Jäv... så förbannad jag är....och tårögd.... arg, bitter....
Jag ångrar nästan att jag såg detta för det gör ont i hjärtat och se detta vansinniga lidande.

Jag blev nyfiken när jag såg på en blogg om en hemsk hästsnutt på Youtube. Tänkte vad det kan vara....
Klickade in och fick se ett fördjävligt, sjukt, kallblodigt djurplågeri på hästar. Bara för att det ska se snyggt ut sen för publiken..... Jag har inte nog hemska ord för det, och så här upprörd som jag känner mig nu inombords är det årtal sedan om ens det..
Önskar de svinen får en likvärdig behandling fast 100 gånger värre och under låååååång tid...

Vansinnet finns här nedanför. MEN JAG LOVAR DET VÄNDER SIG INOMBORDS FÖR DIG OCH ÖGONEN VATTNAS

VARNING      VARNING    VARNING   VARNING       VARNING   om du nu inte vill bli flyförbannad.....
...Händelser är av en salig blandning.

Stallet hela dagen med sysslor från A-Ö. Sedan har jag börjat putsa lite fönster och dammtorkat lite. Till middag fick jag en beställning av Kevin...köttfärssås och spagetti.

Klockan 18 var det samling i Abborrtjärn, några km ifrån oss med Kevin och Cassandras klass för en  "vårfest ". Kevin avstod dock från festen. Han har börjat att gå kurs för att få köra cross på crossbanan. Alla mindre barn måste genomgå detta för att alla försäkringar och sånt ska gälla. Ikväll hade han sista kursdagen för i morgon har han en jätteviktig " uppkörning ". Självklart tränar man istället för lite korvgrillning med bl a morsan haha.
Där fortsatte vi och äta och fika trots att det nästan hängde spagetti från mungiporna. Det gick åt några korvar, muffins, dricka och 1 liter kaffe så klart :) Vi tjejer äter som hästar...

Klockan 20 for jag och Cassandra till mommo och moffa för att hämta Kevin därifrån ( moffa/stalldrängen har varit på träningen med honom ). Vi råkade hamna mitt i deras mysiga kvällsfika.....Våfflor hade mommo (min mamma )gräddat i massor.
Tror ni att jag och Cassandra kunde motstå???

Barnen sover så gott, jag är ovanligt kvällsmätt...konstigt ;) och jag tror att sängen hägrar nu...

Lite mobilbilder från idag


TRE SOLAR I ETT ÖGONBLICK

Svävar i det fria

Min underbara,söta dotter Cassandra springfikar..

Pussmulen

Min håriga spanjorvän, Especial

 

 

 

 
Utvändig stallstädning och ridning på dagsplaneringen. I stallet kommer det fram mer och mer skruvar och spikar sen vinterbygget. Plockar med jämna mellanrum utmed alla ytterväggar och utåt mot plan men varje gång jag plockar på samma ställen så får jag syn på mer och mer:(
Verkar vara ett evighetsprojekt. Jag kan inte heller lägga på nytt grus där heller för det är redan lagomt högt. Där vars vi går med hästarna är det 99% spiksäkert iaf. Nu är det slut på min lilla kaffepaus här i sadelkammaren.


Var det inte ganska nyligt jag hämtade höbollar??

Idag var det i alla fall dax igen, men nu törs jag inte ha höbollar igen förrän till hösten. Jag och Sussie for till Överkalix med transporten och fick med oss hela 59 balar, eller snarare sagt 900 kg hö. Lite trist med höbalar när man är van vid att bara lyfta in hela bollar i hagarna som sedan räcker nån vecka/ hage.

Nåväl, nu finns det mat för några veckor igen.

Sjutton också. Jag blir så irriterad på mig själv när jag slarvar med uppdateringar ibland i flera dagar. Mycket hinner hända och sen när jag tar mig tid att sitta ner i lugn och ro som tex nu så vet jag inte i vilken ände jag ska börja...

Jag har fortfarande lite att bearbeta och smälta in sedan ridpassen hos Katrin i Umeå. Mycket nytt som ska sorteras och arkiveras i rätt fack på huvudkontoret :)
Lite blandade bilder från de dagarna och på Katrins härliga hästar.

