Sitter med en kopp kaffe och laddar batteriet. Tvillingarna har 7-årskalas i morgon och 2 tårtor ska göras ikväll och några presenter ska slås in. Sista stund som vanligt med allt igen. Känner mig trött och slut för även denna dag har varit full speed hela tiden.
På morgonen gjorde jag alla sysslor som hör till i stallet, skottade för egen maskin all satans snö som har kommit IGEN... Hade traktorn i stallet och röjde allt inkl. även i hagarna för 3 dagar sen men det syns knappt. Idag när jag hade behövt den så var den paj, en glykolslang hade brustit och typiskt när den hade varit till nytta i stallet ( då sparar man sin onda rygg ). När jag kom hem vid 09.30 och redan var varm i kläderna så skottade jag även här. Ganska roligt och skönt när det är riktig lätt pudersnö som yr åt alla håll. Men det finns gränser även här.
Hann precis vara inne en stund och få i mig lite mackor och umgås med barnen så var det dax att åka tillbaks till de håriga för att ge dom lunch och vatten, pust, stånk och stööön.
Duscha efter det och iväg till bekanta som har en födelsedagsbarn. Därifrån direkt och handla tårtingredienser, lördagsgodis så klart och tog med oss mat från Frasses. Städa och plocka lite och kaffetarmen suger. Sitter här och vet ej hur jag ska orka upp från stolen för att fortsätta ett tag till. Guuu... vad jag längtar efter att få krypa ner under täcket. Snart snart  zzzzz.

Allt går INTE alltid som man hoppats på. Det kan ändras lika fort och överraskande precis som vädret.
Fabbe, eller Fabuloso RB som han egentligen heter måste tyvärr säljas nu. Jag och Veronika äger halva var. Vet ej riktigt ännu om vi har haft halva på längden ELLER bredden hihihi....
Vi köpte han från Spanien när han var 1,5 år och tanken var då att låta han " växa " till sig och sedan börja inridningen nu under hösten. Han har vuxit till sig och börjat verkligen bli en riktig snygging. För ett år sen såg han ut som en åsna. Han är 100 % kartusan och det finns endast 3 %  av P.R.E med rent kartusanblod i sig i hela Europa. Vi köpte han på vinst eller förlust och som jag ser på det hela så är det vinst. Han är klipsk, orädd, bra psyke och sist men inte minst.... snygg för ögat och jag " vet " att han blir en SUPERFIN ridhäst. Oftast i det mesta finns det ett MEN och även i detta fall.
Hans " juveler " har inte kommit än, klapphingst är han ( förmodlingen...) Jag har läst om några hingstar som kulorna inte har kommit ner förran upp till 5!!!! års åldern. JA, jag vet att det är ganska ovanligt men inte omöjligt. Speciellt en del PRE:n kan dom komma ner senare mot för andra raser för hela rasen i sig växer mer långsamt. Därför brukar inte Spanjorerna heller rida in dom före 3-4 års åldern. Oavsett vilket så är han extremt lugn iaf. Kan tro att han är en lugn valack och han är en alldeles underbar, fin häst vare sig han HAR bollar eller EJ ( om man inte vill avla förstås ).
Veronika vill att vi säljer han för hon har inte tid och ork. Jag kan inte heller behålla han själv för mina dagar räcker inte heller till för att ge Fabbe ett par timmar om dan med omsorg och inridning. Jag och Veronika var tvungen att flytta hästarna från det förra stallet som stängde i höstas. Jag köpte ett stall, visserligen gammalt och slitet men fick stor mark för hagar med goda framtidsmöjligheter. Veronika hade också kunnat komma hit men valde att ta sina till ett annat stall som inte står brevid en större väg , förutom Fabbe som står hos mig än så länge så det är inte lätt för henne att ha hälften av fodringarna hos mig och fodringar i andra stallet också. Jag har haft hösten fullt upp med stallbytet och acklimatisera hästarna där, massor med telefonsamtal och pappersarbete genom att jag direkt bestämde mig för att ansöka om att bygga nytt stall efter jul ( OM det beviljas så klart ) istället för att totalrepa befintliga. Väntan är lång och hoppas jag när som helst får " domen ".
Men man kan bara ta en dag i taget och det man inte får gjort idag, får morgondagen lida...

