Satte mig ner framför datorn alldeles precis, självklart kaffekoppen brevid och skulle precis börja avverka lite blandade sidor från A-Ö men flög nästan upp lika fort från stolen.

Bamse ( svart/vita katten )hade tydligen hittat en varm, skön plats med bra utsikt åt alla håll.
Jag hade inte sett han ligga där och mitt i allt stack han fram ett huvud, tittandes på mig med trötta ögon.

Han tycker visst att köksbordet är en given sovplats för ett hårigt rivjärn, istället för maten.Idag är det exakt 14 dagar sen snickarna sågade den första plankan och slog den första spiken. Allt har gått med rasande fart, men som allt annat måste det bängla med något ändå.

Trots dom saknade takstolarna ( skulle ha kommit 7/11 ), så har snickarna kunnat göra helt klart alla ytterväggar.
Bygget har fått " stå still " i 4 arbetsdagar pga att det inte finns tak. Kan inte riskera att börja isolera och göra innerväggar i fall det blir snökaos eller liknande. Efter mycket påtryckningar så ska tydligen stolarna komma idag, men jag tror att det är lättare att tro på tomten hohoho...

Så här såg det ut i går i väntans tider


För ett litet tag sen så var Kevin hos farfar och farmor en eftermiddag. Han och farfar gick ut för att plocka lite på gården, trots att farfar hade lite värk i ryggen.

Farfar sa åt Kevin att det kanske är dax att snart ta pension, sluta jobba och bara pyssla på hemma.
Kevin stannade upp och tittade på farfar och sa....

- Men Farfar, inte behöver du ta pension ännu, för du kan ju gå !!

Barn är ju bara för söta med deras härliga kommentarer och deras syn på saker och ting.

Hemmet har verkligen varit under veckan som ett stort katastrofområde.
Fjärrvärmen ( byta våra 20 elelement till vattenburna ) som jag nämnt om tidigare under hösten, skulle egentligen ha varit helt klart i september eller början på oktober.

Först nu i  måndags kom rörmockarna 07.30 för att sätta igång. Vi skulle själv ta bort dom gamla elementen och täcka igen alla elkablar i väggarna, rensa bort allt efter alla väggar 1-1,5 meter in mot rummen så dom har plats att dra rör. Vi kunde bara ta bort ca hälften av elementen under förra helgen, för det har varit  -15 ute och det hade nog blivit riktigt kallt här inne annars. Svetten har lackat på våra pannor och helvete vad grejer vi har.
Fast barnen har ganska små " bokhyllor " i deras rum så vägde dom verkligen fläsk när vi var tvungen att dra bort dom så långt in i rummen. Och vad finns i hyllorna och lådorna .... om inte filmer och spel av alla de sorter, men om jag inte minns fel så får man höra alldeles för ofta att...

- Vi har inga rooooliga spel, inga bra filmer.....

Vem har nästan fyllt skänken i köket med tidningar och värmeljus i härliga dofter ????+
OJ, det är nog lilla mamma själv...

Den långa TV-bänken men låga modellen är proppfull med kablar av alla de modeller och färger, kontakter, filmer, verktyg ??? Kanske lite pappas grejer där....

Vi har haft en garderob inne i ett  hörn i köket, men allt innehåll från tak till sockel fick tömmas ut fort på vardagsrummets golv för att ge plats åt rören till elementet. I flera år har vi tänkt att ta bort den för att ge lite mer plats i köket, men vi har bara skjutit det framför oss hela tiden ( tror att det välfyllda innehållet från A-Ö har skrämt oss att komma till skott ).
Hade garderoben stått kvar skulle rören ha dragits utanför den och runt längst med golvet, och hur snyggt är det ???

Men som alla känner till så leder det ena jobbet till det andra.....
Tur att det drabbar oss nu som har så himla lite att göra och tänka på. Och gott om tid att pynta för det är ju så mycket som ett heeeelt dygn till första advent, stall som byggs just nu, hästar, familj .......Stånk, pust, stön och puls i 200 !!!

Nu är det plats i hörnet men det saknas tre "  saker " som ska göra det enhetligt och trivsamt...

Golvmatta där garderoben har stått, just nu en fin spånskiva som är blottat 60x60
Tapet i hörnet, just nu en fin vägg klädd med endast spånskiva
Golv och taklist, bara ett minne blott....

Jaaahaaaa, när ska vi åtgärda allt detta ??
Inte före 1:a advent i allafall för det ids jag inte hohoho.