Katrin tränar sin 4:a åriga PRE Valioso från handen.

Katrin med sin kallblodstravare Belligero

Här med sin PRE hingst Pizarro

Sist, gulligast och faktiskt minst...Katrin med sin Knabstrupper Kingo
Nu kan jag lägga mig med ett riktigt stort leende.....Ridpassen har gått över förväntan idag och mina muskler jag inte visste fanns har fått jobba. Hela dan har varit toppen och jag känner mig glad, harmonisk och t o m lite stolt över mig själv med mina förbättringar bara från igår .

Men det bästa och som grädde på mosen ( säger man så eller ?? ) är NI, mina helt underbara läsare som peppar mig, ger mig sån glädje som går ända in till mitt hjärta med era helt otroligt underbara kommentarer. Jag uppskattar det verkligen...

Jag måste bara få ursäkta mig att jag inte orkar besvara dom just nu, att jag inte har hunnit läsa vad som hänt hos er senaste dagarna men jag vet att ni förstår varför.
Och jag vet... att NI vet... att jag inte har  " glömt " bort er utan det är bara just lite för mycket nu i mitt lilla hjärnkontor som är på gränsen till överhettat med allt att ta till sig tillsammans med Especial :)
Imorgon kväll blir det hemkomst och åter till vardagen och gamla gängor ( fast med nya friska tag ), och jag ser fram emot att sätta mig ner då och läsa igenom allt jag missat inne hos er sista tiden.

Sov så gott NI underbara ♥

Känner mig som att jag har eld i baken, som det ser ut som att Especial har på dagens fot :)Det har verkligen varit tufft sen vi kom hit till Katrin. Tre pass " bara " idag men det känns i min kropp som typ
23 pass hahaha... Har haft sitsövningar på sadelbock mellan ridpassen och upptäckte då hur illa min vridning till vänster egentligen är :-O
Vet att jag är lite stelare ....men inte så hääär.... Katrin sa att jag måste stretcha ut mina höftböjarmuskler, och då kommer jag att känna av det bättre med böjningarna uppsuttet. Det lät jättebra tyckte jag och no problemos...

Sagt och gjort gjorde jag ett tappert försök att lägga mig på mage med rakt utsträckt vänsterben, höger fot skulle ner på golvet i rak linje.....men det tog stopp. Hur skulle jag ligga, sa jag lite frågandes. Precis så som du gör nu sa hon men när du har mjuknat så kommer du att kunna ligga rakt utan spänningar.

Jag kände mig som ett spett som nån har råkat böja och hur sjutton rätar man ut det spettet ;)

Det brände som eld i den stackars muskel ( glad åt den smärtan ändå för då vet jag att den finns iaf ).
Den här övningen ska jag göra nån/några gånger per dag och gärna alltid innan ridning. Och ännu en tanke far i mitt huvud ...att det var i rättans tid och inte en dag för tidigt att komma hit och få sån värdefull hjälp. Om inte jag är mjuk och rörlig i mina höfter kan jag inte heller få till bra böjning med Especial heller ( vänta bara E, snart är spettets tid på ryggen förbi ).
Så nu vet ni vad jag gjorde alldeles nyss innan jag la mig här i sängen.....uträtning spett ;)

Klockan blev mycket nu igen...men lite bilder som avslut

Här nedan är Maria med sin skönhet Excellent


 

 

 
Jag, Maria och britta kom fram till Umeå med Especial och Excellent vid 17 tiden. Tog ca 7 tim med 2 snabba stopp för
bl  a tankning. 65 liter diesel och 2 liter kaffe har det gått under resans gång, mycket skratt och allmänt trevligt.

Vid 18 var all packning inburet från bil och hästtransport, hästarna nöjda och glada i deras gästhagar där det faktiskt fanns gräs som dom får beta för första gången i år.
Jag hade väntat mig en halvlugn kväll med att bara pyssla lite med Especial, kanske träna från handen en stund i Katrins ridhus. Kände mig trött och irriterar i ögonen när jag kört ner hela vägen med full koncentration........men
Katrin hade minsann planerat in ett ridpass till oss redan under kvällen, för att se vad vi behöver träna mer på under dessa dagar... Hmmm, där rök min tidiga kväll.