Especial i det grönaGräsligt trött...Sen sommarkväll

Nu när det närmar sig jul är dom flesta i farten med julklappar till barnen, det bakas för fullt och planeras hit och dit.
Fantasin tryter när man står där mitt i affären och funderar vad sjutton man egentligen skulle köpa och till vem. För mig är det samma visa varje år och nån dag före julafton kommer jag på några bortglömda julklappar som inte har köpts och paniken blir ett faktum. Nu ska det inte bli så...
När jag blir stor ( hihihi ) tror jag att jag ska bli bagerska istället för en maskinförare. Visserligen tjänar man inte lika bra men man slipper oljeskiten som tränger in i minsta lilla por på huden som gör att man alltid ser skitig ut om händerna trots att man skrubbar med nagelborste och Svinto ( ja..det hjälper faktiskt riktigt bra ). Man slipper också frysa i - 25 när det racklar eller vid smörjning. Baka är som roligast och trevligast så här vid jul. Man får baka Lussekatter och Saffranskaka så det blir en härlig doft i huset, mjuka pepparkakor och vita pepparkakor, MMmm va gott. Från det ena till det andra.
Man har lätt för att ta mycket för givet, och allt det självklara i vardagen tänker man inte ens på förrän man blir utan det.
Varannan dag bär jag hemifrån ca 100-125 liter vatten i 25 l. dunkar till stallet ( under hösten innan kylan gick det åt 125 liter om dan !!! ). I stallet finns det varken vatten eller avlopp, bara en 40 år gammal brunn med smutsigt vatten. Förra stallägaren, en 81-årig kvinna har inte klagat så jag törs inte gorma om hur jobbigt det är att ta med sig vatten till stallet. Jag har bara hållt på med det sen augusti då jag köpte det av henne, och hon har hållt på i 40 år...
I år ska jag önska mig av Tomten en STOR BRUNN med FRISKT VATTEN och en pump. Sen en fin kran inne i stallet som man bara vrider på så kommer det härligt vatten precis så mycket man behöver.
Ja ja ja. Jag vet att den önskan är omöjlig. Tomten kan ju inte gräva om brunnen och fixa till den så det kommer bra vatten...
Då blir TOMTENS röda, fina juldräkt smutsig och förstörd och barnen blir olyckliga då hihihi.

Sitter och väntar på att mina Kanelkakor ska bli färdiggräddade. Det e ingen ide att bara göra en för den tar slut så fort. Efter det så är det dax att släppa in de håriga igen för natten.

Är precis som katten Gustav. Hatar måndagar och om det skulle gå, hade jag gärna stannat kvar under täcket ett par timmar till. Men barnen ska till skolan och hästarna måste ut så det är bara att se pigg och glad ut.
Har precis gjort klart allt hos hästarna och sitter nu med en värmande kopp kaffe UTAN bulla.
Helt otroligt...jag som bakade så mycket för ca. 2 veckor sen och allt är redan slut.
Samma visa varje år. Jag börjar baka så tidigt mitt julbak och det tar alltid slut innan ens lucia har varit, så jag blir tvungen att börja om på nytt...IGEN...
Men vad gör det när jag ändå gillar att baka, och bara det finns några självklara favoritsorter till julafton så får man vara nöjd.
Förra året stod jag i köket i stugan och bakade matbröd PÅ JULAFTON. Ja vet... onödigt med tanke på den sk. julefriden men jag hade glömt bort att baka brödet innan, även lovat barnen hembakt bröd till julafton. Jag hade inget val anser jag. Kl.11 då på fm var brödet klart och alla var glada med en härlig bakdoft i stugan och mamman med mjöl på näsan. Den här julen ska jag inte baka.

Har släppt ut hästarna och fixat klart allt i stallet. Tänker göra ett försök att hinna fara till stugan i helgen, men samtidigt känns det som att man har viktigare och mer saker att göra på hemmaplan.
Tänkte ta en smörgås nu till kaffet men det slank ner en lussekatt istället. Kanske det blir till påtåren en smörgås som antagligen är nyttigare och bättre än bullar.

Släppte ut de håriga vännerna på morgonen. Tillbaks hem för att fika lite och sätta igång den dagliga tvätten.
Men strax bär det av till stallet igen. Idag ska jag och skötarna pyssla lite i stallet, dom ska rida och jag ska träna med Fabbe från handen under tiden.
Vädret är super för en gångs skull. Solen skiner och endast - 1,3˚ ute så idag lär man väl inte frysa arselet av sig.
Självklart är väskan fylld med kaffe, lussekatter och vita pepparkakor.

RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...