Tillbakablick av dagens händelser innan det blir dax för snarklådan ( försöka hålla ögonen öppen framför tv:n
på soffan en liiiten stund )

Iväg med barnen till skolan, hem igen och skottat bort den tunga stora mängden snö som kom sent igår, till stallet och måla de nygjorda garderoberna, sopat rent golv i boxar, lagt in gummimattor i 2 av boxarna men det återstår lite skärande i den 3 cm tjocka mattan innan passformen blir riktigt bra.

Hem för att börja med middag till familjen, plocka undan iefter maten innan det blev dax vid 17.30 för att skjutsa iväg barnen på slalomkurs. Dammråttorna som katterna inte vill hålla efter hihihi fick dammsugaren snabbt ta hand om innan det blev dax för hämtning. " Slängde " barnen i säng innan jag var tvungen vid 21.30 och kånka till bilen och sen till stallet med 4 dunkar vatten ( bara 100 liter, suck pust ). Lite snabbtittande här och där framför datorn och 3 koppar kaffe och nu känner jag faktiskt att jag kan nog sova med gott samvete efter denna dag.

Go natt på er allesammans :S

Helgen har varit lugn och skön. Hunnit med både städning, uteliv med familj och skoter, och även stallsysslor.
Verkar ha lite skrivtorka...igen... för jag får inte till nåt vettigt med orden :)

Hur har din helg varit ??

Kevin undrar vars föraren tog vägen...

Trevlig samlingsplats vid eld för lite korvgrillning

Familjeliv och uteliv med vänner

Gissa vad som döljer sig i snömolnet...

Kampen har börjat .....

Yamaha mot Arctic Cat eller är det ......

40+:are som Still going strong....

Roger, Malin, Bellis och Sebbe mitt i fikat.

Här är svaret från 4:e bilden... I pudersnön ser man skotern med en förargestalt

fräsa fram ur molnet... 


Det är inte sant!!

Det snöar igen och det börjar bli nog. Jag vill ha sol, värme, barmark och musöron i björkarna. Då vet man att sommaren är nära.

PRE-vila

Idag känns det verkligen som att våren har börjat hitta upp till Sveriges norra delar också.
I löööv it ... Solen skiner och den värmer tom de bleka vinterkinderna, fåglarna kvittrar och jag trippar fram så förväntansfull som ett barn på julafton.

Stått och trampat i stallet ivrig som bara den. Ville skruva upp sadelhängarna i kammaren men kan inte vara där och trängas med snickarna, dom måste ju få bygga ifred. Serverade kaffe åt dom istället, och fick då lära mig att
kaffe heter kava på polska:)

Tog fram kapsonen bara och gick till Especial i hagen. Tänkte träna från handen luuuugnt och harmoniskt, nästan dansande runt i en fin volt. Öva på att minska volt och öka. Men det här var bara mina tankar....
I verkligheten blev det brassande i någonting som inte i närheten liknade en volt utan helt annat. Mitt i allt stod han still och bara slängde med huvudet så manen stod rakt upp i vädret. Han ville INTE träna fast matte försökte helt seriöst. Han ville busa med mig istället. Vi brukar göra så ganska ofta att " leka " med varann i hagen, jag lunkar före i slalom och han följer samma spår ruskandes, stannar jag så stannar han...
Tog han vid staketet och försökte oss på lite öppnor och slutor, men efter att jag fallit 2 gånger pladask nästan över snöklimpar som rasat ner vid staketet när vi snöröjde så gav jag upp.

Tog av han kapsonen och så släppte vi lös alla vårkänslor i hagen. Vi sprang runt och kastade oss hit och dit, jagade varann, lekte " kurragömma" bakom snöhögen. Synd att kameran var hemma i skåpet.


Få se vad denna dag bjuder på. Väntar på ett paket som borde ha kommit redan förra veckan. Det innehåller bl a
6 st täckeshängare till boxarna och liggande saltstensbehållare.