Men det gick så bra, över förväntan med tanke på att vi knappt tränat på flera månader så efteråt kändes det skönt när hon pushat oss till det. Vi är ju trots allt inte på vilohem utan är här för att träna, träna, träna :)
Och vila gör vi ändå påsätt och vis när vi ändå har lämnat den annars vanliga, stressiga vardagen bakom fram till fredag då vi rullar uppåt igen. Klockan är alldeles för mycket nu så kanske man borde vila upp sig nu för att orka med nya krafttag i morgon.

Go natt på er allesammans.

Resan mot Umeå är påbörjad med hästarna:)


I helg har vi varit i stugan. Men det har väl inte varit precis så lugnt som vi brukar ha det.
Det har stått ett litet " stall " bara 6 meter från köksfönstret ( varit så sen vi köpte stugan ). Vi har tänkt att flytta ner det  20-30 meter  i tre års tid, men mycket annat viktigare har varit i centrum.... tills nu.

Vi har tagit bort lite av hagstaketet, grävt och bökat, fyllt upp en platå med jordmassor, dragit dit stallet på stora " medar ". Nu står det på sin nya plats men medarna och uppallningen undertill hann vi inte få bort innan det blev dax för hemfärd ikväll.

Äntligen kommer vi att kunna bygga en stor altan utanför köksfönstret till sommaren och titta därifrån på hästarna 20 meter bort istället. Visst är det mysigt att ha dom nära inpå men inte så nära som det har varit.
Bilderna orkar jag inte ladda upp nu men kanske imorgon.


Måste ta och barnsäkra alla dörrar och sånt här hemma igen. Inte till anledning av mina barn som är såå stora nu ( tror twinsen iaf som är 8 år ),  men säkra för andra små liv här i huset som ställer till med kat(t)astrof då och då.

Nu när jag kom hem för att byta om innan stallet möttes jag av konstiga, hårda, små grunkor på golvet ända från vardagsrummet till köket. Där satt de små, söta liven och tvättade sig. Såg så nöjda och oskyldiga ut.
Katterna hade själv lyckats öppna köksbänksdörren under diskhon som vi har torrfodret i. Har tidigare sett tendenser till att Bamse, den svart/vita brukar ligga under skåpet mot tröskeln och trycka upp tassarna mot dörren.
Dom hade fixat och serverat sin egen lunchmat helt själv, dock väldigt dåligt " bordsskick " och tyckte nog att dom hade varit så duktiga....

Nu blir det för min del oplanerad dammsugning och lika bra att då ta hela nedervåningen när man ändå är på G.Ibland blir jag sittandes och läser allt spännande hos andra bloggare, så jag  "glömmer " bort att uppdatera min egen:)
Sent igår kväll var en sån gång. Tittat på fina bilder, läst allt vardagligt från a-ö tills ögonen höll  på att gå igen. Släckte datorn, gjorde nattrutinerna och ZZZZzzzzzz.

Nu är klockan  08.00 och jag ska svänga förbi och titta om hästtransporten börjar vara klar. Jag tog den till sambons jobb igår för däckbyte och tillverkning av ett sk hingstgaller. Jag har velat ha ett sånt sen förra året då vagnen köptes. Kan vara bra att ha när man åker längre bort och med hästar som inte kommer överrens med varann ( typ Zafreño och Fabbe ). Visst, det går att spänna fast dom med riktigt kort trp.skaft så dom inte når varann men nog måste det vara trevligare för hästarna med ett galler så kan dom röra huvudena iaf. Och skulle det råka vara att dom inte " tål " att se varann kan man fästa nån typ av täckning på gallret. Inte vet jag.... Har klarat mig utan ett sånt, men inga problem för sambon att göra ett ut i fall att det behövs.

Kanske jag får användning för det till nästa tisdag ( 22:a ) då jag och Especial ska på AR- träning Hos Katrin i Umeå ( 60 mil bort ).
Jag åker dit tillsammans med Maria och hennes häst Excellent. Dom har aldrig åkt med varann och vi får se om dom trivs i varandras sällskap. Kommer att vara där till på fredag. Jag längtar och känner att jag verkligen behöver en riktig push för att komma igång efter vinterdvalan ;)

Måndag igen och jag känner mig inte ett dugg utvilad, snarare sagt trött och mörbultad.
Så här har min helg varit med framförallt Especial.

