frågan i samma mening hur det har gått så antingen funderar hon eller bestämt sig för nåt. Hoppas ni förstår hur jag tänker. Oavsett vilket svar hon ger så blir det rätt. Och just nu är det många kvinnor som byter gardiner och putsar fönster... Andar ser tydligen det vi gör men varför ser dom inte gardiner i så fall? :)

Men visst fanns det andra skumma saker som han påstod som jag ännu funderar över, och det får vara ändå hur det vill för jag lever i nutid och tar till mig utav det jag ser och känner.

I MITT NÄSTA LIV ÄR JAG EN VACKER, SKÖNSJUNGANDE FÅGEL SOM FLYGER LAND OCH RIKE RUNT :)

Vad jag blir avis på att " alla andra " som har så fina bloggar. Det här med att designa själv både min hemsida och bloggen är inte min grej. Jag begriper ingenting och har fösökt att läsa till mig kunskap om det men det verkar så svårt.
Man kan inte vara bäst i allt ( HOPPAS NI FÖRSTÅR SKÄMTET ).

Jag törs inte ens prova för jag är rädd att jag totalförstör något och inte kan återställa det till rätta senare. Då är det bättre att jag låter bli och gör något annat som jag tycker är roligare och som jag klarar av.
Under tiden får jag titta och njuta av de som är duktiga och klarar av sånt, och kanske jag hittar så småningom nån som kan lära mig det eller hjälpa att snygga till det lite.

Barnen ville ha fläskpannkaka ( bortsett från en som hatar fläsket ) och det är ett tag sen som jag har lagat det, så jag ställde mig vid spisen och gjorde 2 långpannor. En långpanna räcker ändå inte till våran "lilla" familj som äter som hästar så det passar så bra att göra en utan och en med fläsk.
Mumsfilibabba vad det är gott och självklart vill jag ha egengjord hjortronsylt och blåbärssylt till. Jag behöver nog inte säga om det blev mycket mat kvar efter middagen hihihi.


Jag har tagit det lite lugnare faktiskt idag, men halva dan är kvar och jag kanske får en liten energikick så gardinerna stryks och flyger upp i fönstrena med en himla fart :)
Fast risken till det är lika liten som att vinna på tipset....

Jag har varit riktigt effektiv på förmiddagen faktiskt. Släppte ut de håriga vännerna, hem för att putsa fönster, dammsugit, tvättat flera maskiner med vinterkläder som ska bort trots att snöflingor dalar utanför fönstret. Svidade om igen till stallkläder för att ge dom lunch och även mocka, fylla höpåsar. Hem och duscha för att sedan stressa iväg igen men denna gång för att handla mat men middagen blev lättgjord iaf, färdiggrillad kyckling med ris, potatissallad, currysås och eget vitlöksbröd. Direkt efter maten till stallet för att bara ge middag ( tur att det är ca 10 min hemifrån med bilen ), men när jag kom hem så tog energin bara slut. Tänkte bara ta en liten bensträckare på soffan men den lilla stunden blev nästan 2 tim...... Vad mycket mer jag hade fått gjort med städningen om bara orken hade räckt resten av dagen, tyvärr inte denna dag men nära var jag eller hur ?

Förresten så har det varit ganska mycket fart bland hingstarna i hagen, och jag gissar att det är hormonerna som är största anledningen. Det är inte på blodigt allvar men deras gränser testas nu extra mycket och till och från får inte Fabbe ens komma och äta i närheten av Especial utan att han jagas bort i absolut full fart så dom nästan rammar igenom staketen ( lite överdrivet ). Nästa stund är dom de bästa vännerna som dom alltid har varit. Kanske nu när Fabbe är nästan 4 år och mer vuxen så tolereras inte hans bus på samma sätt som tidigare.

Especial haltade ganska mycket igår kväll när skötarna släppte in hästarna, och inga synliga skador så förmodligen en sträckning av allt rusande. Jag släppte ihop Fabbe med Zafreno istället i hopp om att Especial kanske inte springer lika mycket när han är ensam så benet får vila.....Ack vad fel jag hade.
När han såg dom andra busa i hagen brevid så klinkade han, galopperade han längst med staketet efter dom andra...
I eftermiddag så haltade han inte riktigt lika mycket men det ingen ridning på honom nu på ett par dagar.
En bra dag för hemresa. Mulet och bara +5 ute, men det har tina mycket sista veckan. Förra helgen kunde vi köra skoter och nu i helg är nästan all snö borta. Har krattat och blev förvånad över blommorna vid lekstugan som har börjat växa. Ormbunkar, alunrot, och pionerna tittar upp ur jorden. Äntligen har det börjat här också.

Vi är i stugan nu som ni kanske listat ut redan och vi har passat på att elda upp löv och ris som legat sen i höstas. Barnen har grillat hamburgare och korv, bastat, cyklat och busat på. Dom längtar också tills det blir sommar så dom kan bada i havet.

Nu ska jag baka en kladdkaka och ta med till våra bekanta här på Storön, för dom ska bjuda oss på middag innan vi måste bege oss hem till Gällivare ikväll. Tänkte att det passar bra med en kaka till efterrätt och så har vi bidragit med nånting i alla fall :)

RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...