Nu kan vi börja inreda lite här och var med hyllor och sånt. Elarna måste tillbaks för att ändra lite kablar. Det blir överbelastat för minsta lilla i " storstallsdelen " så säkringen löser ut 1-3 gånger varje dag. Nu är alla eluttag och takbelysningen på samma fas och så brukar det väl inte vara, eller ??

I sadelkammaren var det tänkt att det ska vara 6 garderober drygt 50 cm vardera efter ena väggen som är 3,30 men snickarna har råkat kasta om det så dom har gjort 5 st a´60 cm istället så nu är det en lite onödig och smal tomyta på bara 28 cm mellan vägg och sista garderoben. Dom måste ha tänkt när dom har börjat tillverka garderoberna att svensken är konstig, varför inte göra efter hela väggen garderober hahaha...
Jag har inte lust att påpeka om att det har blivit fel, det är egentligen inte deras fel utan säkert arbetsledaren dom har som har gett omvända uppgifter. Jag ringde och frågade vad Maria ( ägaren till Tyr som finns här ) vad hon tyckte om detta. Hon höll med om att vi låter det vara när dom ändå är nästintill klar med det. Hon kom på ett lysande förslag om att vi kan göra glesa hyllplan istället och förvara foderhinkarna för dagens betfor eller liknande. Då slipper man krångla till det :)Först och främst vill jag tacka ALLA för era helt underbara kommentaren här, trots dåligt med uppdateringar från min sida. Ska försöka skärpa mig :)

Under helgen som varit så har " lillfjollan " som jag vill kalla den verkligen fått bekänna färg ( liten traktor, L30 ).
Jag har studsat runt i den med ömmande rygg och som ett jehu i stallet, för att röja bort den enorma mängd snö som har kommit....IGEN....
Allt runtomkring stallet hade jag redan tagit då min flitiga far kom förbi för att titta vad jag och min sambo pysslar med i stallet. Sambon höll på under tiden inne i stallet med att färdigställa boxarna. Snäll som han är min far så tog han över spakarna för att fortsätta röja lite inne i hagarna, och jag kunde då slita mig inomhus för att hjälpa sambon. Snällt av honom också att ta sig tid för få det klart. Mycket blev gjort både inne och ute.

I måndags hade jag massor med småärenden att göra på fm , och även sätta sprutt i Lillfjollan och röja undan snön hemma så man slipper parkera nästan på gatan. Drygt 1,5 tim senare var jag klar med det men jag hade dock förvandlats till en riktig satkärring och eldat upp mig i hytten för mig själv. Jag är inte sån som klagar och gnäller för småsaker, men tänka en massa saker kan jag göra men håller hellre tyst än att gorma. MEN INTE IDAG...

Måtttet är rågat nu. Snöröjningen har funkat uruselt hela vintern, ibland kan man knappt köra rakt över en korsning UTAN att spoilern eller underredet på bilen tar i de djupa spåren på vägarna. Man kan tro dom röjer åt luftfartsverket när dom inte pressar ner sina skopor och plogblad vid röjning. Eller är dom rädd för färgsläpp på redskapen kanske, eller beror det på dessa ungtuppar med mössorna ner till näsan som inte har fått chans att lära sig hur det funkar ?????

Det som orsakade min förvandling till satkärring var när jag verkligen började titta på plogvallarna framför vårat hus. Dom nådde upp över skärmarna på lillfjollan. Tog tumstocken som fanns i traktorn och gick ut för att mäta snön....

Nästan en hel jäv...meters vall hade vi.... Snarare 80 cm och snöröjningen får aldrig lämna så hög vall att man inte kan ta sig in / ut med personbil. I detta fall hade det kanske gått med en Hummer...

Satkärringen ( är detta ett ålderstecken hihihi ) ringde Kommunen och skällde på snöröjningen och oigenomkomligheten vid infarten så jag nästan fick dåligt samvete.... Jag tycker mer synd om dom stackare som inte har tillgång såna här gånger med egen maskin, utan måsta skotta bort eländet för hand. Starkt jobbat av dom ...

Tack och lov försvann satkärringen lika fort som hon kom och ordningen är återställd.