På lördag fm snöade det och var riktigt blåsigt. Städade och plockade i stallet och tänkte spara ridningen till kvällen istället. Barrets matte kom till stallet och tog med sig bra väder och snöflingorna var som bortblåst från himlen. Vi beslöt att ta våran första ridtur tillsammans. Såg fram emot en lugn och trevlig tur i sällskap med nån annan ( har nästan alltid ridit ensam ).

Som vanligt stod han som ett tänt ljus när jag satte upp, gick inte iväg förrän jag bad om det.....men det var inte en lugn och fin skritt. Han ville trava ( kanske han ville impa för sällskapet som är en " gammal travare " ) till varje pris. Så fort jag försökte sakta av så trippade han sidledes helt och hållet eller stod still och smålättade med rumpan... precis som att han inte ville vara elak genom att bocka utan måste bara få skutta liiiite med rumpan typ 20 dm från marken i små protester. Roligt ändå nu när han visade denna lilla sida ( och som valack sen 1 år ) men inte när vi direkt måste rida efter en 90 väg ca 150 meter  där det är ganska stor långtradartrafik och bilar som kör som huliganer utan att byta sida vid tillfälle eller sakta ner... Skrattandes, sidleds och trippandes, backandes och trixandes kom vi in på den lilla vägen utan att ha blivit platta som pannkakor. Till sist som att jag vred på en knapp så gick han lugnt och fint som han brukar. Och jag kunde sitta och lunka med i ett behagligt tempo med slacka tyglar...

Om jag har nämnt tidigare vid nåt tillfälle att det verkligen stämmer det man har läst och hört om  PRE :n och dess luugna och coola temperament, oavsett den har vilat från ridning i två dagar eller i en månad. JAG TAR TILLBAKS DET HÄR OCH NU hihihi....
Det jag vet att jag har sagt och " småskrytit " om är att Especial alltid är lika lugn oavsett situation och oavsett hur pigg han verkar vara så " rusar/ ökar " han aldrig förrän jag ber om det. Finns inget härligare än att rida i samma tempo utan att behöva hålla in eller mana på. Jag har tidigare ( innan kastraktionen )hört av många hur det är möjligt med en hingst som är lugnare än de flesta andra hästar ( valacker och ston ).

Klart man som häst måste nångång få uttrycka sin vårglädje, blåsten med alla lukter, kanske buskspöken, energi när matte inte ridit knappt under hela vintern, hästsällskap......

På söndag fick Zafreño lite pyssel och vård. På kvällen tog jag Especial till ridhuset för att träna lite med Maria och hennes högt utbildade Excellent. Träningen var lätt och trevlig mot för lastningen dit och tillbaks. Skyll själv kan jag säga åt mig själv som inte lastar han oftare.
40 minuter tog det när vi skulle iväg och 30 minuter när vi var klar med träningen. Pust, stånk och stön och det känns i mina armar idag. Inte för att vi har haft en dragkamp, vilket inte går med en häst men jag får in han nästan helt och när jag ska försöka ta mig bakåt för att stänga bakom rumpan så backar han ut fort och rundar hörnet av transporten. Och igen och igen och igen... Nåväl, det var verkligen behövligt att få träna rejält på en rejäl bana. Öppnor gick hyfsat ( bara matte koncentrerar sig och sitter rätt ), men slutorna var svår denna gång. Jag bad snälla Maria om hjälp, så hon red igenom honom och fick inte heller till slutorna så där riktigt. Hon marktränade en stund tills det började släppa. Jag fick (o )roa mig under tiden med hennes Excellent... Kan nämna att jag aldrig ridit en sån välskolad häst tidigare, inte ens ridit nån annans häst på många, många år så det var mer nervöst nästan än roligt.
Min fotograf ( vilket jag sällan har med mig ) denna gång var 8-åringen Cassandra med systemkameran:)
Några bilder blev riktigt bra med tanke på att det är så svårt att fota inomhus i dämpad belysning och rörelser.
Några gånger till så slår hon mig i fotandet ;)

Jag och Especial kämpar

Maria hjälper oss med träningen :)

Maria och Excellent

 

Inom Akademisk ridning så pratar många om sin dans ( med hästen ). Jag och Especial siktar mot en lång och härlig dans i samspel och avslappning....Men vägen är lång och under tiden innan vi når dit......