Rörmockarna blev klar på onsdag eftermiddag och lämnade till oss en behaglig värme i alla rum, allt funkar och en sak som jag kan " stryka " från listan.
Just nu pågår det en riktig storstädning från golv till tak, innifrån och ut, utifrån och in och allt därtill....
Kanske stakarna saknas ännu i fönstret i morgon och tomtar som lyser med sin frånvaro, men inne är det varmt och gott och det man inte hinner nu, gör man en annan dag.....Jag har skjutit upp och skjutit upp till en annan dag nu alldeles för länge.
Höet är slut ( räcker bara till i kväll ) så nu måste jag förflytta arselet till lastbilsstolen istället, och åka till
Överkalix ( 13-14 mil bort ) för att hämta 5-6 nya bollar. Inte världens roligaste söndagsnöje men jag får skylla mig själv.

Vad ska du göra idag ?

Det är spännande med nya bakrecept, men samtidigt gillar jag det inte för man vet inte riktigt hur det blir t ex när det ska vara en fyllning. Sätter man för mycket så det kommer att jäsa över..... Eller är man för snål...

Idag när jag hade lite tid över, så gav jag mig in i att prova ett nytt recept på muffins med vaniljkesella.

Dom blev riktigt mumsiga men jag har självklart varit lite för snål med fyllningen. Nu förstår jag varför det blev kvar både lite kesella och hälften av " strösselfyllningen ". Jag var rädd att det kommer att svämma över formarna i ugnen, men nu vet jag att gränserna kan töjas lite extra för den goda smakens skull....
Ser fram emot nästa chans till bakning.
Tyvärr hinner jag inte just nu skriva ner receptet åt er ifall ni också får en bakattack, men det kommer...


Igår fick ni se bilder på stallbygget som jag fotade på förmiddagen. Här är det mer bilder som jag fotade igår fast sent på kvällen när alla snickare hade åkt iväg.

Helt otroligt vad snabbt det går. På 2 hela dagar från absolut ingenting mer än bara en tom platta, så är det fram till igår uppsnickrade innerväggar, 80 % färdigisolerat  :O

Vet ej hur mycket eller vad dom håller på där just nu, för jag har bara gett morgonhö åt hästarna och det var lite kaos där just då med lossning från lastbil med mer virke. Ska dit till middagen så det ska bli spännande.


Nu liknar det en byggnad och byggandet går med rasande fart.
Det är något slags vindpapp/er eller vad det nu heter som dom har lindat runt alltihop.
Jag har inte varit i stallet sedan lunch idag, men just då såg det ut så här.

Ena långsidan

Kortsidan här nedanför.


Snickarna var punktliga på morgonen. Kl 07.00 rev dom upp brädpallarna, tog fram verktygen och satte igång med att kapa och börja regla upp för väggarna :)

Ingen var nog gladare än jag just då och jag var tacksam att jag har två normalt sittande öron för annars hade nog leendet gått runt hela huvudet på mig hihihi.
Äntligen börjar det hända saker här sedan plattan blev klar för några veckor sen, och jag blir bara lättare och lättare och dansar som på moln nästan ( vågen håller inte kanske riktigt med ).

Jag åkte från stallet vid 13.00 tiden och då såg det ut som på bilden här nedanför, men döm om min förvåning när jag kom tillbaks vid femtiden nu i em. och alla väggar var nästan helt färdigreglade. Men då kunde jag inte fota det för kameran var tyvärr hemma, men i morgon ska jag fota mer.


Det var tänkt att snickarna skulle ha börjat med att regla upp för stallet i måndags , men det saknades bl a syll och något annat som dom behöver. Grejerna dom beställt skulle komma i torsdags men varken folk eller saker har kommit dit. Ny vecka börjar i morgon och jag hoppas verkligen att allt och alla är på plats så jag ser att det börjar hända spännande saker där så jag kan uppdatera er med lite bilder. Kameran börjar bli dammig när jag inte ens har använt den på flera veckor. Återkommer om bygget så fort det finns mer att berätta om det .

Köttet är i marinad och strax ska jag börja tillaga en god Farsdagsmiddag.

Det ska bli Grekiskt pyttipanna med fläskfile och det är nog en av favoriterna hos alla här hemma.
Men jag får hoppas att inte min pappa kommer hit just nu, för han gillar INTE vitlökslukten som nu har spridit sig överallt i huset :)
Det är synd för annars hade jag gärna bjudit han på mat, fast det får bli en annan gång med annan mat och när även mamma är hemma.

Vad konstigt det ser ut när jag skriver mamma och pappa, när jag i vardagen säger morsan och farsan ( jag vet att det kanske inte låter så bra men....So what?? ). Bättre än att fara runt och svära som en babian hela tiden som en del gör av en ful ovana.

Hur ser din söndag ut ??

För en gångs skull hade jag inte behövt fundera över denna tråkiga men nödvändiga rubrik.
11-11-11 skulle ju ha blivit helt perfekt.........Men det var för två dagar sen. Den morgonen klev jag upp och hade massor att göra men tanken ( egentligen Rubriken ) fanns redan att när jag sätter mig vid datorn så är den klar. När jag fick tid och ork att sätta mig framför datorn är precis i detta nu.... 2 dagar efter...