Tisdag möspös jag i stallet med allt mellan himmel och jord, fick färdiglagad mat av underbara morsan också :)

Idag mera stall och det bästa av allt som jag verkligen behövde var att när jag var inne i hagen hos Especial och tittade till han, kliade vid öronen som han gillar så blev jag så underbart varsamt kliad tillbaks med hans mule i min kalufs och ansikte :D

Ha det bra så länge
Ingen ro i kroppen att sitta längre stunder framför datorn, nu när ryggen värker fortfarande men här lite bilder från onsdag och torsdag i stallet.

Det fanns folk som både började montera boxar och en flitig plattsättare som är klar nu med hela sadelkammarens golv, och toans golv och väggar. Tyvärr har jag inte dagsfärska bilder på det men det kommer annan gång.

Ha en underbar helg allesammans :)


Ska det bli fint ( stallet ) så får man lida lite pin.

Jag och Sussie har senaste två dagarna haft varsin pensel i händerna och stått och oljat in planken till boxarna.
Det känns på baksidan av benen och en ettrig, malande, irriterande värk i ryggen har jag fått som på beställning.
Att lyfta upp plankor från pallen på golvet, stå med plankan i ena handen, pensla ut oljan i andra hela vägen ner mot golvet, upp igen och så ner osv....  Fyra sidor + änderna X drygt hundra..
Huvudvärk av den Kinesiska träoljan som inte ger sig heller. Fick börja i morse med att ta den
intelligenta värktabletten Ipren innan jag kom mig för att göra något annat.

Igår kom kakelsättaren och började med sadelkammaren. Jag har inte haft möjlighet denna gång att välja kaklet och klinkersen utan det har varit uppgjort att dom sätter det dom har över från tidigare projekt.
Döm om min förvåning när jag såg att det blir svarta plattor på golvet. Det hade inte kunnat bli bättre mot de röda väggarna :)
Idag blir han nog klar med den biten.

Jag måste förresten berätta att Sussie är en till skötare till hästarna, eller snarare sagt till Fabbe.
Hon ska hjälpa till med honom och har önskemål om att få Westernträna han. Varför inte, det kommer att bli spännande att se deras träning tillsammans. Välkommen Sussie :)

Bilder kommer vid senare tillfälle.

Jag har inte riktigt " landat " sen gårdagens höjdpunkt :)
Alla som jag har pratat med och som har varit upp i skyn med ballongerna säger samma sak....

-Så mysigt...häftigt...underbart...vilken frihet m.m m.m...

Vars då, hur då, när då ???? har jag tänkt.
Under ballongturen igår började den sk piloten med sprudlande glädje och på knacklig engelska berätta om att vi flyger mellan 500-700 meter ovanför våran underbara natur....

Jag hade lust att göra som barnen ibland. Hålla för öronen och samtidigt säga -Jag hör inte, jag hör inte eller på ren svenska skrika - Håll käften :D

Vill ni förresten se förra årets bilder på fina ballonger  ( och fotat från marken då jag även sa att JAG aldrig kommer att flyga ) så kan ni klicka på arkivet den 20:e februari 2011 :) Usel som man är så lyckades jag inte länka direkt till det inlägget.

Här är resten av bilderna från igår :)

Triss i luftballonger


Inga nervösa miner här inte


Dottern verkar trivas med detta

Är det kisspaus eller gasläcka kan man undra???Det här måste jag erkänna var en upplevelse att se fjälltopparna uppifrån.


Ovanför Sikträsk med spår av skoterhulliganer ( önskar jag själv körde skoter istället för då har man kontrollen själv hehe ).


Allt verkar vara i sin ordning


Som ett vykort

Dundret i solsken där vi brukar åka slalom


Äntligen syns Gällivare och Vassaraträsk där det är tänkt att landa


Tillbakablick där vi kommit ifrån


Här syns nya stallet och rucklena, sist men inte minst hästarna också :)


Gropen pga gruvan som sakta men säkert tar med sig samhället Malmberget.