Så är vi riktiga hejare på riktig låång dans vid hästtransporten, inte alla som kan de ni ;)

Läste i en blogg ( föll inte mig i smaken, för mycket tunnelseende med livet ) om bl a tips att få fler läsare.
Det jag reagerade på för mig själv var om ett av tipsen  att inte skriva om blöjbyten, spysjukor m.m för sånt är opassande om man vill ha fler läsare som återkommer till ens blogg???!!

Tur att jag inte bloggade då tvillingarna var små, då det gick 20-25 blöjor per dygn.
Magsjukor kommer och går precis som en löning, fast tack och lov mer sällan.

Livet är ingen dans på rosor, ingen medvind utan ( en massa ) motgångar, alla är vi lika dödliga, skitnödiga ibland ;)
oavsett vilka vi är, stora som små i alla sammanhang ( även bloggare ).....
Varför " måla " upp en falsk fasad där allt är frid och fröjd, så friska, sunda och perfekta...


Jag tycker om att läsa bloggar om " vanliga Svenssonsliv ", där vardagar går både upp och ner, lycka med nära och kära ( och djur ) utan ständig strävan med allt det senaste.
När jag läser såna bloggar, tänker jag Att jag är inte ensam, för det är fler som också pusslar ihop sina vardagar med allt som hör till :)

Ni, mina underbara läsare....Vi skiljer nog oss från mängden med allt från raggsockar och mjukisbyxor  till vardagsproblem, men det är äkta, för sånt är livet.

Ha en härlig eftermiddag allihopa och kram på er :)Hade svårt att kliva upp i morse. Sträckte ut benen så tårna kom utanför täcket...kändes så kallt så snabbt in med dom i go'värmen. Ville inte kliva upp men det var färdigsooooozzzzat för denna morgon. Skickade iväg skolbarnen och får se nu vad denna trötta men härliga dag bjuder på:)


En bonde till granne hade inte varit helt fel. Igår kl.17 åkte jag och Cassandra med lastbilen till Överkalix för att köpa mer hö. Kom tillbaks 21.00 och avverkat 28 mil t o r. Körningen i sig är inte jobbig, men det är irriterande att måsta köra 2 tim ( 14 mil ) enkel väg bara för mat till hästarna. Då är det enklare längre neråt i landet med kortare avstånd och tillgänglighet med allt från mat till tränare av olika slag.

Trevligt mamma- dotterprat och lekar hade vi under färden. Gissa rätt färg på mötande bilar och bäst till fem ( Cassandra vann jämt), ordleken då man ska säga nytt ord av den andres ords sista bokstav.......
Hon lyckades också hinna med att spela upp nästan fulladdat batteri i min telefon och även fotat allt och inget, typ 40 bilder med telefonen. Bla växelspaken, taket, vägen, smutsiga skor hihihi....och lilla mamma förstås ( snarare sagt för en gångs skull ).


Stallet upptog hela förmiddagen. Njutit där i fulla drag med allt från den avkopplande mockningen till en promenad med Especial.....ja du läste rätt. Vi tog en promenad i solskenet istället för en ridtur.

Han gick med mig som vilken väluppfostrad knähund som helst ( fast häst och kanske inte riktigt då med knä före hihihi ). Vi blandade promenaden också med olika markövningar och han verkade tycka om denna tur minst lika mycket som jag, med att ha mig lufsande bredvid för en gångs skull. Värmen av det strålande solskenet gör verkligen gott för kropp och själ.