Tiden går fort när man har roligt sägs det, men för mig flyger dagarna iväg av många andra anledningar. Visserligen roliga ibland men även stressiga saker som kretsar kring mångas vanliga vardag.

Som tex sent igår kväll. Jag skulle bara till stallet vid 22.30-tiden för att ge mat och vatten åt hästarna ( dom går ute dygnet runt eftersom stallet inte är klart ), men jag möttes av några avbitna OBS NYSATTA PLANK gggrrrrr...

Det var bara att kavla upp ärmarna, fram med skruvdragare, skruv, plank och sågen och sätta igång att fixa till det.
Största bekymmret är nog att planken är omålade och extra mottagliga för tuggande, håriga charmtroll...
Jag har ingen varm plats att ta in plank för att åtminstone grundmåla dom och ute i denna kyla och frost  går det ej att måla. Förstår att hästarna blir rastlös kanske mellan dygnens 4 måltider och inga träd i hagarna, men jag ska prova att sätta en höboll med nät runt i hagen så att dom kan småäta när dom vill och det blir mer naturligt .

Jag älskar hemgjord tårta med vaniljkräm och jordgubbssylt, men nu är det längesen jag har haft en anledning att göra tårta.

Men idag är det min "lilla" namnsdag och det ger mig en löjligt liten anledning att få göra en tårta och fira lite.

Vi brukar inte fira namnsdagar mer än om man nu råkar komma ihåg hela familjens dagar, vilket jag mer och mer glömmer bort sen man fick sitt första barn. Jag skyller åtminstone det dåliga minnet på att man är en typisk småbarnsförälder med 1000 saker man ska komma ihåg :). Vad ska jag skylla på när dom är stor ??? Ålder låter så trist och gammalt....

Brukar du fira namnsdag ?

För byggfirman som ska göra stallet åt mig, har det varit uppehåll i 3 veckor. I morgon kommer hela gänget dit igen för att börja regla upp stallet och dom kommer att vara där och bygga ända tills det är klart om 1-1,5 mån.
Boxarna vill jag göra själv för att få lite personlig prägel över något och känna att man har bidragit med något där, samtidigt blir det rätt så mycket billigare också och det är bra för min del.
Problemet är att jag har bara provat svetsa ett fåtal gånger, men sambon och hans verkstadskillar ska hjälpa mig att komma igång. Det är galler till 6 boxar som ska göras och det ska bara vara 7 cm mellan varje galler. Tror att jag kommer att se en randig värld snart och drömma streck, fast det passar kanske mig bra när ögonen ändå blir som streck på kvällarna.

Igår spred sig ett enormt lugn över mig, likt regnet som kom från skyn.
Vi kom till stugan på eftermiddagen, packade upp maten och gjorde en liten eld i kaminen. Visserligen var det ganska lagom värme i stugan, men en brasa höjer upp mysfaktor ytterligare :)
Vi har inte varit i stugan på nästan 1 månad ( länge för att vara oss ) och nu var det verkligen behövligt. Sista veckorna har varit väldigt slitsamma som jag skrivit om tidigare och alla projekt med stallet, hemmet och allt runt omkring har verkligen sugit musten ur mig.
Då är det underbart att få komma hit ( stugan i Kalix ) för allt rinner av en  och man kan verkligen ladda upp sin energi här med att bara göra ingenting....

Efter uppackningen åkte vi till våra bekanta bredvid för att hälsa på en sväng, åter till stugan vid sju för att värma bastun. Till kvällsfika stektes hamburgare och sedan gick barnen till sina rum för att titta en film.
Jag och sambon hade med oss " The Eagle " som vi har försökt att se under flera kvällar men det har bara blivit svart... Igår gjorde vi ett nytt tappert försök men det slutade likadant igen ZZZZZzzzzz.
Jag tror det är bättre att fråga någon som sett den om den är bra, för vi lyckas inte innan ögonen faller igen :)

Katterna äter, sover och gör sig mer och mer hemmastadda.
När vi kom hem idag efter att ha rantat lite, så möttes vi av två keliga och oskyldiga katter vid dörren. Det har aldrig hänt tidigare och dom skulle bara upp i famnen.

Tassarna var jordiga och jag blev genast tveksam till om dom små rackarna var så oskyldiga trots allt.

I vardagsrummet var golvet täckt av både jord och krukskärvor, likaså in mot köket....
Det var därför katterna strök vid benen när vi kom. Tre blommor från fönsterbrädorna hade dom lyckats knuffa ner så det var bara att genomföra Operation Städning....

 


RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...