Klarar man inte att titta ner utan att få svindel, gör som jag. Sträck ut kameran, vinkla ner och
försök nå avtryckaren med andra handen om du törs ( vild chansning till bra bilder ) hihi.

Dax för landning, bort med kameran


Tjoho, fast mark under fötterna igen efter drygt 1 tim.


Spring i benen och lite kalla fötter, men humöret på topp


Jag önskar Er alla en Underbar Alla Hjärtans Dag

 

 


Jag har gjort det. Jag har försökt övervinna min höjdrädsla genom att flyga luftballong, och allt gick bra......
Bortsett från kramp i benen och yrsel från 3:e sekund ända till landning som faktiskt var det enda som jag såg mer tjusning med :)

Jag kan inte med ord beskriva hur det kändes i huvudet vid flygfärden, men liknande som när man åkt en karusell som snurrar och snurrar. Det gick jättebra att titta rakt fram och uppåt, men föll min blick neråt så började det att snurra rejält i huvudet så det kändes nästan som att jag tappar balansen och trillar ut ur korgen. Att titta ner mot barnen och försöka prata samlat med dom var ingen barnlek för mig.
Cassandra gjorde ett tappert försök att hålla mig i handen och log det finaste hon kunde för att få mig mindre rädd, men min enda livlina var att stå med ryggen mot hörnstolpen ( för det som finns bakom ser jag inte lika bra och kan då inte bli lika rädd heller ) och ena armen runt den. Andra handen var upptagen av kameran som jag verkligen kämpade med att försöka få några bilder med iaf :)

Det gick bra att fota rakt fram mot fjällen som vi hade i sikte, men när jag riktade kameran mot barnen eller lite neråt så började min värld att snurra fasligt fort igen...

Kim och Cassandra ( tredje barnet Kevin ville inte flyga, en klok pojke ) var mycket nöjda med flygturen, tyckte att det var riktigt kul men hade svårt att förstå min höjdrädsla. Jag önskar jag hade njutit lika som dom men om jag får chansen att flyga igen så måste jag nog avböja vänligt men bestämt.

Här är några bilder från förberedelserna till luftballongturen .


Nog med bildbomber för idag, resten i morgon från turen
Det här har väl inte undgått någon gissar jag.

Whitney Houstons död under helgen verkar ha chockat många, men om man tänker efter..... Håller man på med skiten ( droger ) så hamnar man i botten ( fördärvet ), det vet vi alla bara man har tagit till sig det faktat. Whitney  har börjat ta droger, lugnande tabletter och alkohol strax efter hennes genombrott " Bodyguard " (hennes egna ord i ett tv-program ), en av de bästa filmer jag någonsin har sett  så är det väl inte heller helt oväntat att hon gick bort i alldeles för tidig ålder. Detta är mina åsikter bara.

Nåväl, tragiskt och tråkigt hur som helst med denna vackra och skönsjungande Whitney. Vilk röst som hon hade. Jag får gåshud.

Sov så gott Whitney


Sitter med Luftballongfolket som ska ta oss till startplatsen. Jag är nervös som satan... Men inte för att krascha utan för upplyftet. Jag får svindel bara jag nästan går i högklackat, den snurrar i huvudet. Vad har jag gett mig in på egentligen. Jag älskar att flyga vanliga plan men kommer jag nu att sitta 1 Tim i en korg nere på golvet för att jag inte klarar av att titta ner över kanten??? Det återstår att se. Vågar jag titta så lovar jag att det blir bildbevis från det blå.