Observera att han lipar åt er ;)


Haha, det är inte lyckat alla gånger att snabbt sätta sig ner på knäna på golvet när man har stuprörsjeans på sig.
Då kan det gå som för mig, men Kevin ( 8:a åringen ) tyckte inte att det gjorde något för det är modernt och då ser jag ut som en riktig rockstjärna....
Synd bara att det var dyrare och relativt nya jeans :(  


Zafreño


Visste ni att förra året, 2011 så nyregistrerades det 13 137 st PRE hästar. Den totala siffran för PRE hästarna är uppe i nästan 200 000 eller rättare sagt 199 159.
Av dessa är 108 547 ston och 90 612 är hingstar / valacker.Dessa uppgifter hittade jag via Hästmagazinet online

Vart har värmen och den härliga våren tagit vägen ???
Snön vräker ner och så har det hållt på sen igår morse. Ca 20 cm äckelsnö har kommit och bara ta fram spadarna igen för att skotta bort eländet.

Lite deprimerande när vi här uppe ändå har nästan en halv meter snö kvar på gräsmattorna. Det sista vi vill är att få mer gggrrrrrrr..... Saknar det gröna, blommorna, värmen, utefikandet på en varm altan....
Här 2 dagsfärska bilder från våran altandörr.

Inte ens Nisse vill gå på upptäcksfärd.


Igår kväll for vi till kusinvitamin för att hämta Cassandra som varit där och lekt med deras dotter. Vi surrade och hade allmänt trevligt, och kom in på semesterprat. Dom ska semestra med husvagn i 3 veckor i Västervik till sommaren. Kusinen visade bilder från nätet på Campingen Lysingbadet där dom ska vara. Det såg så fint ut, bra läge för det är inte så långt, iaf i en norrbottnings ögon hihi till Göteborg och Kolmården. Vill man och hinner man är det också läge att göra en visit till Öland. Det har vi pratat om i många år men som aldrig blivit av. Så sagt och gjort.....

Vi bokade en stuga i Västervik i 5 dagar i juli medans vi satt hos kusinen. Lite impulsivt men behövligt tycker vi.
Sedan vi köpte stugan för 4 år sen har vi inte varit hela familjen iväg längre bort än bara dagsturer från stugan till Piteå, Luleå och Haparanda. Barnen ser redan fram emot den trippen , och massor av förslag på vad vi ska göra där rinner ur munnarna nästan på dom:)

Det ska bli så skönt. Vad ska ni göra till sommaren ??Jag har fått en bra fråga av Johanna , men också ganska svår så jag väljer att svara på den här i ett inlägg ( ganska långt svar tror jag det blir ).

Hon undrar varför jag aldrig skriver om träning med mina hästar.
Vill börja med att säga att från första början när bloggen kom igång skrev jag ganska flitigt om det, men tyckte efter ett tag att bloggen blev ganska så enkelspårig med en massa hästskriverier. Ofta ganska liknande inlägg vilket det lätt blir när både jag och Especial var färsk med ridningen. Alltså han var precis påbörjad med ridningen när han kom till mig, och vi "hoppade" på det här med Akademisk Ridning som var helt nytt för mig också. Då är inte träningen lika varierande genom att man " nöter" in övning för övning allt eftersom vi båda klarar av. Det var nog inte så kul att läsa...Idag har vi tränat markarbete med öppnor och slutor eller Idag har vi tränat slutor uppsuttet hihi.

Ingen av mina vänner " gillar " hästar, så det blev mer och mer att skriva om allt annat också som tillhör min vardag och mina andra nöjen som bak, foto ....
Med 3 barn, inkl tvillingar så behöver man aldrig känna sig rastlös eller fundera om det har hänt nåt speciellt under dagen :)

Fabbe, Fabuloso RB är inte inriden. Först nu han har blivit " stor och stark" och redo för det. Min skötare Sussie håller på att hjälpa mig med det nu eftersom min tid inte räcker till just nu. Fina Zafreño kom till mig för 2 år sen och tog mitt hjärta med storm. Tanken var att glädja (sälja)  denna PRE direkt till någon trevlig prick nånstans här i norr genom att de flesta saluhästar finns bara i södra Sverige. Ganska många hörde av sig ( från söder konstigt nog ) men ville inte ha en hingst???!!! Varför ringa ens på en annons på Vacker PRE hingst om man vill ha sto eller valack?? Nämnde möjligheten om en kastraktion så är det " lilla " problemet löst, men blev less på dessa konstiga samtal så jag bestämde mig för att behålla han tills vidare och glädjas själv:) Och skötaren så klart..