På förmiddagen fick jag åka ut till stallet och ta mig an de förskräckliga pälsmonstrena.... Nämligen Fabbe och Zafreño..... För mig är dom bland de sötaste, snällaste pälsmonster som finns, men det tyckte inte dom som kom dit med de färdigsnickrade väggarna till vindskyddet. Dom var rädda för hästar, trodde nog att dom blir uppäten om dom går in i hagen. Jag tog in Especial i det gamla rucklet, satte in dom andra i hans hage med snickarna på tryggt avstånd , typ 100 meter bort hihihi. Sen kunde dom jobba med ganska normal puls och resa väggar och sätta takstolarna på plats. Äntligen är det på plats den första och det är bara takplåten som saknas just nu. Fick även böka nästan 45 min med att bogsera lös deras pick-up som fastnade inne i hagen bland hästskit och en halvmeter snö. Vet ej hur dom ens kunde tro att det går att vända där längst ner vars det ej var snöröjt och upptrampat. Efter bogserlina som gick av två gånger, skottande så svetten lackade så vid sista försöket med 10 meters spännband mellan bilarna så kom den lös. Tacka vet jag fyrhjulsdrift ( tur och envishet ) :D På eftermiddagen hann jag även fräsa runt lite med dammsugaren och skurmoppen i sovrummet, hall och tvättstugan. Bara resten kvar vid annat tillfälle. Nu är det soffan som gäller....


Pratade om detta med några för ett par dagar sen att det är många år sen sist.

Sitter och väntar på barnen, irriterar mig riktigt på detta.

Det pulserar, sticker och kliar väldigt centralt... Inte kotten jag menar, men
läppen.... hihi.

Munsåret är här som ett brev på posten. Har hållt sig undan i några år och jag tror det beror på min förkylning och den "lilla" stressen jag har haft sen i höstas. Inte vet jag men irriterande iaf.


Vissa saker gör en riktigt glad, och då menar jag inte att man får något, vinner något eller liknande utan
ibland blir man såååå glad OM man vet att någon annan kommer att uppskatta något....

Denna gång gäller det inte folk men hästar.

Jag är glad just nu över att det snickras för fullt i ett garage för tillfället ( sambons verkstad ).
Några bekanta till honom har fått i uppdrag av hästarna hihihi att fixa tre rejäla vindskydd så dom slipper
vind, snöfall och regn.
Det gör mig lycklig ..... för hästarnas skull :D

Vad bli du glad över??Nu är gränsen nådd även för hästarna.

Igår kväll var det  -42 i stallet och jag, sambon och min pappa ryckte ut för att försöka få in dom nånstans för lite återhämtning, vila varmt på rejäla höbäddar och dricka vatten som inte fryser direkt. Bara dom förstår att spara lite att ligga på under natten :)

Sagt och gjort så fick det bli en liten provisorisk invigning av nystallet :)

Fabbe fick komma in i det nymålade, vita rummet ( vitt från golv till tak ) som ska bli en sk hölada. Tog emot lite att
" smutsa ner " , men vadå.... det är väl meningen med ett stall hihi. In med han där och skruvade fast plank för öppningen in mot stallet ( enda dörren som saknas ännu ).

Zafreño fick en hörna i stalldelen byggd av plank och en rejäl byggställning hihihi.

Especial som är lurvigare än lurvigast och verkade minst brydd av kylan fick gå in i sitt gamla krypin ( den gamla " bodan " som är gjord som en box med liten förgård ). Den är dåligt isolerad och ganska kall men med en liten fläkt där så har han det bra mycket gosigare än där ute.

Två sämre bilder taget med telefonen från " invigningen "Det är svinkallt, men garanterat myggfritt. Röd om snoken av allt snytande, nyser så tårarna rinner, fryser trots  Dagens Outfit bestående av mjukisar, huvtröja och yllesockar.

Ska svepa i mig en kopp med rykande färskt kaffe och sedan dra benen efter mig och inta soffläget en stund
( om barnen bara håller sig sams så man slipper vara domare haha ).


Har varit halvt om halvt däckad ( attjo) av den första förkylningen sen i höstas. Vilat kortare stunder mellan matlagning, stall och rastlösa barn. Ingen hit att vara ute i -30 när man redan fryser inomhus. Måste strax ut i kylan igen för att lyfta in höbollar i hagarna till häststackarna. Det hjälper dom att hålla värmen bättre när dom får äta hela tiden. Har nog sagt det flera gånger och nu igen ... Tur man har en underbart hjälpsam farsa som ids starta upp en traktor och komma dit för att hjälpa till. Attjo...


RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...