I höstas gick mitt bygglov igenom för ett nytt stall som belöning av X-antal timmar och möten med en motstridig Kommun. Allt det gamla ( stallrucklena )på tomten började rivas för att ge plats för det nya. Motgångar efter motgångar hela senhösten till vintern med hela stallområdet. Marken höll inte ens för småa hjullastare som behövdes där. Allt fick grävas ur, forslas bort och fylla upp med flera hundra ton nytt material. Jag har inte den börsen för att leja bort allt sånt till andra arbetare så jag har joxat där ofta själv på dagarna med både grävmaskin och hjulare då barnen varit i skolan, och min underbara pappa har varit extremt hjälpsam under kvällarna där efter sitt ordinarie jobb. Sambon har också hjälp allt han kunnat men det har varit i perioder i mån av tid ( egenföretagare med arb från morgon till kväll ) och tagit sig an barnen hemma som också behöver omvård:)
Hagar var tvungen att göras om och samtidigt ha hästarna ute dygnet runt eftersom det inte fanns nå stall att ta in dom i ens i " nödfall " . Hagarna höll nästan på att knäcka mig hahaha. Allt eftersom jag slog ner stolpar och satte nya obehandlade plank så gnagdes dom av var och varannan dag och jag fick nästintill börja om från början ( det var minusgrader och kunde inte måla dom heller ). Läs gärna ni som vill/orkar inläggen med kaosbilder från sep -11.
Ryggen pajade, inte konstigt men för att orka med allt och hinna framför allt så var jag i princip tvungen att lägga all ridning åt sidan under denna byggkaos som varit.
Vintern har också varit hemsk och tung trots att snickare har rest själva stallet. Fullt upp ändå där med sysslor.
Allt vatten till hästarna har jag burit hemifrån själv, 100 liter vatten oftast per dygn i 25 liters dunkar, men då ryggen pajade tog pappa över den biten mer och mer tackolov och nu har vi " halva vattenjobbet " var :)

Nu börjar det gå mot sitt slut till sist. Hästarna har överlevt kaoset och med extremt lite ridning, jag har överlevt om än att det har kännts tungt, tröttsamt, gråtfärdig ibland av att inte hinna med mer som borde ha gjorts.
Stallet är klart. Byggnader och byggskräp är borta. Lervällingen på områden i stallet som inte hann med i höstas har nu tinat fram och nu tar det ny fart där igen att återställa och snygga till allt för hästarna och våran trevnads skull. Ridbana ska göras och jag börjar med det nästa vecka. Marktränat och ridit några gånger med Especial har jag också hunnit med sista tiden så nu känns det verkligen att jag är på G med träning och nya friska tag och med inställning att det kan aldrig bli värre än det någonsin har varit, utan bara bli bättre och bättre tjoooohooo.

Ursäkta mitt låååånga svar Johanna men det var roligt att svara och glad att du ställde frågan :)
Nästa gång jag har tid att slå mig ner framför datorn ska jag suga in inspiration till träning som jag får av bl a Johanna och Jessica .

Ha en underbar dag allihop och fråga på bara, jag besvarar dom gärna ;)

SommarlängtanÄntligen kan jag sätta mig framför datorn i luuugn och ro. Datorn är "ledig" som oftast är upptagen av någon av barnen de stunder på eftermiddagar och tidiga kvällar när jag har nån ledig stund över :)

6 dagar har hunnit rinna iväg sen jag har uppdaterat här sist. Det har varit så mycket de senaste dagarna med allt i en salig blandning så jag ska försöka ta det lite snabbt av det som varit.

I fredags kväll åkte vi till stugan. Hann bara packa upp i princip maten så ringde våra underbara vänner som bor där på Storön. Dom var ute i deras stuga på " skäret " och ville ha oss på fika. Havsisen var provborrad och bra än så länge dit ut, men blött...väldigt blött. Efter en kort stunds fundersamhet så hoppade vi på skotrarna och slaskade oss dit ut ( bara några minuter ut från land ). Vi fikade nybakad paj och kaffe innan vi sen gäspade ikapp allihop vid 22-tiden. Alla var som ett trött pensionärsgäng hahaha.

Lördag var helt underbar. Strålande sol, alla pigga och glada så vi packade snabbt ihop ryggsäcken med korvar och allt som hör till. Ut till deras stuga igen för att bara njuta av helgledighet. Kom tillbaks vid 17-tiden så där lagomt mätt och trött ( igen..). Men nix, ingen rast och vila redan tänkte jag. Inte igen en alltför tidig kväll.
Jag kontaktade Jessica ( jezzans ) som jag har bloggat ganska mycket med under ett par månader. Vi har tänkt att träffas flera gånger, men det hade inte blivit av tidigare.

Jessica och hennes familj tog emot mig och Cassandra med stor gästvänlighet på kvällen, och där blev vi sittande i över 2 timmar tror jag med massor av hästprat så klart :) Fick också se den stiliga Emil ( alltså hennes häst ifall ni hann tänka annat  ) som jag har läst så mycket om hos henne. Vilken snygging. Hennes andra ...förlåt.. måste kolla snabbt vad han heter... Qulmin heter han :) Tyvärr såg vi bara baken av han längst ner i hagen, men bättre lycka nästa gång..

Söndag blev en städdag i stugan trots det underbara vädret. Kan inte passa in städning där efter väder när vi bara är under vissa helger fram till sommaren. Sambon fick äran att glassa ( städa ) utomhus och riktigt fint blev det överallt.
Middag fick vi äta hos våra bekanta innan vi tog vårat pick och pack åter till Gällivare sent på kvällen.

Valborgsmässoafton blev inte som vi brukar ha. Detta år " firade " hela familjen och mina föräldrar i stallet ????!!!
Vi passade på att göra en riktig stor brasa av gammalt, murket virke och ännu mer byggskräp som aldrig verkar ta slut. Självklart eldades det utom räckhåll för hästarna, och kolgrillen igång med barnen som grillmästare. Vi åt och städade i stallet allihop från mitt på dagen tills orken började sina vidkl 22.00!!! Gissa att det gick åt mycket korvar, kaffe och läsk :)

1:a maj tog vi alla en lite sovmorgon till 10 innan det blev fart i baken. Barnen ville tillbaks till stallet och elda och grilla så efter mycket om och men, så tog vi med fika och tillbaks till stallet. Gav upp vid 18 tiden men mycket stolta, sotiga, smutsiga och rökiga igen. Äntligen kan man nästan säga att det är slut på byggskräpet ( fast än är inte snön borta och man vet aldrig vad som gömmer sig där ännu ). Alla fick skrubba av sig ordentligt igen en efter en i duschen, och av nån anledning hihihi så råkade natta komma fort för varenda en...igen...

Onsdag, vardagen ikapp igen med andra måsten av diverse slag. Ärenden hit och dit på fm. Tandläkartid med Cassandra för att röntga mjölktänder och läxor på em och stallsysslorna fick göras bättre på kvällen :)

Idag igen kl 10 till tandis med henne för att träffa tandspecialisten. Stallet direkt efter det. Kom hem 12.30 och hoppade nästan bokstavligt talat in för en snabbdusch för att hinna passa nästa tid...13.15 ett utv.samtal med äldsta i skolan ( pust och stånk och stön ) och jag hann i grevens tid som tur är;)
Nästa tid skulle passas 15.30 med Cassandras ridkurs, men tack och lov i sista stund var hon inte alls sugen att rida för en kompis var här. Kan nämna att jag gjorde inga som helst försök att övertala henne utan jag sprack upp mitt i stressen med ett stort leende och jag tror t o m att jag blev kutryggad när stressen rann av mig över axlarna och armarna blev slappa som spagetti :)
Efter maten blev det ett litet städangrepp mot all eländes sand i hallen. just nu kan man kalla hallen också för en energitjuv. Sambon dammsög där igår och det märks inte ens ett dygn senare...

Usch då, stackars er...Jag som skulle fatta mig snabbt och kort i detta inlägg:)
Blev nog mitt längsta tror jag....  Då vet ni med andra ord vad som väntas då jag skriver ett lite längre inlägg än vanligt MMOOOOHAHAHA.

Ha en underbar kväll ZZZZZZZzzzzz...

Fotobevis från helgens, och förmodligen  denna vårens sista skotertur.RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...